FB pixel TP pixel
Konečná! Na Netflix dorazí už i Troškovy Babovřesky © TMDB

Konečná! Na Netflix dorazí už i Troškovy Babovřesky

Jednou na ně dojít muselo. Vzhledem k tomu, že se má na Netflixu začátkem příštího roku pohybovat jíž přes 200 českých snímků, bylo vysoce pravděpodobné, že musí dojít na více filmů Zdeňka Trošky. Připoutejte se, protože v týdnu jedeme do Babovřesk. A dává to dokonalý smysl.

České novinky

Kdo na to kouká? Vy!

24. června se otřese Netflix. Streamovací služba totiž ve svém výhledu chystaných titulů odtajnila, že během týdne přidá další pětici českých filmů. A nechybí mezi nimi ani nesmírně populární Babovřesky 2. Populární? Ano, populární. Druhý díl o venkovských babičkách plný bizarního humoru Zdeňka Trošky už sice v kině vidělo jen čtvrt milionu diváků oproti 650 tisícům u dílu s pořadovým číslem jedna, to ale neznamená, že by druhé Babovřesky nebyly hitem. Možná jimi pohrdají kritici a náročnější divák, běžný divák, který má Netflix, protože nestojí moc peněz, se na ně ale jistě rád podívá. Ostatně nemusíme si nic nalhávat, na Netflixu jsou české filmy populární, což dokládají úspěchy Léta s gentlemanem, Bajkerů či Ženské na vrcholu. Tuzemských komedií, o kterých můžete objektivně říct, že jsou to ubohé pokusy o žánrový film, ale to běžného diváka, který chodí do kina (nebo na Netflix) vypnout a příliš o zápletce a humoru nepřemýšlet, jednoduše nezajímá.

Česká komedie bere Netflix útokem

Navíc si musíme přiznat ještě jednu věc, Netflix nad zařazováním individuálních titulů prakticky vůbec nepřemýšlí. Zkrátka se nakoupí balíčky od české distribuce, maximálně s lehkou orientací na úspěšné žánry, o nichž Netflix na základě svých dat ví, že jednoduše fungují. Ostatně proto s Babovřeskami dorazí i další komedie Krásno, Život je život a Hodinový manžel, které doplní nepříliš zvládnuté drama Narušitel a thriller o pomstě Vendeta. Všechno žánry, které na Netflixu slaví opakovaně úspěchy. Ohledně Troškových filmů pak Babovřesky nejsou žádnou první vlaštovkou. Již delší dobu si lze na Netflixu pustit i komedie Doktor od Jezera hrochů, Strašidla či Vánoční Kameňák, který sice Troška již netočil, ale vychází z jeho původní trilogie.

 549 zobrazení   317 se líbí
Netflix pokračuje v přidávání českých filmů. Jen za měsíc doplnil 34 snímků
Netflix pokračuje v přidávání českých filmů. Jen za měsíc doplnil 34 snímků
18.06.2020 | České novinky

Netflix jen krátce po uzavření nových dohod s českými distributory doslova otevřel stavidla a každých pár dní přidává nové české filmy do své nabídky. Za poslední měsíc zvládl doplnit již 34 snímků, které dokonale naplňují označení žánrové všehochuti.

Juniorfest se koronaviru nebojí. Listopadový festival bude i online
Juniorfest se koronaviru nebojí. Listopadový festival bude i online
16.06.2020 12:00:00 | České novinky

Na druhý listopadový týden je plánován již 13. ročník festivalu pro děti a mládež Juniorfest. A organizátoři chystají expanzi do online světa.

Na Netflix dorazilo 12 nových českých filmů. Radost ale nemáme
Na Netflix dorazilo 12 nových českých filmů. Radost ale nemáme
11.06.2020 | České novinky

Netflix pokračuje v přidávání českých filmů do svého katalogu. Jenže tentokrát nová dávka potěší jen málokoho. Dobrých kusů je totiž jen několik a zbytek je v zásadě příšerně hodnocená filmařská mizérie. Posuďte sami.

Další lokální videotéka končí. Obbod neměl proti Netflixu a HBO šanci
Další lokální videotéka končí. Obbod neměl proti Netflixu a HBO šanci
05.06.2020 15:00:00 | České novinky

Tuzemská videotéka Obbod oznámila svůj konec ke konci června. Podle majitele Kamila Oušky za to může přesycenost trhu, se kterou se Obbod, podnímž vznikly fenomény Vyšehrad a Lajna, nedokázal vyrovnat.