FB pixel TP pixel
Kaskadérský rekord padl po 18 letech. Podívejte se na extrémně rotující auto s řidičem uvnitř © Universal Pictures

Kaskadérský rekord padl po 18 letech. Podívejte se na extrémně rotující auto s řidičem uvnitř

Při natáčení akční komedie Kaskadér s Ryanem Goslingem a Emily Blunt v hlavních rolích se tvůrci snažili vyhýbat CGI a co nejvíce využívali klasické kaskadérské umění. V jednom případě se podařilo překonat 18 let starý kaskadérský rekord.

Filmové novinky

Již 2. května vstoupí do kin očekávaná akční jízda Davida Leitche Kaskadér. V ní se v hlavní roli objeví Ryan Gosling jako kaskadér Colt Seavers, který se musí ze světa filmových honiček vydat do světa skutečných nebezpečí, když je vyslán najít a zachránit hereckou hvězdu, kterou dubluje. Kaskadér si právě odbyl světovou premiéru na texaském filmovém festivalu South by Southwest, kde jej uvedl i samotný režisér Leitch. Pro něj – jako bývalého stuntmana – je samozřejmě snímek srdečním projektem a označil jej jako „milostný dopis kaskadérství“. Leitch zdůrazňoval, že jeho novinka je poctou kaskadérům a potvrdil, že se členové štábu při natáčení snažili co nejvíce vyhnout použití CGI, aby udrželi autenticitu akčních scén. Některé nebezpečné kousky šly až na hranici možného, což v jednom případě dokonce vedlo k dosažení kaskadérského rekordu.

Kaskadér Logan Holladay totiž provedl trik, v němž bez použití rampy osm a půl krát otočil auto. Tomuto kousku se přezdívá „cannon roll“ a jeho rekord dosud držel kaskadér Adam Kirley při natáčení bondovky Casino Royale, v němž dokázal auto přetočil sedmkrát. Holladay, který spolupracoval na filmech jako Shazam! nebo Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw získal za tento kousek nejen uznání kolegů za odvahu, ale i zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Holladay později celou akci popsal: „[…] po dvou cvičných jízdách a jednom ostrém záběru nám zbylo jedno auto a jeden pokus. Poté, co jsem provedl osm a půl otoček, jsem měl docela dobrý pocit, že jsem překonal rekord, protože jsem si v autě myslel, že to otáčení snad nikdy neskončí. Byl to neskutečný okamžik a jsem neuvěřitelně hrdý na to, čeho tým dosáhl." V přiloženém videu se na rekordní úspěch můžete sami podívat.

Zdroj: Slashfilm

Kultovní Vrána ožívá v brutálním traileru. Průstřely brokovnicí jsou jen začátek
Kultovní Vrána ožívá v brutálním traileru. Průstřely brokovnicí jsou jen začátek
14.03.2024 15:35:00 | Filmové novinky

Po letech slibů a čekání jsme se konečně dočkali a studio Lionsgate ukázalo první záběry z chystané nové adaptace kultovního komiksu Vrána. Tragicky zesnulého Brandona Lee v hlavní roli nahrazuje Bill Skarsgard a jestli je po traileru něco jasné, pak skutečnost, že krve a drsných výjevů málo rozhodně nebude.

Marvel vyhazoval na hodinu: Končí chválený tvůrce X-Menů a Moon Knighta, nikdo to nechápe
Marvel vyhazoval na hodinu: Končí chválený tvůrce X-Menů a Moon Knighta, nikdo to nechápe
14.03.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Již příští týden nás na Disney+ čeká premiéra animovaného seriálu X-Men '97. Jeho tvůrce Beau DeMayo byl ovšem těsně před premiérou nečekaně propuštěn. Překvapeni jsou fanoušci i odborná veřejnost.

Fantastický začátek léta: Vrátí se Rod draka, nejbrutálnější komiksárna a další seriály
Fantastický začátek léta: Vrátí se Rod draka, nejbrutálnější komiksárna a další seriály
14.03.2024 13:00:00 | Filmové novinky

Pokud máte strach, že nás od června do září čeká další okurková sezóna, nevěšte hlavu. Letošní červen se totiž nese ve znamení velkých seriálových premiér. Podobně jako v loňském roce zasypaly kina velkolepé spektákly jako Spider-Man: Napříč paralelními světy, Mezi živly, Indiana Jones či Flash, zasypou letos už v červnu streamovací služby očekávané seriály.

Megalomanská řežba monster je tady. Godzilla s Kongem válčí o osud Země v pompézním traileru
Megalomanská řežba monster je tady. Godzilla s Kongem válčí o osud Země v pompézním traileru
14.03.2024 10:00:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. představilo finální a dosud zaručeně nejvelkolepější trailer na chystaný sci-fi snímek Godzilla x Kong: Nové impérium. V novince, která dorazí do kin již na konci března, spojí obě legendární příšery síly, aby zastavily společného nepřítele z nitra Země. A očividně u toho budou lítat pořádně monstrózní facky.