FB pixel TP pixel
Loki ovládl sledovanost Disney Plus. Nejsledovanějším seriálem roku ale není © Marvel Studios

Loki ovládl sledovanost Disney Plus. Nejsledovanějším seriálem roku ale není

Druhá řada seriálu Loki odstartovala a Disney s Marvelem mohou slavit. Čísla totiž odpovídají očekáváním. I když to tentokrát na úplnou špičku v rámci ročních tabulek není.

Filmové novinky

První řada Lokiho se v létě roku 2021 stala nejúspěšnějěím seriálem Marvelu na platformě Disney+ napříč šesti týdny v červnu a červenci. V průměru dosáhla podle společnosti Nielsen sledovanosti 872 milionů minut týdně, což je o 26 procent více, než kolik dosáhl druhý seriál Falcon a Winter Soldier se 692 minutami týdně. Není tedy divu, že i druhá řada Lokiho přilákala k streamovací službě velké množství diváků.

Disney oznámil, že návrat lstivého boha s tváří Toma Hiddlestona zaznamenal za první tři dny od premiéry 10,9 milionů zhlédnutí celosvětově. Podobně jako v případě Netflixu bylo výsledku dosaženo výpočtem, v němž se nakoukaná minutáž vydělí počtem minut pilotní epizody. Sledovanost Lokiho je tak srovnatelná se Star Wars seriálem Ahsoka, který startoval se 14 miliony zhlédnutími napříč pěti dny. Loki by tak měl teoreticky Ahsoku přeskočit. Loki však není nejsledovanějším seriálem roku 2023 na Disney Plus. Disney potvrdil, že přední příčka patří startu jiného seriálu z předaleké galaxie – Mandalorianovi a jeho třetí řadě.

Zdroj: THR

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Legendární sci-fi Propast bude konečně dostupná online. Čekalo se na ni roky
Legendární sci-fi Propast bude konečně dostupná online. Čekalo se na ni roky
10.10.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Fanoušky legendární podmořské sci-fi Propast Jamese Camerona určitě potěší, že se brzy konečně dočkají svého milovaného filmu v náležité kvalitě. Potvrdil to sám režisér.

Nejlepší drama Netflixu se loučí. Trailer oznamuje dvojité datum premiéry
Nejlepší drama Netflixu se loučí. Trailer oznamuje dvojité datum premiéry
09.10.2023 17:20:00 | Filmové novinky

Netflix konečně odtajnil datum premiéry svého v současnosti nejlepšího seriálového dramatu. Premiéra bude hned dvojitá, protože streamer velké finále seriálu Koruna uvede ve dvou termínech.

Český film roku v prvním traileru. Lepší komedie tu nebyla od Vlastníků
Český film roku v prvním traileru. Lepší komedie tu nebyla od Vlastníků
09.10.2023 16:35:00 | Filmové novinky

Bod obnovy? Úsvit? Brutální vedro? Ambiciózních českých filmů je letos spousta, jen jeden je ale tak nevtíravý a dokonale trefný, až si obratem krade divácká srdce pro sebe. Přišla v noci je totiž důkazem, že nepotřebujete velké peníze a rozmáchlé kulisy, abyste rozehráli nejlepší film roku.

Smutný konec českých filmů zdarma. Zmizely stovky titulů a vzácné klasiky
Smutný konec českých filmů zdarma. Zmizely stovky titulů a vzácné klasiky
09.10.2023 14:30:00 | Filmové novinky

V lednu 2019 začal YouTube kanál Česká filmová klasika nabízet zdarma a legálně filmy vybraných českých režisérů. Katalog postupně bobtnal až na stovky titulů, z nichž mnohé byly pro diváky jinak nedostupné. Táhnoucí se spor však způsobil ztrátu celé nabídky.