FB pixel TP pixel
Krotitelé duchů čelí době ledové. Trailer odhaluje akční návrat původních hrdinů © Columbia Pictures

Krotitelé duchů čelí době ledové. Trailer odhaluje akční návrat původních hrdinů

Zatímco předchozí díl Krotitelů duchů nám dal návrat komediálních bardů, kteří stáli za vznikem nesmrtelné franšízy, až v samotném závěru, novinka s podtitulem Říše ledu spojí původní hrdiny s těmi novými mnohem více. Trailer na jejich společné dobrodružství vypadá skvěle.

Filmové novinky

Letos uplyne už 40 let od původního snímku Krotitelé duchů, v němž si to vědci z New Yorku poprvé na férovku rozdali s démonickým Gozerem. Před třemi lety na tenhle příběh úspěšně navázalo pokračování, jež představilo potomky Egona Spenglera, kteří se v závěru filmu rozhodli, že je čas rodinné dědictví pořádně nakopnout a vyrazit z venkova zpátky do města.

Novinka Krotitelé duchů: Říše ledu se tudíž opět přesouvá do newyorských ulic a přihazuje do pléna spoustu odkazů. Jeden z prvních záběrů nás vrací na ikonickoou adresu FDNY Ladder 8, jež stále patří mezi nejfotografovanější místa ve Velkém jablku, více akce se dočká i ikonická krotitelská kára a úvodní rekapitulace fantasticky vrcholí návratem úhlavního zmetka Waltera Pecka, jenž je nově starostou! Ještěže na novou hrozbu v podobě mrazivého démona, jenž chystá druhou dobou ledovou, bude mít nová generace v podání Paula Rudda, Mckenny Grace, Carrie Coon a Finna Wolfharda pomoc.

Jak totiž odhaluje nový trailer, zpátky je de facto celé původní obsazení a do akce se více vrhnou jak Ray Stanz (Dan Aykroyd) či Winston Zeddemore (Ernie Hudson), ale i Peter Venkman Billa Murrayho a nově i Janine Melnitzová v podání Annie Potts. K tomu dostaneme i novou porci nostalgie v podobě návratu marshmallowmanů a chybět nemůže ani fanouškovský favorit Slimer.

Režisér Jason Reitman tentokrát napsal pouze scénář a na franšízu svého otce Ivana Reitmana bude pouze z dálky dohlížet. Hlavní otěže za něj převzal Gil Kenan, jenž v roce 2021 uvedl na Netflixu film Chlapec, kterému říkají Vánoce a dříve natočil i nového Poltergeista. Snímek je do českých kin plánován na nově na 11. dubna.

Zdroj: Sony Pictures

Akčňák roku už v dubnu? Nekompromisní mlátička vyzývá v traileru Johna Wicka
Akčňák roku už v dubnu? Nekompromisní mlátička vyzývá v traileru Johna Wicka
28.01.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Překvapení roku? Od herce Deva Patela, který se proslavil jako Milionář z chatrče a poslední roky strávil spíše jako herec v artových filmech, bychom akcí nabušený trailer na krvavý příběh o pomstě rozhodně nečekali. On v něm ale nejenže hraje, ale celý ho i vymyslel a zrežíroval.

V nové historické řežbě budou padat hlavy. Necenzurovaný trailer Šóguna se krve nebojí
V nové historické řežbě budou padat hlavy. Necenzurovaný trailer Šóguna se krve nebojí
28.01.2024 13:15:00 | Filmové novinky

Na konci února bude na Disney+ k vidění nová adaptace slavného románu Šógun. Upoutávka k chystané minisérii slibuje dechberoucí vizuál a napínavý příběh plný intrik, jenž nás vtáhne do nitra feudálního Japonska.

České sci-fi Bod obnovy dobylo Netflix. Film o Mašínech streamer odložil
České sci-fi Bod obnovy dobylo Netflix. Film o Mašínech streamer odložil
26.01.2024 15:40:00 | Filmové novinky

Trvalo to jen jediný den po nasazení na streamovací službu Netflix a nové české sci-fi Bod obnovy urvalo první příčku sledovanosti v České republice. Nechalo tak za sebou i největší hity samotného Netflixu. Ten na poslední chvíli odložil uvedení českého dramatu o bratrech Mašínech.

Seriál o zvráceném vrahu Hojerovi už je online. Chystá se i případ spartakiádního vraha
Seriál o zvráceném vrahu Hojerovi už je online. Chystá se i případ spartakiádního vraha
26.01.2024 13:50:00 | Filmové novinky

Jedna z nejočekávanějších českých kriminálek letošního roku už je dostupná online. Diváci tak mohou zabřednout do děsivého příběhu Ladislava Hojera a vyšetřovacích metod legendárního vyšetřovatele Jiřího Markoviče.