FB pixel TP pixel
Na Česko zaútočí vyfetovaný medvěd! Trailer odhaluje krvavou komedii s reálným základem © Universal Pictures

Na Česko zaútočí vyfetovaný medvěd! Trailer odhaluje krvavou komedii s reálným základem

Co by se stalo, kdyby se několika kily kokainu totálně sjel nebezpečný medvěd? Ačkoli se podobná zápletka může zdát jako absolutně šílená, je založená na skutečném příběhu. Ten ale tak veselý, jako nová upoutávka, rozhodně nebyl.

6. 12. 2022 10:00 | Filmové novinky

V polovině 80. let bylo v USA nalezeno mrtvé tělo medvěda, v jehož vnitřnostech se nacházelo vskutku ohromné množství kokainu. Jak se ke zvířeti, kterému se posléze začalo říkat Pablo Escobear, droga dostala? Za vše mohl bývalý člen protidrogové jednotky, který se sám stal pašerákem a nad oblastí poblíž Georgie se pokoušel propašovat pořádně macatou zásilku. Jenže jeho letadlo potkala nečekaná vada, po které začal drogy vyhazovat z padajícího letounu, na sebe pak přidělal rovněž několik balíčků a z paluby letounu se pokusil seskočit padákem. Ten ale selhal a pašerák potkal svou smrt. Co se stalo mezi jeho skonem a nálezem mrtvoly medvěda s pupíkem narvaným kokainem, nikdo netuší. A právě tady je ideální příležitost pro filmaře.

Jak ale můžete vidět v traileru, režisérka Elizabeth Banks (vskutku příšerní Charlieho andílci z roku 2019 pojala celý příběh značně odlehčeně jako brutální černohumornou komedii, ve které dotyčný medvěd rozjede před svým ultimátním skonem pořádné rodeo. Dojde tak na utrhané končetiny, ojíždění a lezení po stromech i divoké honičky a samomluvu v rauši. Kupodivu navíc film bude ke zhlédnutí i v Česku, kde se premiéry dočkáme 23. února 2023. Tak snad bude výsledek zábavný jako trailer a medvěd bude ve finále trikově dotaženější. I když chápu, že vyfetovat reálného medvěda se nikomu moc nechtělo.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Režisér Avatara celou ságu nedokončí. Jeho nástupce čeká těžká zkouška
Režisér Avatara celou ságu nedokončí. Jeho nástupce čeká těžká zkouška
06.12.2022 8:00:00 | Filmové novinky

Avatar 2 se blíží do kin a vizuálně lahodná série s námi bude minimálně do roku 2028. Režisér James Cameron ale v budoucnu dle vlastních slov přeobsadí jednu důležitou pozici.

Nejkontroverznější seriál Netflixu slibuje odhalení královských poměrů. Dorazí ve dvou částech
Nejkontroverznější seriál Netflixu slibuje odhalení královských poměrů. Dorazí ve dvou částech
05.12.2022 15:40:00 | Filmové novinky

Snad žádný počin nevzbuzuje mezi fanoušky britské monarchie takovou kontroverzi jako nový dokumentární seriál Harry a Meghan, který slibuje intimní pohled do života prince Harryho a jeho manželky, kteří společně uprchli před královskou rodinou a dotěrnými novináři do Ameriky. Netflix seriál uvede ve dvou částech.

Zbičovaný Will Smith má šanci na dalšího Oscara. Kritici na krutém spektáklu chválí silné emoce
Zbičovaný Will Smith má šanci na dalšího Oscara. Kritici na krutém spektáklu chválí silné emoce
05.12.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Jeden ze žhavých kandidátů na Oscara, otrokářské drama Osvobození v hlavní roli s Willem Smithem, bude již brzy k vidění na streamovací platformě Apple TV+. První reakce kritiků lákají na kvalitní těžkotonážní drama, jiné naopak varují před vykalkulovaným titulem mířícím na výroční filmové ceny.

Tuší Netflix propadák? Nový Zaklínač v traileru zoufale láká na návrat milované postavy
Tuší Netflix propadák? Nový Zaklínač v traileru zoufale láká na návrat milované postavy
04.12.2022 12:00:00 | Filmové novinky

Už 25. prosince dorazí na Netflix další část ságy o Zaklínači. Tentokrát se ale podíváme do dávné minulosti do momentu, kdy se na Kontinent dostala smrtonosná monstra. Problémy provázená minisérie v traileru naznačuje, že Netflix nemá ve spin-off hlavní ságy série s Geraltem z Rivie příliš velkou důvěru.