FB pixel TP pixel
Scorsese bude roky točit exkluzivně pro AppleTV+. Připraví nové filmy a seriály © TMDB

Scorsese bude roky točit exkluzivně pro AppleTV+. Připraví nové filmy a seriály

Již na konci května byla společností Apple potvrzena zpráva, že pro její streamovací platformu natočí slavný režisér Martin Scorsese film na motivy knihy Killers of the Flower Moon. Nyní se jejich spolupráce ještě prohlubuje.

Filmové novinky 12. 8. 2020 11:00 | Filmové novinky

Jak vidno Martin Scorsese nemá se streamovacími společnostmi narozdíl od jiných hollywoodských režisérských velikánů žádný problém a spolupráci s nimi si musí jen pochvalovat. Poté, co mu Netflix zafinancoval vysněného Irčana, mu Apple štědře zaplatil adaptaci knihy Killers of the Flower Moon (česky Krvavé prachy) od novináře Davida Granna, a přebral tak projekt od studia Paramount, kterému se masivní rozpočet sahající téměř k 200 milionům dolarů zdál přespříliš. V plánovaném krimi si spolu zahrají dva klíčoví Scorseseho herci: Leonardo DiCaprio a Robert De Niro a vypoví v něm příběh podle skutečné události z Oklahomy 20. let minulého století, ve kterém se udály vraždy Indiánů z kmene Osedžů, kteří nečekaně závratně zbohatli, protože se pod jejich pozemky objevila naleziště ropy.

Scorsese bude roky točit exkluzivně pro AppleTV+. Připraví nové filmy a seriály © TMDB

Nyní se technologický gigant pochlubil, že spolupráci s legendárním režisérem prohlubuje ještě více, a podepsal s ním exkluzivní dohodu. V ní se Scorseseho produkční společnost Sikelia Productions zavazuje pro několikaletou výhradní výrobu filmů a seriálů pro Apple TV+. Scorsese Sikelii založil v roce 2003 a od té doby stojí za všemi jeho filmy (Vlk z Wall Street, Mlčení), stejně jako za seriály Impérium – Mafie v Atlantic City a Vinyl natočené pro kabelovku HBO, za kterými Scorsese stojí produkčně. Přidává se tak k Leonardu DiCapriovi, který nedávno přes svou produkční společnost Appian Way taktéž podepsal s Applem exkluzivní smlouvu na výrobu filmů a seriálů. Oba tak následují v nedávné době podepsané dohody s Green Door Pictures Idrise Elby nebo Scott Free Production Ridleyho Scotta, a jak to tak vypadá, Apple to začíná myslet se streamingem opravdu vážně. Fanoušci filmů v kinech by se ale podle všeho neměli strachovat, že Scorseseho tituly budou k vidění již pouze online. V dohodě by totiž měla být podmínka, že nové filmy půjdou nejprve do kinosálů a poté až exkluzivně na AppleTV+.

 218 zobrazení   5 se líbí
Přátelé se nevrátí. HBO jejich setkání po letech odložilo na neurčito
Přátelé se nevrátí. HBO jejich setkání po letech odložilo na neurčito
10.08.2020 | Filmové novinky

Ačkoli titulní píseň od Rembrandts slibuje, že tu Přátelé pro vás vždy budou, na HBO Max je prozatím neuvidíme. Resp. neuvidíme jejich setkání po letech, které mělo proběhnout už v květnu. Kvůli koronaviru se totiž natáčení očekávaného shledání odkládá na neurčito.

Nejlepší letošní sci-fi seriál? HBO představilo novinku Ridleyho Scotta
Nejlepší letošní sci-fi seriál? HBO představilo novinku Ridleyho Scotta
07.08.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Ridley Scott nerežíroval pro televizi od roku 1969. Seriálový projekt Raised by Wolves, pohybující se v žánru postapokalyptické robotické sci-fi, jej však upoutal natolik, že se rozhodl vrátit se k práci pro domácí obrazovky a natočit jej pro stanici HBO Max. Mrkněte na první trailer.

Ratchedová: Nejočekávanější zářijová novinka Netflixu má první ukázku
Ratchedová: Nejočekávanější zářijová novinka Netflixu má první ukázku
05.08.2020 | Filmové novinky

Netflix má díky COVIDu všechny trumfy v rukách a ví, že nový obsah je potřeba tlačit. Už nyní tudíž láká na svou velkou zářijovou novinku, která opět přichází z hlavy Ryana Murphyho, který vytvořil American Horror Story či nedávný Hollywood. A tentokrát si vyšlápl na Miloše Formana. Tak trochu.

Seriálový Pán prstenů potvrdil tři klasické postavy. Natáčení se rozbíhá
Seriálový Pán prstenů potvrdil tři klasické postavy. Natáčení se rozbíhá
04.08.2020 | Filmové novinky

Fanoušky veleočekávaného fantasy Pána prstenů spadajícího do světa Středozemě od J. R. R. Tolkiena, který produkuje společnost Amazon, určitě potěší několik novinek, které se v poslední době kolem projektu objevilo.