FB pixel TP pixel
Marvel vyhodil stěžejní hvězdu a musí předělávat filmy. Herec má namířeno do vězení © Marvel Studios

Marvel vyhodil stěžejní hvězdu a musí předělávat filmy. Herec má namířeno do vězení

Herec Jonathan Majors byl soudní porotou shledán vinným z napadení a obtěžování a jeho kariéra je zřejmě u konce. Již dříve se ho zbavila jeho agentura, nyní ho hodil pod vlak i komiksový obr Marvel. Ten musí měnit celou filmovou strategii.

Filmové novinky

Herec Jonathan Majors měl svou kariéru skvěle rozjetou a kromě třetího Creeda jsme ho mohli vidět již v několika marvelovských projektech, pro něž měl ztvárnit nového arcipadoucha tzv. Multiverse ságy. Majors totiž ztvárňoval obávaného dobyvatele Kanga a jeho variace, jež se objevily v seriálu Loki či ve filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania. Jenže v posledních měsících čelil obviněním z napadení a obtěžování. A soudní porota u soudu v New Yorku nyní vyřkla ortel, že podle ní Majors skutečně ve dvou případech překročil zákon. Herci tak hrozí vězení.

Zatímco dvě obvinění byla smetena ze stolu, Majors byl 18. prosince podle poroty shledán vinným z bezohledného napadení třetího stupně a také z obtěžování, přičemž obětí byla jeho někdejší přítelkyně, kterou herec napadl v autě takovým způsobem, že odcházela s krvácejícím uchem a zlomeným prstem. Majorsovi reálně hrozí až rok ve vězení, přičemž soudní verdikt se dozví již 6. února. A zatímco herec samotný nechtěl celou záležitost komentovat, Hollywood nijak neotálel.

Marvel oznámil vyhazov

Marvel totiž jen několik hodin po oznámení názoru poroty oznámil, že s hercem okamžitě ukončuje spolupráci, přičemž právě Marvel byl jedním z mála míst, která vyčkávala do poslední chvíle, zda herec nebude očištěn. Nyní tak komiksový gigant, který letos zaznamenal největší propadák v kinech za svou existenci v podobě snímku Marvels, musí masivně překopávat dosavadní plány. Majorsův antagonista Kang se měl totiž objevit v dalších projektech, které měly vygradovat dalšími Avengers s podtituly Kang Dynasty a Secret Wars. Marvel podle dosavadních informací zřejmě změní název prvního z uvedených filmů (nyní ho označuje za Avengers 5), podle insiderů ale nehodlá Kanga úplně hodit do koše. Ačkoli se poslední týdny spekuluje, že padouch z Multiverse ságy zcela zmizí, nové informace mluví pouze o přeobsazení Majorse a úpravách budoucího výskytu postavy. Ačkoli jde pro Marvel o velkou komplikaci, stále je na tom lépe než Majors, jehož kariéra v Hollywoodu je zdá se minimálně na několik let zcela pohřbená. A to měl být právě rok 2023 jeho přerodem ve velkou hvězdu.

Zdroj: NY Times / Deadline / IGN

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
První dospělá Marvelovka odhalila parádní akci. Brutální trailer má krev, zlomeniny i průstřely
První dospělá Marvelovka odhalila parádní akci. Brutální trailer má krev, zlomeniny i průstřely
18.12.2023 14:00:00 | Filmové novinky

Marvel právě vydal novou drsnou upoutávku k chystanému seriálu Echo, v níž potvrdil, že se po vzoru úspěšného seriálového Daredevilla vrátí k temnému a násilnému stylu. Trailer navíc prozradil, že se diváci v zámoří dočkají seriálu dříve.

Fantasy překvapení roku se blíží. Řečtí bohové a monstra sbírají nadšené recenze
Fantasy překvapení roku se blíží. Řečtí bohové a monstra sbírají nadšené recenze
18.12.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Příští týden odstartuje na Disney+ nová seriálová adaptace Percy Jackson a Olympané, na které se tentorkát podílel i její autor Rick Riordan. První recenze mluví o věrné adaptaci, která umí překvapit, mladí hrdinové jsou skvěle obsazení a vizuální stránka ohromuje.

Nová velkolepá sci-fi Netflixu u kritiků narazila. Recenze Rebel Moon nešetří zklamáním
Nová velkolepá sci-fi Netflixu u kritiků narazila. Recenze Rebel Moon nešetří zklamáním
17.12.2023 11:00:00 | Filmové novinky

Ačkoli první diváci novinku režiséra Zacka Snydera spíše opatrně chválili, oficiální recenze od světových kritiků mluví o vizuálně zajímavém selhání, které je sbírkou režisérových i dějových klišé. Někteří mluví jen o rozpohybovaných storyboardech, kterým chybí jakékoli propojení příběhem.

Predátor původně vypadal jako ještěrka s kachní hlavou. Směšné monstrum naštěstí zahodili
Predátor původně vypadal jako ještěrka s kachní hlavou. Směšné monstrum naštěstí zahodili
17.12.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Není žádným tajemstvím, že si ve filmu Predátor z roku 1987 měl zahrát také herec Jean-Claude Van Damme. Herec byl ale z natáčení nakonec vyhozen a nahrazen Kevinem P. Hallem. Dnes si každý pod vesmírným lovcem představíme konkrétní monstrum. Původní Van Dammův predátor ale vypadal velmi odlišně.