FB pixel TP pixel
Strach, hnus a kyselina! Vetřelec: Romulus ve fantastickém traileru nešetří krví a násilím © 20th Century Studios

Strach, hnus a kyselina! Vetřelec: Romulus ve fantastickém traileru nešetří krví a násilím

Už za měsíc se do světových kin přiřítí nejnovější Vetřelec, který si rozhodně neklade malé cíle. Po zklamání z filmů Prometheus a Vetřelec: Covenant se série vrací blíž ke kořenům a snaží se najít kompromis mezi přístupy Ridleyho Scotta a Jamese Camerona. Výsledek zatím vypadá naprosto skvěle.

Filmové novinky 18. 7. 2024 18:25 | Filmové novinky

Studio 20th Century Studios nečekaně odhalilo finální upoutávku na chystaný snímek Vetřelec: Romulus, který úplně zavrhne poslední filmy série a silně se inspiruje legendárními snímky Ridleyho Scotta a Jamese Camerona. Z vetřelců půjde znovu strach a ve vesmíru nás zase nikdo neuslyší křičet. Nový Vetřelec měl sice po vzoru filmu Predátor: Kořist vyjít pouze na streamingu, kvality filmu však přesvědčily studio, že má cenu dát filmu šanci i v kinech. Tam novinka režiséra Feda Álvareze dorazí již za měsíc, tj. 15. srpna.

Nebezpečným facebuggerům a ještě nebezpečnějším xenomorphům se v hororové novince postaví herečka Cailee Spaeny, kterou diváci mohli v posledních týdnech vidět ve filmech Občanská válka a Priscilla. Někteří si ji možná vybaví i jako hlavní hrdinku monstrózní mlátičky Pacific Rim: Povstání.

Nová upoutávka se skutečně nedrží zkrátka a odhaluje podstatnou část zrodu titulního monstra. Což berte v potaz před tím, než si trailer pustíte. Dočkáte se totiž nejen útoku nechutně velkého množství facehuggerů, ale i prakticky kompletního chestburstera a útoku rostoucího xenomorfa. Fede Álvarez se skutečně překonal ve vizuální stránce filmu, která několikrát odkáže na Scotta i Camerona, zároveň má ale mladistvě svěží nádech a hlavně všechno vypadá naprosto hmatatelně. Ještě aby ne, když režisér odmítl využití green screenu a většinu filmu natočil pomocí animatronických loutek a reálných kulis. Tak snad nás čeká návrat série ve velkém stylu. I když co si budeme povídat, stále je to jen poctivě vypadající mustr předchozích filmů a žádný výrazný posun série.

Zdroj. 20th Century Studios

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Trailer seriálové Duny slibuje skvělé sci-fi pro dospělé. Prohloubí mytologii a filmy
Trailer seriálové Duny slibuje skvělé sci-fi pro dospělé. Prohloubí mytologii a filmy
18.07.2024 17:30:00 | Filmové novinky

Letos na podzim se fanoušci Duny Franka Herberta konečně dočkají seriálového zpracování, které doplní úspěšné velkofilmy Denise Villeneuva. Duna: Proroctví nás zavede do historie světa okolo Arrakisu a detailněji představí řád Bene Gesserit a jeho manipulace napříč panujícími rody.

Seriálový Vetřelec je dotočen a má název. Naplní 32 let starý slib Vetřelce 3
Seriálový Vetřelec je dotočen a má název. Naplní 32 let starý slib Vetřelce 3
18.07.2024 11:50:00 | Filmové novinky

Jeden z nejočekávanějších televizních projektů posledních let se pomalu stává skutečností. Seriálový Vetřelec totiž dokončil základní část natáčení a nyní se přesune do fáze post-produkce. Tvůrci slibují prequel, který nás zavede do historie série.

Avengers 5 se Marvelu rozpadli pod rukama. Vrátí se tvůrci Infinity War a Endgame?
Avengers 5 se Marvelu rozpadli pod rukama. Vrátí se tvůrci Infinity War a Endgame?
18.07.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Že by si Marvel měl dát od svého multivesmíru na chvíli pauzu, si myslí mnoho fanoušků. Studio se přesto mermomocí snažit budovat obří franšízu, nic se ale nevyvíjí dobrým směrem. Jedním z největších problémů současného Marvelu je budoucnost samotných Avengers. Superhrdinská týmovka se totiž kreativně neustále rozpadá.

Nejočekávanější krimi podzimu míří na Netflix. Trailer připomíná megahit HBO Bílý lotos
Nejočekávanější krimi podzimu míří na Netflix. Trailer připomíná megahit HBO Bílý lotos
17.07.2024 14:50:00 | Filmové novinky

Jedním z největších hitů Netflixu je filmová série Riana Johnsona Na nože. Není tedy divu, že se streamovací gigant snaží tvořit více podobného obsahu a zdá se, že čekání na třetí díl s podtitulem Wake Up a Dead Man by nám mohla zkrátit komediálně-mysteriózní novinka The Perfect Couple.