FB pixel TP pixel
Netflix zrušil další velkou seriálovou novinku. Tvůrce odchází ke konkurenci © Netflix

Netflix zrušil další velkou seriálovou novinku. Tvůrce odchází ke konkurenci

Hororový seriál Půlnoční klub od Mikea Flanagana, který byl uveden na Netflixu na počátku října, se bohužel rozuzlení svého tajemného příběhu nedočká. Streamovací gigant se rozhodl ukončit práce na dalším vývoji.

4. 12. 2022 11:25 | Filmové novinky

Talentovaný hororový tvůrce Mike Flanagan nedávno šokoval své fanoušky. Autor, jenž si svými projekty vybudoval silnou diváckou základnu a navíc jej chválí i kritická obec, totiž oznámil, že jeho spolupráce s Netflixem se chýlí ke konci. Flanagan a jeho dlouholetý tvůrčí partner Mike Tracy přejdou od Netflixu ke konkurenci. A to konkrétně k Amazonu, se kterým právě uzavřeli exkluzivní víceletou smlouvu na výrobu seriálů. Producentské duo stálo za populárními hororovými seriály jako Dům na kopci, Záhadné sídlo Bly či mysteriózní Půlnoční mší. Nyní je čeká pouze dokončit poslední projekt, který dluží Netflixu – moderní převyprávění povídky Zánik domu Usherů od klasika Edgara Allana Poea.

Aby toho nebylo pro fanoušky Flanagana, kteří si předplácí Netflix, málo, přišlo oznámení, že v říjnu odvysílaný seriál Půlnoční klub po první řadě končí. Hororový teen seriál se sice nesetkal s tak vřelým přijetím jako jiné Flanaganovy projekty, přesto se jednalo o solidní a sympatický počin. Navíc musí diváci pociťovat frustraci, když se příběh, který byl v první řadě zakončen cliffhangerem obsahujícím zásadní odhalení, nedočká svého rozuzlení. Bohužel sledovanost byla spíše průměrná a v TOP 10 se Půlnoční klub udržel pouze 3 týdny. Jak nedávno naznačil například seriál Winx Saga: Osud, pokud na Netflixu nevykážete oslňující čísla sledovanosti, vznik nové řady je velmi nejistý. Naštěstí Flanagan slíbil, že všechny záhady seriálu objasní alespoň na svém Twitteru. A tento slib i obratem dodržel.

Zdroj: The Wrap

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Nejlepší sci-fi roku dorazí už v lednu. Trailer očekávané novinky je čirá dokonalost
Nejlepší sci-fi roku dorazí už v lednu. Trailer očekávané novinky je čirá dokonalost
04.12.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Zdá se, že nás čeká vskutku fenomenální vstup do nového roku. Horká seriálová novinka The Last of Us totiž představila trailer, který si říká o zařazení mezi nejlepší upoutávky letoška a dost jasně naznačuje, že nás již z kraje roku dost možná čeká nejlepší seriálový počin léta páně 2023. Perfektní je na něm totiž snad naprosto všechno.

Pán prstenů překvapuje přeobsazením úžasného padoucha. Přidává nové herce
Pán prstenů překvapuje přeobsazením úžasného padoucha. Přidává nové herce
02.12.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Seriál Pán prstenů: Prsteny moci patří k největším televizním hitům letošního roku a očekávání od druhé řady jsou nemalá. Tvůrci navíc slibují alespoň částečné změny způsobené kritikou řady fanoušků. První velká změna v obsazení ale diváky vynucena nebyla a zamrzí.

Strážci galaxie 3 lákají na velkolepý konec série. Trailer odhalil i nového (anti)hrdinu
Strážci galaxie 3 lákají na velkolepý konec série. Trailer odhalil i nového (anti)hrdinu
02.12.2022 9:15:00 | Filmové novinky

James Gunn zpívá svou marvelovskou labutí píseň před svým odchodem k věčnému rivalovi z DC. Třetí Strážci slibují emocionální nálož, další skvělý soundtrack, ale hlavně příchod několika nesmírně mocných bytostí z univerza Marvelu!

Mandalorian 3 odhalil datum premiéry. Dorazí dřív, než se čekalo
Mandalorian 3 odhalil datum premiéry. Dorazí dřív, než se čekalo
02.12.2022 9:00:00 | Filmové novinky

Brazilský Comic-Con je letos zatím velkým sólem pro Disney a jeho dceřiné firmy. Lucasfilm totiž kromě prvního traileru na pátého Indyho také přišel s důležitou informací o pokračování asi nejpopulárnějšího Star Wars seriálu. A nový Mando je blíž, než jsme si původně mysleli!