FB pixel TP pixel
Nový Vetřelec ve videu slibuje čistý horor a praktické efekty. Fanoušci budou nadšení © 20th Century Studios

Nový Vetřelec ve videu slibuje čistý horor a praktické efekty. Fanoušci budou nadšení

Už za měsíc se dočkáme premiéry nového Vetřelce pod taktovkou Fedeho Álvareze. Čerstvě vydaná ukázka naznačuje, že se film vrátí k hororovým kořenům série a bude nás děsit pomocí klasických praktických efektů.

Filmové novinky 16. 7. 2024 13:00 | Filmové novinky

Premiéra nového snímku ze série Vetřelec nesoucího podtitul Romulus se nezadržitelně blíží, a tak se tvůrci snaží upoutat pozornost diváků dávkováním promo materiálů včetně rozhovorů, fotek a trailerů ve zvýšené frekvenci. Nyní se k fanouškům dostává upoutávka, která kromě dalších působivých záběrů z filmu dává nahlédnout také do zákulisí natáčení. Režisér Fede Álvarez v ní zdůrazňuje, že jeho snahou bylo u nového filmu s Vetřelcem vyvolat pocit autentičnosti a napětí, které diváci zažili při prvním setkání s xenomorfy. Vedle digitálních efektů vsadil Alvarez na klasické filmové triky, kdy každý tvor ve filmu má svou fyzickou podobu. Z ukázky a proklamací je tak evidentní snaha navázat na první dva díly série a žádné experimenty ve stylu filmů Prometheus a Vetřelec: Covenant zde nemají místo.

Ve videu nám hlavní hvězda Cailee Spaeny připomene, že se Romulus má časově odehrávat mezi Vetřelcem Ridleyho Scotta a Vetřelci Jamese Camerona a bude sledovat skupinu mladých kolonizátorů, kteří na opuštěné vesmírné stanici narazí na nejděsivější formu života ve vesmíru. Podle Álvareze se film pokusí sloučit hororovou atmosféru prvního dílu s napínavými momenty druhého dílu a chce oslovit jak dlouholeté fanoušky, tak nové diváky. Další role ztvárnili vedle Cailee Spaeny Isabela Merced, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn a Aileen Wu. Premiéra Romula proběhne v českých kinech 15. srpna, v těch zámořských pak o den později. Půjde tak o plnohodnotné uvedení v kinech, na streaming film dorazí až po ukončení kinodistribuce a exkluzivně bude v rámci SVODu umístěn na službách Hulu a Disney Plus.

Zdroj: 20th Century Studios

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Terminátor od Netflixu v prvním traileru. Naplňuje původní vizi Jamese Camerona
Terminátor od Netflixu v prvním traileru. Naplňuje původní vizi Jamese Camerona
15.07.2024 18:20:00 | Filmové novinky

Netflix už 29. srpna uvede svou vlastní verzi Terminátora. A zatím se zdá, že tvůrci seriálu naváží na původní filmy Jamese Camerona co se týče hororu a napětí. Jejich přístup má navíc velmi blízko k původní vizi série, než se k ní přidal Arnold Schwarzenegger.

Stranger Things 5 odhaluje první záběry. Netflix slibuje největší a nejlepší řadu
Stranger Things 5 odhaluje první záběry. Netflix slibuje největší a nejlepší řadu
15.07.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Netflix před nedávnem odhalil, že natáčení seriálu Stranger Things jen tak neskončí, protože pátá a definitivně poslední řada je kvůli průtahům teprve v polovině. Pro hladové fanoušky si však streamer připravil jedno malé překvapení v podobě prvních odhalených záběrů z natáčení. Nechybí samozřejmě ani odhalení záběrů ze samotných nových epizod.

Král smaženka a velké dračí odhalení. Trailer 6. dílu Rodu draka slibuje provázání se Hrou o trůny
Král smaženka a velké dračí odhalení. Trailer 6. dílu Rodu draka slibuje provázání se Hrou o trůny
15.07.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Černí i Zelení strávili většinu pátého dílu druhé řady Rodu draka vyhodnocováním svého prvního většího střetu a konsolidací sil. Rhaenyra nyní hledá způsob, jak po citelné ztrátě největšího draka ze svých řad najít adekvátní náhradu. Přijde přitom na zcela nečekaný, ale zároveň velmi nebezpečný způsob.

Krvavá pramatka fantasy v nekompromisním traileru. Epická sága vznikala v Česku
Krvavá pramatka fantasy v nekompromisním traileru. Epická sága vznikala v Česku
15.07.2024 13:40:00 | Filmové novinky

Epických fantasy nikdy není dost a jak ukazuje popularita netflixovských Vikingů nebo Rodu draka, stále je o tenhle žánr zájem. Nemusí se však jednat jen o projekty z Hollywoodu, i u nás v Evropě dokážeme natočit pořádnou řež, jak ukazuje i nejnovější upoutávka na adaptaci ságy o Nibelunzích Hagen. Ta se dokonce točila v Česku.