FB pixel TP pixel
Gandalf se vrací do Středozemě v novém filmu. Jeho představitele trápí zdravotní problémy © Warner Bros.

Gandalf se vrací do Středozemě v novém filmu. Jeho představitele trápí zdravotní problémy

Zatímco na Prime Videu od Amazonu odstartovala druhá řada fantasy Pán prstenů: Prsteny moci, režisér Andy Serkis pod dohledem Warner Bros. připravuje nový film o Glumovi. Fanoušky jistě potěší, že herec Ian McKellen dostal nabídku na návrat do role Gandalfa.

Filmové novinky 2. 9. 2024 17:53 | Filmové novinky

Když se zmíní jméno Gandalf, většině fanoušků Pána prstenů okamžitě naskočí tvář Iana McKellena. Tento pětaosmdesátiletý charakterní herec si mocného čaroděje zahrál jak v původní trilogii Pán prstenů, tak i v prequelové trojici filmů o Hobitovi. Bylo samozřejmě otázkou, jestli bude McKellen obsazen i do nedávno ohlášených nových filmů ze Středozemě. Andy Serkis, který chystá snímek o Glumovi, totiž nedávno prozradil, že se můžeme těšit na návrat některých známých postav z původní trilogie. A McKellen právě časopisu The Big Issue sdělil, že byl tvůrci osloven, zda by si ikonickou roli Gandalfa v připravovaných nových filmech nezopakoval.

„Právě mi bylo řečeno, že budou další filmy a že v nich bude Gandalf a že doufají, že ho budu hrát“, řekl McKellen. Pětaosmdesátiletý herec navíc dodal: „Kdy? Nevím. Jaký je scénář? Ten ještě není napsaný. Takže by si měli pospíšit.“ McKellen zároveň přiznal, že ho stále sužují následky nedávného pádu z jeviště během představení v londýnském West Endu, což ho přimělo k dočasné pauze od herectví. Doufá ale, že od příštího roku bude zase připraven. Připomeňme, že v květnu letošního roku společnost Warner Bros. oznámila, že vzniknou dva nové filmy ze světa Pána prstenů. Režii prvního z nich s pracovním názvem The Hunt for Gollum má na starosti Andy Serkis. Jeho premiéra je naplánována na rok 2026.

Zdroj: Deadline

Reklama  6 se líbí
Konflikty, hněv a stres. Autor Hry o trůny naznačuje velké problémy s novým seriálem
Konflikty, hněv a stres. Autor Hry o trůny naznačuje velké problémy s novým seriálem
01.09.2024 19:05:00 | Filmové novinky

Rod draka se řadí k vlajkovým lodím HBO, respektive služby Max. V případě druhé řady se ale začínají množit i hlasy, které poukazují na unavenost obsahu ze Západozemí. Svého nového a velmi překvapivého kritika nově dostal seriál i v postavě autora knižní předlohy.

Proč skončila Teorie velkého třesku? Sheldon konečně odhalil dojemné osobní důvody
Proč skončila Teorie velkého třesku? Sheldon konečně odhalil dojemné osobní důvody
01.09.2024 14:05:00 | Filmové novinky

Otázka, kdy přišel správný čas ukončit určitý seriál, bývá často dost palčivou. Někdy konec vykrystalizuje přirozeně z příběhu, jindy je na vině sledovanost nebo ochota herců samotných se na projektu podílet. V nedávném podcastu s Davidem Tennantem odhalila hvězda Teorie velkého třesku, co stálo za koncem milovaného sitcomu.

Nový Terminátor, seriálový Pán prstenů, božská fantasy a další skvělé novinky (nejen) na Netflixu
Nový Terminátor, seriálový Pán prstenů, božská fantasy a další skvělé novinky (nejen) na Netflixu
30.08.2024 17:30:00 | Filmové novinky

Poslední prázdninový víkend je tady a svět streamingu naplno odhaluje mnoho velkých novinek podzimní sezóny. Ve velkém do toho šlápnul Netflix, ale také Amazon či Disney Plus. Překvapení pak přichází od Applu, který uvádí neohlášený režisérský sestřih Napoleona.

Apokalyptický sci-fi hit Netflixu se vrací. Trailer slibuje přesun příšer do současnosti
Apokalyptický sci-fi hit Netflixu se vrací. Trailer slibuje přesun příšer do současnosti
30.08.2024 15:45:00 | Filmové novinky

Fanoušci korejských sci-fi seriálů by měli zbystřit. Na Netflix se totiž vrací monstrózní hit Příšera ze starého Soulu, který ve druhé řadě značně změní svůj přístup. Z historického zasazení roku 1945 se totiž přesuneme do současnosti. A o akci s monstry nebude zjevně nouze.