FB pixel TP pixel
Nový trailer Mandaloriana láká na Jedie i epickou akci. Je to ale trochu podvod © Lucasfilm

Nový trailer Mandaloriana láká na Jedie i epickou akci. Je to ale trochu podvod

Mandalorian se již 1. března chystá zpátky na obrazovky služby Disney Plus a v novém traileru dál odhaluje Din Djarinovu cestu za vykoupením a získáním ztracené cti. Cesta nás zavede na planetu Mandalore i povědomá místa jako Coruscant.

17. 1. 2023 16:30 | Filmové novinky

Pokud jste neviděli seriál Boba Fett: Zákon podsvětí, mohli byste být trochu zmatení. Nová řada Mandaloriana totiž představuje hned několik novinek, které byste po konci druhé řady populárního seriálu asi nečekali. Mando má novou stíhačku, která je předělanou verzí Naboo Starfightera, Grogu alias Baby Yoda je zpátky v Din Djarinově klíně, protože se vzdal svého tréninku u Luka Skywalkera, a samotný westernový pistolník putuje na Mandalore, aby zde očistil svou čest, kterou si pošramotil tím, že nedodržoval kodex mandalorské sekty. Ptáte se, kdy se tohle přesně stalo? Odpověď najdete ve zmíněném spin-offu, který se věnuje lovci odměn Fettovi, a sám jsem zvědavý, jak moc půjde třetí řada ve vysvětlování těchto detailů publiku na ruku.

V novém traileru na třetí řadu, která startuje 1. března, každopádně zaujme, že jsme se v něm dočkali i dvou záběrů právě z Boby Fetta. Jedná se o záběr na Baby Yodu a skupinu Jediů, která chrání padawany v chrámu na Coruscantu. Ačkoli se do bývalého hlavního města Galaktické republiky skutečně podíváme, je prazvláštní, že tvůrci využívají záběry z jiného seriálu, aby trochu uměle vytvářeli dojem, že Jediové budou mít v seriálu výraznější roli. Anebo se snad budeme dále hlouběji zabývat Groguovým traumatem, kvůli němuž se zatím vzdal učení Jediů? Dave Filoni a Jon Favreau zatím nikdy vyloženě nezklamali, tak doufejme, že si návrat mnohými milovaného Baby Yody obhájí a dokáží ho umně zapracovat do děje. Jeho ostré zacházejí s vesmírnou Sílou začíná mít každopádně náznaky Temné strany.

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Seriál roku odstartoval. Nový trailer láká na monstra v dalších dílech
Seriál roku odstartoval. Nový trailer láká na monstra v dalších dílech
16.01.2023 16:50:00 | Filmové novinky

Od pondělního rána je na HBO Max dostupný nový seriál The Last of Us, který je bez debat nejočekávanějším seriálem roku a pro řadu diváků i recenzentů tím vůbec nejlepším. A to je teprve leden. Nová upoutávka nabízí nový pohled na monstra v dalších dílech a nové postavy.

První seriál s Vetřelcem chce potěšit fanoušky. Tón a zápletka nezní špatně
První seriál s Vetřelcem chce potěšit fanoušky. Tón a zápletka nezní špatně
16.01.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Vetřelec se po nedávno oznámeném filmu vydá i do světa televizních seriálů. Vytvoří jej autor brilantního seriálového Farga, který fanouškům prozradil, co od nového projektu očekávat.

Luxus, smetánka a nacisti. Nový český výpravný seriál bude brzy online
Luxus, smetánka a nacisti. Nový český výpravný seriál bude brzy online
15.01.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Tvůrci chválených a oblíbených historických seriálů Vyprávěj a První republika mají téměř dokončený svůj nejnovější projekt, ve kterém nás zavedou až do roku 1939.

9 největších lednových novinek, které musíte vidět na Netflixu
9 největších lednových novinek, které musíte vidět na Netflixu
13.01.2023 15:55:00 | Filmové novinky

První měsíc nového roku je již v plném proudu a my se můžeme podívat, které nejzajímavější lednové novinky si pro nás Netflix přichystal. Těšit se můžeme na nové hard sci-fi, pokračování oblíbeného akčního krimi či seriálovou fantasy duchařinu.