FB pixel TP pixel
Predátor původně vypadal jako ještěrka s kachní hlavou. Směšné monstrum naštěstí zahodili © 20th Century Fox

Predátor původně vypadal jako ještěrka s kachní hlavou. Směšné monstrum naštěstí zahodili

Není žádným tajemstvím, že si ve filmu Predátor z roku 1987 měl zahrát také herec Jean-Claude Van Damme. Herec byl ale z natáčení nakonec vyhozen a nahrazen Kevinem P. Hallem. Dnes si každý pod vesmírným lovcem představíme konkrétní monstrum. Původní Van Dammův predátor ale vypadal velmi odlišně.

Filmové novinky

Predátor má spolu s Vetřelcem kultovní status mimo jiné také díky impozantním kostýmům. Stačilo však málo a kostým ikonického vesmírného lovce mohl vypadat úplně jinak. Díky zveřejněné fotografii z natáčení Predátora máme celkem jasnou představu o tom, jak původní kostým vypadal. Již z fotografie je patrné, že kostým není vůbec flexibilní a herec, který jej má na sobě, je tudíž velmi limitovaný. Fanoušci série přitom moc dobře ví, že hercem uvnitř kostýmu byl sám král roznožek Jean-Claude Van Damme, jenž byl s natáčením Predátora z nejrůznějších důvodů nespokojený. Při natáčení tak docházelo k nejrůznějším sporům, kdy Van Damme trval na tom, že by se měl predátor více hýbat, dělat nějaké bojové kousky, což znamenalo upravit jeho kostým.

Van Damme podle všeho ani nevěděl, že v roli predátora nepůjde vůbec vidět. Kostým jej totiž skryl od hlavy až k patě a herec tak přišel nejen o svou tvář, ale také o možnost dělat ikonické kopy, pro které je dnes znám a stále milován. Nakonec k obměně kostýmu skutečně došlo. Nový kostým na sebe ale Van Damme už neoblékl, neboť byl z natáčení vyhozen pro neustálé stížnosti a připomínky. V roli predátora jej nahradil více jak dvoumetrový Kevin P. Hall, což byl oproti 170 centimetrů vysokému Van Dammovi podstatný rozdíl. Na první kostým vzpomíná i Arnold Schwarzenegger ve svých pamětech, kde zmiňuje, že se natáčelo opravdu s velmi omezeným rozpočtem, a proto většinu filmu predátora ani nevidíme. Bizarní kostým, který pro film vytvořila společnost Boss Film Creature Shot, tvůrci neměli možnost vidět dopředu a poprvé jej spatřili až na place. „Vypadalo to jako chlápek v ještěrčím obleku s hlavou kachny,“ vzpomíná na kostým Schwarzenegger. Po natočení několika testovacích záběrů se režisér filmu John McTiernan nakonec rozhodl zainvestovat do kostýmu více peněz, což vedlo k najmutí legendárního Stana Winstona, který stvořil ikonický kostým predátora, jak jej známe dnes.

Zdroj: MovieWeb / Stan Winston School of Character Arts

Jako Pán prstenů pod vodou. Trailer Aquamana 2 láká na velkolepou fantasy
Jako Pán prstenů pod vodou. Trailer Aquamana 2 láká na velkolepou fantasy
15.12.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. eskaluje kampaň na rozlučku Jasona Momoy s rolí Arthura Curryho a profiluje Aquamana 2 jako velkolepou fantasy jízdu, která mnohdy připomene Pána prstenů, kdyby se odehrával pod vodou. Trojzubce se drtí, přiblblé hlášky padají a vše je ještě větší než posledně.

Zapomeňte na Wednesday. Hvězda Netflixu se v traileru mění na neodolatelnou svůdnici
Zapomeňte na Wednesday. Hvězda Netflixu se v traileru mění na neodolatelnou svůdnici
15.12.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Jenna Ortega se za uplynulý rok stala díky seriálu Wednesday globální hvězdou, jejíž slávu se snaží vytěžit každý logicky uvažující producent. Pomohla nakopnout tržby hororovému Vřískotu, natočila nového Beetlejuice a brzy se vrátí znovu jako Wednesday. A mezitím se stihla proměnit na umanutou svůdnici.

Nejdrsnější seriálový hrdina se vrací. Pokračování Reachera sbírá skvělé recenze
Nejdrsnější seriálový hrdina se vrací. Pokračování Reachera sbírá skvělé recenze
15.12.2023 9:00:00 | Filmové novinky

Výborné akční krimi Jack Reacher se loni překvapivě zařadilo mezi nejsledovanější seriály služby Prime Video od Amazonu. Druhá řada, která právě vychází, je podle prvních recenzí ještě lepší.

Eddie Murphy je zpátky! První trailer Policajta v Beverly Hills 4 je naprosto boží
Eddie Murphy je zpátky! První trailer Policajta v Beverly Hills 4 je naprosto boží
14.12.2023 15:50:00 | Filmové novinky

Netflix po letech příprav konečně představil první upoutávku na očekávaný návrat Eddieho Murphyho do kůže policajta Axela Foleyho. Ten se znovu vydá do Beverly Hills, kde bude řešit další ze zapeklitých případů, v němž nebude chybět akce a humor v kulometném tempu.