FB pixel TP pixel
V nové historické řežbě budou padat hlavy. Necenzurovaný trailer Šóguna se krve nebojí © Disney Plus / FX

V nové historické řežbě budou padat hlavy. Necenzurovaný trailer Šóguna se krve nebojí

Na konci února bude na Disney+ k vidění nová adaptace slavného románu Šógun. Upoutávka k chystané minisérii slibuje dechberoucí vizuál a napínavý příběh plný intrik, jenž nás vtáhne do nitra feudálního Japonska.

Filmové novinky

Pokud jste milovníky výpravných historických příběhů, určitě si nenechte ujít novou adaptaci románu Šógun spisovatele Jamese Clavella, která bude brzy k vidění na Disney+. V nové desetidílné minisérii budeme sledovat anglického námořníka Johna Blackthorna, který v bouřlivém roce 1600 ztroskotá v Japonsku. Musí rychle pochopit tamější neznámou kulturu a politiku, když se jeho osud proplétá s mocnými místními pány a samuraji, což otevírá fascinující pohled na toto historické období. První zveřejněný trailer láká na podmanivé scenérie feudálního Japonska či na dramatické a napínavé scény slibující detailní pohled na složitou politiku, ve které se hraje o moc a přežití.

Novou verzi Šoguna má na starosti showrunner Justin Marks (Dva světy). V hlavní roli Johna Blackthorna se představí Cosmo Jarvis, který vstoupí do služeb mocného pána Toranagy v podání Hiroyuki Sanady (John Wick: Kapitola 4, Bullet Train). James Clavell napsal Šóguna v roce 1975 a je volně založen na osudech skutečného trosečníka Williama Adamse. Jeho román byl již zpracován v roce 1980 do pětidílné hvězdně obsazené seriálové podoby v hlavní roli s Richardem Chamberlainem, Toshiro Mifunem a Johnem Rhys-Daviesem. Nová verze Šoguna dorazí na v USA na Hulu a FX již 27. února. V Česku bude seriál dostupný na Disney+ a soudě podle necenzurovaného traileru skutečně nepůjde o dětskou podívanou. Dojde totiž na brutální akční scény, při nichž krev poteče proudem a dojde i na padající hlavy.

Zdroj: FX

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
České sci-fi Bod obnovy dobylo Netflix. Film o Mašínech streamer odložil
České sci-fi Bod obnovy dobylo Netflix. Film o Mašínech streamer odložil
26.01.2024 15:40:00 | Filmové novinky

Trvalo to jen jediný den po nasazení na streamovací službu Netflix a nové české sci-fi Bod obnovy urvalo první příčku sledovanosti v České republice. Nechalo tak za sebou i největší hity samotného Netflixu. Ten na poslední chvíli odložil uvedení českého dramatu o bratrech Mašínech.

Seriál o zvráceném vrahu Hojerovi už je online. Chystá se i případ spartakiádního vraha
Seriál o zvráceném vrahu Hojerovi už je online. Chystá se i případ spartakiádního vraha
26.01.2024 13:50:00 | Filmové novinky

Jedna z nejočekávanějších českých kriminálek letošního roku už je dostupná online. Diváci tak mohou zabřednout do děsivého příběhu Ladislava Hojera a vyšetřovacích metod legendárního vyšetřovatele Jiřího Markoviče.

Nejdivnější thriller roku má zabijáky, démony a termovizi. Trailer láká na jedinečnou podívanou
Nejdivnější thriller roku má zabijáky, démony a termovizi. Trailer láká na jedinečnou podívanou
26.01.2024 12:45:00 | Filmové novinky

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si s největší pravděpodobností nejdivnější trailer, který v roce 2024 uvidíme. Režisér Harmony Korine představil svou novinku Aggro Dr1ft, která je kompletně natočená infračervenými kamerami a nabízí doslova halucinační podívanou.

Drsňák Gyllenhaal láme ruce a mlátí gangstery. Trailer akčního kultu vás napumpuje adrenalinem
Drsňák Gyllenhaal láme ruce a mlátí gangstery. Trailer akčního kultu vás napumpuje adrenalinem
25.01.2024 16:50:00 | Filmové novinky

Očekávaný remake kultovní akční kriminálky Road House se konečně představuje v prvním traileru a nechává za sebou pot, krev a zlámané končetiny. Režisér Doug Liman a hvězda Jake Gyllenhaal zdá se natočili poctivou chlapskou zábavu, v níž dostane přes pusu i hvězda UFC Conor McGregor.