FB pixel TP pixel
Netflix spasí Costnerův megapropadák? Herecká legenda by musela zahodit ego © Warner Bros.

Netflix spasí Costnerův megapropadák? Herecká legenda by musela zahodit ego

Kevin Costner podle zákulisních informací dostává novou naději na zakončení své velkolepé westernové ságy Horizont. Po propadáku v kinech totiž má mít o dílo slavného herce a režiséra Netflix. Rád by si vzal pod křídla jak natočenou část, tak chystaná pokračování.

Filmové novinky 16. 7. 2024 17:30 | Filmové novinky

Kevin Costner letos toužil dobýt kina se svým srdečním projektem Horizont: Americká sága. Jenže do kin prakticky nikdo nepřišel a spektákl za 100 milionů dolarů, do něhož herec napumpoval z poloviny i své vlastní peníze, po prvním víkendu přepočítával jen 25 milionů dolarů celosvětově. Záhy studio Warner Bros. rozhodlo, že druhou část chystanou na 16. srpna v kinech prozatím neuvede a počká, jestli uvedení na streamingu nerozšíří diváckou základnu filmu.

Něco takového je samozřejmě spíš PR stuntem a naprosto nerealistickou utopií, o to větší smysl dávají zákulisní informace, které uvádí server World of Reel. Ten tvrdí, že o první i druhou část Horizontu má zájem streamovací obr Netflix s tím, že by rád podpořil i vznik chystané třetí a čtvrté části, které jsou bez silného distribučního partnera v tuto chvíli v limbu. Netflix by filmy nezaplatil celé, takže by se většina stále musela platit z externích zdrojů, rozhodně by ale částečně přispěl. Nejenže by pak filmy uvedl s měsíčními rozestupy, ale posléze by snímky nechal s Costnerovým posvěcením přestříhat na minisérii.

Podobná akvizice by dávala smysl vzhledem k úspěšnosti jiných Costnerových filmů na platformě. Ať už to byly jeho starší snímky pro hollywoodská studia či původní Netflix projekt Dálniční hlídka. Na druhou stranu, Costner Horizont nepojímal jako titul pro malé obrazovky, ale co největší plátno. Horizont měl být starosvětskou událostí, která ho odsekne od jeho nejslavnějšího projektu současnosti Yellowstonu. Přijetí nabídky Netflixu by pro Costnera bylo tak trochu prohrou. Musel by tedy v případě přijetí upozadit svoje ego. Nutno však dodat, že informace je založená na anonymním zdroji World of Reel, takže vlastně ani není jisté, že Netflix tuto nabídku skutečně podal. Natož aby se věděly případné detaily.

Zdroj: World of Reel

Katastrofický velkofilm roku je tady! Kritici jsou nadšení, přirovnávají k Top Gunu 2 i Spielbergovi
Katastrofický velkofilm roku je tady! Kritici jsou nadšení, přirovnávají k Top Gunu 2 i Spielbergovi
16.07.2024 13:30:00 | Filmové novinky

Ačkoliv to na začátku roku málokdo tušil, zdá se, že ze sequelu katastrofické béčkové kultovky se může stát letošní blockbuster číslo jedna. Twisters se totiž mohou pyšnit nejen skvělou kampaní, ale už i neméně skvělými ohlasy.

Nový Vetřelec ve videu slibuje čistý horor a praktické efekty. Fanoušci budou nadšení
Nový Vetřelec ve videu slibuje čistý horor a praktické efekty. Fanoušci budou nadšení
16.07.2024 13:00:00 | Filmové novinky

Už za měsíc se dočkáme premiéry nového Vetřelce pod taktovkou Fedeho Álvareze. Čerstvě vydaná ukázka naznačuje, že se film vrátí k hororovým kořenům série a bude nás děsit pomocí klasických praktických efektů.

Terminátor od Netflixu v prvním traileru. Naplňuje původní vizi Jamese Camerona
Terminátor od Netflixu v prvním traileru. Naplňuje původní vizi Jamese Camerona
15.07.2024 18:20:00 | Filmové novinky

Netflix už 29. srpna uvede svou vlastní verzi Terminátora. A zatím se zdá, že tvůrci seriálu naváží na původní filmy Jamese Camerona co se týče hororu a napětí. Jejich přístup má navíc velmi blízko k původní vizi série, než se k ní přidal Arnold Schwarzenegger.

Stranger Things 5 odhaluje první záběry. Netflix slibuje největší a nejlepší řadu
Stranger Things 5 odhaluje první záběry. Netflix slibuje největší a nejlepší řadu
15.07.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Netflix před nedávnem odhalil, že natáčení seriálu Stranger Things jen tak neskončí, protože pátá a definitivně poslední řada je kvůli průtahům teprve v polovině. Pro hladové fanoušky si však streamer připravil jedno malé překvapení v podobě prvních odhalených záběrů z natáčení. Nechybí samozřejmě ani odhalení záběrů ze samotných nových epizod.