FB pixel TP pixel
Seriál o zvráceném vrahu Hojerovi už je online. Chystá se i případ spartakiádního vraha © Voyo

Seriál o zvráceném vrahu Hojerovi už je online. Chystá se i případ spartakiádního vraha

Jedna z nejočekávanějších českých kriminálek letošního roku už je dostupná online. Diváci tak mohou zabřednout do děsivého příběhu Ladislava Hojera a vyšetřovacích metod legendárního vyšetřovatele Jiřího Markoviče.

Filmové novinky

Kriminální minisérie Metoda Markovič: Hojer loni vyhrála hlavní soutěž festivalu Serial Killer a od zahraniční poroty dokonce získala cenu jako Nejlepší seriál střední a východní Evropy. A nyní konečně přichází na Voyo v oficiálním uvedení, které každý týden nabídne jednu z celkových šesti epizod. Hned ta první diváky zavede do konce 70. let, kdy začal v ulicích vraždit jeden z nejhorších sériových vrahů Československa Ladislav Hojer. K jeho lapení a hlavně odhalení jeho mnoha vražedných činů však vede dlouhá, několik let trvající cesta.

Příběh Jiřího Markoviče

Novou minisérii pro Voyo zrežíroval Pavel Soukup, který v sobě nikdy nezapře lásku k hororům a i v seriálu Metoda Markovič si dovolí hned několik žánrových pomrknutí a nastolí atmosféru, která by se místy dala skutečně krájet břitvou. Hlavním tahounem je však ústřední postava vyšetřovatele Jiřího Markoviče, kterou ztvárnil Petr Lněnička a která se od svých kolegů liší empatií vůči zločincům. Markovič je díky svým unikátním výslechům schopný dostat se vrahům pod kůži a navázat s nimi něco, co by se dalo nazvat důvěrným přátelstvím. To ale neznamená, že to nemá dopad na jeho rodinu.

Tvůrci úzce spolupracovali i s Markovičovou rodinou a samotný Markovič si podle autorů seriálu přál, aby nebyly jeho činy nijak zveličovány a byly co nejvěrnější realitě. Výsledkem je civilní a silně uchopená kriminálka, která ukazuje zajímavý pohled na systematickou policejní práci a zobrazuje Markoviče nejen jako unikátního vyšetřovatele, jenž se stal postupem času legendou české kriminalistiky, ale i jako osobu z masa a kostí, která řešila úplně standardní problémy jako všichni ostatní. Jen u toho mluvil s těmi nejhoršími zločinci své doby.

Blíží se spartakiádní vrah

V rolích Markovičových kolegů se objeví Adam Mišík a Václav Neužil, a jako Ladislav Hojer se objeví Petr Uhlík, který se musel vcítit do osoby mentálně poslabšího, zvráceného zabijáka a kvůli roli zhubl i 10 kilo. V dalších rolích se objeví Sarah Haváčová, David Prachař, Michal Isteník a v roli vraha Tekverka Vojtěch Kotek. Tvůrci už chystají i pokračování zaměřené na spartakiádního vraha. Pokud by vás zajímaly další detaily, k seriálu Metoda Markovič: Hojer vyšla i naše recenze prvních dvou epizod.

Zdroj: Voyo / TV Nova

Nejdivnější thriller roku má zabijáky, démony a termovizi. Trailer láká na jedinečnou podívanou
Nejdivnější thriller roku má zabijáky, démony a termovizi. Trailer láká na jedinečnou podívanou
26.01.2024 12:45:00 | Filmové novinky

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si s největší pravděpodobností nejdivnější trailer, který v roce 2024 uvidíme. Režisér Harmony Korine představil svou novinku Aggro Dr1ft, která je kompletně natočená infračervenými kamerami a nabízí doslova halucinační podívanou.

Drsňák Gyllenhaal láme ruce a mlátí gangstery. Trailer akčního kultu vás napumpuje adrenalinem
Drsňák Gyllenhaal láme ruce a mlátí gangstery. Trailer akčního kultu vás napumpuje adrenalinem
25.01.2024 16:50:00 | Filmové novinky

Očekávaný remake kultovní akční kriminálky Road House se konečně představuje v prvním traileru a nechává za sebou pot, krev a zlámané končetiny. Režisér Doug Liman a hvězda Jake Gyllenhaal zdá se natočili poctivou chlapskou zábavu, v níž dostane přes pusu i hvězda UFC Conor McGregor.

Válečný trhák, retro Top Gun a nová klasika. Vládcové nebes sbírají nadšené ohlasy
Válečný trhák, retro Top Gun a nová klasika. Vládcové nebes sbírají nadšené ohlasy
25.01.2024 15:50:00 | Filmové novinky

Již 26. ledna startují na streamovací službě Vládcové nebes, očekávaná válečná novinka z produkce Stevena Spielberga a Toma Hankse, která duchovně navazuje na klasiky Bratrstvo neohrožených a Pacifik. A prý se nemusíme bát, že by seriál nesplnil očekávání.

Sex ve městě míří na Netflix. HBO prodalo práva na jeden z největších klenotů
Sex ve městě míří na Netflix. HBO prodalo práva na jeden z největších klenotů
25.01.2024 13:45:00 | Filmové novinky

Další ikonický seriál HBO zamíří na Netflix. Po Bratrstvu neohrožených či Odpočívej v pokoji se brzy objeví v katalogu největšího streamera i fenomén Sex ve městě.