FB pixel TP pixel
Legendární sci-fi Propast bude konečně dostupná online. Čekalo se na ni roky © 20th Century Fox

Legendární sci-fi Propast bude konečně dostupná online. Čekalo se na ni roky

Fanoušky legendární podmořské sci-fi Propast Jamese Camerona určitě potěší, že se brzy konečně dočkají svého milovaného filmu v náležité kvalitě. Potvrdil to sám režisér.

Filmové novinky

I když podmořská dobrodružná sci-fi Propast z roku 1989 od Jamese Camerona nepatří mezi režisérovy nejvyhledávanější filmy a v kinech netrhala v tržbách rekordy jako jeho známější bijáky, během let si stihla získat silné jádro fanoušků, kteří na film nedají dopustit. Všechny milovníky Propasti tak určitě potěší zpráva, že toto žánrové mistrovské dílo se dočkalo slíbeného tranferu filmu pro Blu-ray a bude po dlouhých letech slibů konečně dostupné ve 2K rozlišení. Při svém vystoupení na žánrovém festivalu Beyond Fest, kde se promítala rozšířená speciální edice Propasti trvající 2 hodiny a 51 minut, to potvrdil samotný Cameron.

„Veškerý mastering je hotový a myslím, že se film na trh dostane poměrně brzy, nejpozději za pár měsíců,“ řekl Cameron v odpovědi na otázku jednoho z diváků. Transfer filmu bude k dispozici jak ve fyzické podobě, tak i pro streaming. Připomeňme, že podobně jako je úchvatný samotný Cameronův film, stalo se legendárním i jeho natáčení, které probíhalo v nedokončené atomové elektrárně, a herci a štáb na něj vzpomínají jako na peklo. Šest dní v týdnu trávili na dně nádrže, někteří členové štábu, včetně Camerona, tam byli dokonce tak dlouho, že museli během vynoření v polovině nádrže čekat pár hodin kvůli dekompresi. Herci se pak jeden po druhém hroutili vlivem emocionálního a fyzického vyčerpání.

Zdroj: Collider

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Nejlepší drama Netflixu se loučí. Trailer oznamuje dvojité datum premiéry
Nejlepší drama Netflixu se loučí. Trailer oznamuje dvojité datum premiéry
09.10.2023 17:20:00 | Filmové novinky

Netflix konečně odtajnil datum premiéry svého v současnosti nejlepšího seriálového dramatu. Premiéra bude hned dvojitá, protože streamer velké finále seriálu Koruna uvede ve dvou termínech.

Český film roku v prvním traileru. Lepší komedie tu nebyla od Vlastníků
Český film roku v prvním traileru. Lepší komedie tu nebyla od Vlastníků
09.10.2023 16:35:00 | Filmové novinky

Bod obnovy? Úsvit? Brutální vedro? Ambiciózních českých filmů je letos spousta, jen jeden je ale tak nevtíravý a dokonale trefný, až si obratem krade divácká srdce pro sebe. Přišla v noci je totiž důkazem, že nepotřebujete velké peníze a rozmáchlé kulisy, abyste rozehráli nejlepší film roku.

Smutný konec českých filmů zdarma. Zmizely stovky titulů a vzácné klasiky
Smutný konec českých filmů zdarma. Zmizely stovky titulů a vzácné klasiky
09.10.2023 14:30:00 | Filmové novinky

V lednu 2019 začal YouTube kanál Česká filmová klasika nabízet zdarma a legálně filmy vybraných českých režisérů. Katalog postupně bobtnal až na stovky titulů, z nichž mnohé byly pro diváky jinak nedostupné. Táhnoucí se spor však způsobil ztrátu celé nabídky.

Netflix zařízl Vikingy. Historickému seriálu klesala sledovanost
Netflix zařízl Vikingy. Historickému seriálu klesala sledovanost
08.10.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Zatímco původní seriál Vikingové, který vyprávěl o dobrodružstvích Ragnara Lothbroka, se dočkal šesti řad a byl uměle natahován, spin-off Valhalla skončí po třetí řadě. Při pohledu na statistiky nejde o velké překvapení.