FB pixel TP pixel
Luxus, smetánka a nacisti. Nový český výpravný seriál bude brzy online © TV Nova / Voyo

Luxus, smetánka a nacisti. Nový český výpravný seriál bude brzy online

Tvůrci chválených a oblíbených historických seriálů Vyprávěj a První republika mají téměř dokončený svůj nejnovější projekt, ve kterém nás zavedou až do roku 1939.

15. 1. 2023 16:00 | Filmové novinky

TV Nova a její streamovací služba Voyo v minulém roce pořádně šláply do pedálů a přichystaly si hned několik zajímavých novinek napříč rokem. Dočkali jsme se Případu Roubal, životních trampot Ivety Bartošové, ale také nového Krále Šumavy. A v ambiciózních projektech chce Nova pokračovat i v novém roce a jarní sezóně. Největší novinkou má přitom být historické drama z období Protektorátu Zlatá labuť, které se inspirovalo historií pražského obchodního domu Bílá labuť. Ten je dnes sice spíše symbolem zašlé slávy, ve své době byl však největším a nejmodernějším obchodním domem ve střední a východní Evropě. Výpravná podívaná, která bude spojovat osudy obyčejných lidí s tuzemskou smetánkou a nacismem, slibuje bohaté dekorace, krásné kostýmy, dojemné příběhy pestré směsice postav, zkušené tvůrce i herce.

Luxus, smetánka a nacisti. Nový český výpravný seriál bude brzy online © TV Nova / Voyo

Za Zlatou labutí stojí producenti Filip Bobiňski, Jan Coufal a Petr Šizling, režiséry projektu jsou Braňo Holiček a Biser A. Arichtev, který loni pro Voyo natočil i série O mě se neboj a Guru. Mezi herci uvidíme legendy jako Daniela Kolářová, Petr Kostka či Tomáš Töpfer, z mladší generace se objeví Marta Dancingerová, Vojtěch Vodochodský nebo Beata Kaňoková. Uvedení Zlaté labutě na TV Nova a Voyo se plánuje na jaro roku 2023, přičemž v plánu jsou i další projekty. Na obrazovky Novy se kupříkladu konečně podívají Případy mimořádné Marty, které jsme už mohli vidět v exkluzivní předpremiéře na Voyo, přičemž se vrátí Specialisté a Odznak Vysočina. Další novinkou pak bude rodinná podívaná Jedna rodina, která chce navázat na úspěch legendární Takové normální rodinky.

Zdroj: TV Nova - tisková zpráva

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
9 největších lednových novinek, které musíte vidět na Netflixu
9 největších lednových novinek, které musíte vidět na Netflixu
13.01.2023 15:55:00 | Filmové novinky

První měsíc nového roku je již v plném proudu a my se můžeme podívat, které nejzajímavější lednové novinky si pro nás Netflix přichystal. Těšit se můžeme na nové hard sci-fi, pokračování oblíbeného akčního krimi či seriálovou fantasy duchařinu.

Jeden z nejlepších seriálů loňského roku se vrátí úžasně brzy. V Česku ho skoro nikdo neviděl
Jeden z nejlepších seriálů loňského roku se vrátí úžasně brzy. V Česku ho skoro nikdo neviděl
13.01.2023 15:35:00 | Filmové novinky

Tvůrce jednoho z nejpovedenějších seriálů uplynulého roku prozradil, že kuchařská a značně vystresovaná novinka Medvěd bude pokračovat již v letošním roce. Termín uvedení je navíc překvapivě brzký.

Nový fantasy seriál Netflixu ukazuje v traileru válku s duchy. Dorazí na konci ledna
Nový fantasy seriál Netflixu ukazuje v traileru válku s duchy. Dorazí na konci ledna
12.01.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Už 27. ledna se na Netflixu objeví nová fantasy série Lockwood a spol., která vychází z populární knižní fantasy série. Za seriálem stojí jeden z nejtalentovanějších mladých tvůrců Joe Cornish, který oslnil mimo jiné režijním debutem Útok na věžák.

Nejočekávanější sci-fi seriál roku odhalil zásadní změny vůči herní předloze
Nejočekávanější sci-fi seriál roku odhalil zásadní změny vůči herní předloze
12.01.2023 16:35:00 | Filmové novinky

Přestože tvůrci vysoce očekávané postapokalyptické sci-fi na motivy videoherního hitu The Last of Us slibují, že se od předlohy příliš odchylovat nebudou, jen bláhový divák by čekal převedení do televizního formátu jedna ku jedné. Tvůrci odhalili dvě velké změny oproti videoherní sérii a vskutku dávají smysl.