FB pixel TP pixel
Mandalorian právě ukázal klíčový moment pro budoucnost Star Wars. Všichni ho přehlédli © Lucasfilm

Mandalorian právě ukázal klíčový moment pro budoucnost Star Wars. Všichni ho přehlédli

V prvním díle třetí řady Mandaloriana, který je od počátku března dostupný na Disney+, Grogu pozoruje při průletu hyperprostorem podivná stvoření. Ta mají v univerzu Star Wars mnohem významnější postavení, než se může na první pohled zdát.

3. 3. 2023 11:40 | Filmové novinky

Když Dave Filoni a Jon Favreau vymýšleli Mandaloriana, chtěli vytvořit seriál, který by měl potenciál propojit rozsáhlý vesmír Star Wars – snažili se alespoň částečně vyplnit mezery mezi filmy, zapracovat kánon z animovaného seriálu a upevnit odkaz ikonických postav z minulosti. Jak Din Djarin a Grogu procházejí galaxií, univerzum Star Wars se rozšiřuje, překrývá a prolíná. Znovu se objevují artefakty, droidi či planety z civilizovanějšího věku. V premiéře třetí řady Mandaloriana nás Filoni a Favreau obdarovali zvláštními tvory, které Grogu pozoruje při průletu v hyperprostoru. Tato stvoření jsou známá jako purrgilové, kterým se přezdívá vesmírné velryby a poprvé jsme je mohli vidět v seriálu Star Wars Povstalci.

Purrgilové dokáží letět rychlostí světla a je možné je spatřit jen velmi vzácně. V Rebelech jsme se dozvěděli, že nepolapitelné vesmírné velryby jsou schopny cestovat na obrovské vzdálenosti a jsou schopné skočit do hyperprostoru. Před skokem jim jejich chapadla začnou zářit. Tato přirozená schopnost purrgilů dle některých inspirovala k vývoji technologie hyperpohonu. Ve finále Rebelů pak rytíř Jedi Ezra Bridger pomocí purrgilů vrhne sebe i Admírála Thrawna do Neznámých oblastí, když nechá velryby unést celý imperiální křižník. Od té doby je nezvěstný. Když se však ve 2. sérii Mandaloriana setkáváme s Ahsokou Tano (Rosario Dawson), dozvíme se, že Ahsoka po Ezrovi stále pátrá. Ezra pak dle dostupných informací bude v očekávaném seriálu Ahsoka hrát roli a výskyt vesmírných velryb v Mandalorianovi se tak jeví jako mnohem významnější, než by se mohlo zdát. Ostatně vrátit by se mohl i Thrawn, jeden z největších padouchů ságy Star Wars.

Zdroj: Collider

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Tvůrci Mandaloriana vysvětlili časovou osu seriálu. Fanoušky dokonale zaskočili
Tvůrci Mandaloriana vysvětlili časovou osu seriálu. Fanoušky dokonale zaskočili
02.03.2023 13:00:00 | Filmové novinky

Při příležitosti premiéry 3. řady hitového sci-fi Mandalorian se jeho tvůrci snažili fanouškům objasnit, jak dlouhé období pokrývají úvodní dvě řady seriálu a na jak dlouho opustil Grogu Dina Djarina.

Třetí řada Mandaloriana už je dostupná online. Konečně se vrací i Titanic
Třetí řada Mandaloriana už je dostupná online. Konečně se vrací i Titanic
01.03.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Trvalo to zhruba dva roky, ale Mandalorian Din Djarin se konečně vrací se třetí řadou dobrodružné jízdy ze ságy Star Wars. A spolu s ním se na obrazovky vrací i Grogu, o jehož návratu zatím věděli jen diváci spin-offu s Boba Fettem.

Nejodvážnější český film posledních let je exkluzivně dostupný na Netflixu
Nejodvážnější český film posledních let je exkluzivně dostupný na Netflixu
01.03.2023 15:50:00 | Filmové novinky

S příchodem nového roku se konečně loňské nejlepší filmy z kin objevují v online prostoru. Po historickém Il Boemu Petra Václava jsme se nyní dočkali i drogové jízdy Banger režiséra Adama Sedláka.

Nejromantičtější film roku vás rozbrečí už v traileru. Kritici jsou zcela nadšení
Nejromantičtější film roku vás rozbrečí už v traileru. Kritici jsou zcela nadšení
01.03.2023 15:20:00 | Filmové novinky

Produkční společnost A24 nám neustále dokazuje, proč je momentálně nejprestižnější filmovou firmou na světě. Nově se nám rozhodla vytřít zrak dojemnou romancí, která sbírá naprosto nadšené ohlasy a je mnohými s předstihem považována za nejromantičtější biják letošního roku.