FB pixel TP pixel
Warneři právě přišli o tvůrce globálních megahitů. Jaká bude budoucnost Duny? © Warner Bros.

Warneři právě přišli o tvůrce globálních megahitů. Jaká bude budoucnost Duny?

Mezi studiem Warner Bros. a společností Legendary právě vypršela vzájemná distribuční a koprodukční smlouva. Neshody mezi těmito společnostmi, které vznikly během pandemie, donutily zástupce Legendary ve spolupráci nepokračovat a podepsat novou dohodu s jiným partnerem.

7. 12. 2022 13:45 | Filmové novinky

V kuloárech se o této dohodě mluvilo již nějakou chvíli, oficiální stvrzení ale padlo až nyní. Produkční společnost Legendary Entertainment právě uzavřela několikaleté globální partnerství se společností Sony Pictures. Na základě této nové dohody bude společnost Sony prodávat a distribuovat připravované filmové tituly společnosti Legendary po celém světě kromě Číny, kde si bude Legendary se svojí odnoží Legendary East distribuovat své tituly sama. Z části se tak pro Legendary uzavřela spolupráce s Warner Bros, která během pandemie veřejně eskalovala. Zástupcům Legendary se totiž hrubě nelíbilo, že se Warneři rozhodli bez diskuzí s tvůrci či partnery poslat všechny své filmy z roku 2021 na HBO Max ve stejný den, kdy měly premiéru v kinech.

A to právě včetně titulů, na nichž se produkčně v Legendary podíleli – což zahrnovalo snímky jako Duna či Godzilla vs. Kong. Nyní připravovaný druhý díl Duny, který by měl dorazit do kin 3. listopadu 2023, je ale jedním z několika projektů, které jsou z nové smlouvy mezi Sony a Legendary vyňaty. Warneři tak budou i nadále Dunu zaštiťovat. Legendary spolupracovala s Warner Bros. již v letech 2005-2014 a financovala například trilogii Temný rytíř Christophera Nolana. Po ukončení spolupráce s WB podepsala společnost Legendary distribuční smlouvu s Universalem, která trvala až do roku 2019, kdy se Legendary vrátila k Warnerům. Společnost rovněž spolupracuje s Netflixem, stojí například za sérií Enola Holmes.

Zdroj: Variety

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
HBO se má brzy přejmenovat. Naznačované nové jméno zní kupodivu logicky
HBO se má brzy přejmenovat. Naznačované nové jméno zní kupodivu logicky
06.12.2022 12:00:00 | Filmové novinky

Se sloučením streamovacích služeb HBO Max a Discovery+ dojde kromě překopání obsahové nabídky a produkčního zázemí vývoje projektů i ke změně názvu. Té bychom se měli čekat již na jaře roku 2023, přičemž nová zpráva naznačuje vcelku logické jméno.

Na Česko zaútočí vyfetovaný medvěd! Trailer odhaluje krvavou komedii s reálným základem
Na Česko zaútočí vyfetovaný medvěd! Trailer odhaluje krvavou komedii s reálným základem
06.12.2022 10:00:00 | Filmové novinky

Co by se stalo, kdyby se několika kily kokainu totálně sjel nebezpečný medvěd? Ačkoli se podobná zápletka může zdát jako absolutně šílená, je založená na skutečném příběhu. Ten ale tak veselý, jako nová upoutávka, rozhodně nebyl.

Režisér Avatara celou ságu nedokončí. Jeho nástupce čeká těžká zkouška
Režisér Avatara celou ságu nedokončí. Jeho nástupce čeká těžká zkouška
06.12.2022 8:00:00 | Filmové novinky

Avatar 2 se blíží do kin a vizuálně lahodná série s námi bude minimálně do roku 2028. Režisér James Cameron ale v budoucnu dle vlastních slov přeobsadí jednu důležitou pozici.

Nejkontroverznější seriál Netflixu slibuje odhalení královských poměrů. Dorazí ve dvou částech
Nejkontroverznější seriál Netflixu slibuje odhalení královských poměrů. Dorazí ve dvou částech
05.12.2022 15:40:00 | Filmové novinky

Snad žádný počin nevzbuzuje mezi fanoušky britské monarchie takovou kontroverzi jako nový dokumentární seriál Harry a Meghan, který slibuje intimní pohled do života prince Harryho a jeho manželky, kteří společně uprchli před královskou rodinou a dotěrnými novináři do Ameriky. Netflix seriál uvede ve dvou částech.