FB pixel TP pixel
HBO Max končí s rozšiřováním. Připravuje se na další změnu služby © HBO

HBO Max končí s rozšiřováním. Připravuje se na další změnu služby

Svět streamingu tento týden beze sporu ovládla streamovací stanice HBO Max se svými restrukturalizačními plány, které mnohé filmaře i diváky nemile překvapily. Nyní tato internetová televize oznámila pozastavení svého vstupu do Francie i dalších zemí.

8. 7. 2022 10:30 | Streaming novinky

Tento týden začaly z HBO Max ve velkém mizet originální filmy a seriály, abychom se vzápětí dozvěděli, že streamer z platformy odstraňuje část obsahu kvůli uvolnění licenčních smluv k prodeji dalším subjektům. Následně na to mateřská společnost HBO, Warner Bros Discovery (WBD), prozradila další restrukturalizační plány, které ji mají pomoci ušetřit a rozesmutnila nejednoho českého filmaře a potažmo i českého diváka svým rozhodnutím ukončit mimo jiné ve střední a severní Evropě tamější produkce. Nyní pak WBD upřesnil, co plánuje pro francouzský trh, u kterého se všeobecně předpokládalo, že na něj během příštího roku vstoupí HBO Max. Podle posledních zpráv to vypadá, že padlo nové rozhodnutí a globální zavádění služby HBO Max na dobro skončilo a březnová vlna, která se týkala i České republiky, byla poslední.

Francie by tak nakonec měla přejít rovnou na kombinovaný produkt, který sjednotí HBO Max a Discovery+ do jedné služby. Kdy se ale Francouzi nové služby dočkají, je ve hvězdách. WBD ovšem ve svém prohlášení zdůraznil, že „…Francie zůstává strategicky důležitým trhem, kde včas oznámíme termín spuštění“, a potvrdil, že zde (a ve Španělsku) nebudou původní programové aktivity a výroba pořadů na rozdíl od České republiky ovlivněny. HBO Max měla vstoupit v blízké budoucnosti také na Island, do Řecka, Turecka či Pobaltí. Tyto plány byly rovněž zrušeny. Zajímavé na druhou stranu je, že zavádění streamovací stanice Discovery+ na rozdíl od Maxu nadále pokračuje. Služba byla totiž minulý týden spuštěna v Rakousku a Německu, a podle původních plánů bychom se jí v tomto roce měli dočkat i u nás.

Zdroj: TBI

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Stranger Things 4 trhá rekordy sledovanosti. Konkurenci jasně drtí
Stranger Things 4 trhá rekordy sledovanosti. Konkurenci jasně drtí
06.07.2022 12:00:00 | Streaming novinky

I když v interních statistikách Netflixu Stranger Things stále není králem sledovanosti, z dat agentury Nielsen je jasné, že v USA se tomuto hororovému sci-fi zdaleka nic nevyrovná.

HBO končí s českými seriály. Hřebejkovu novinku neodvysílá
HBO končí s českými seriály. Hřebejkovu novinku neodvysílá
05.07.2022 16:30:00 | Streaming novinky

Celosvětová restrukturalizace HBO bohužel bude mít silné dopady i na český filmový průmysl. Oceňovaná kabelová televize a streamovací služba totiž přestane tvořit vlastní tuzemské seriály.

Velká čistka HBO přehledně: 48 filmů a seriálů, které už na službě nenajdete
Velká čistka HBO přehledně: 48 filmů a seriálů, které už na službě nenajdete
05.07.2022 12:00:00 | Streaming novinky

HBO čeká masivní restrukturalizace, která se bohužel dotkne i obsahu. Sestavili jsme seznam všech pořadů spadajících pod HBO či přidružené televize Warner Media, které již na službě nenajdete, protože byly novým vedením staženy z nabídky.

Obří průšvih HBO: Z nabídky mizí pořady včetně novinek. Některé se nevrátí
Obří průšvih HBO: Z nabídky mizí pořady včetně novinek. Některé se nevrátí
04.07.2022 15:30:00 | Streaming novinky

Zdá se, že si na sebe HBO upletlo další bič, kterým ho budou předplatitelé v následujících týdnech pranýřovat. Jak totiž ukazují ohlasy diváků, ale i data samotné služby, z HBO Max po celém světě mizí pořady, které by na HBO každý očekával, protože si je samo natočilo, případně spadají pod studio Warner Bros.