FB pixel TP pixel
Megahit Joker je konečně dostupný online! Kde si ho přehrát? © TMDB

Megahit Joker je konečně dostupný online! Kde si ho přehrát?

Zdrcující osudy neúspěšného komika Arthura Flecka ocenily Zlaté glóby soškou pro Joaquina Phoenixe a vy si je nyní můžeme užít i legálně online. Joker totiž dorazil do první distribuční fáze online streamovacích služeb.

Filmové novinky

Joker u vás doma

Pokud jste v posledním roce nebyli na planetě Zemi, možná vám uniklo, že se stal batmanovský padouch Joker fenoménem díky svému vlastnímu filmu. Ten se strohým rozpočtem pouhých 55 milionů dolarů dosáhl laťky 1 miliardy tržeb a především ukázal, že se komiksové filmy dají pojmout i jako psychologické drama o rozpadu osobnosti. Jokera natočil režisér Todd Phillips, kterému se podařilo vydestilovat famózní výkon z Joaquina Phoenixe, který vytvořil jednu z nejvíce zapamatovatelných podob slavného padoucha města Gothamu. Joker je atmosférickým, bravurně natočeným hitem, který si užijete i přes to, že se hodně čerpalo z klasických filmů Martina Scorseseho.

Ve 4K rozlišení i s dabingem

Joker si po zválcování kin konečně našel cestu i do online světa, kde aktuálně zahajuje svou první fázi. Co to znamená? Pro mnohé jistě zklamání, neboť film zatím není dostupný na Netflixu či HBO, které patří mezi nejpopulárnější služby. Tam se film bude moci kvůli distribučním strategiím objevit až za několik týdnů či měsíců. Aktuálně však brázdí vody iTunes (resp. Apple Filmů) a Google Play, kde si ho zatím nelze vypůjčit (tato možnost bude rovněž dostupná v rámci týdnů, jak už to bývá obvyklé), ale pouze jednorázově zakoupit. Při zakoupení na službě od Apple vás však čeká prvotřídní kvalita, neboť dostanete film až ve 4K rozlišení s Dolby Vision a Dolby Atmos a nechybí ani česká podpora v podobě dabingu (bohužel pouze ve stereu) a českých titulků. Google Play pro změnu nabízí pouze HD rozlišení, český dabing ve zvukovém mixu Dolby Digital 5.1, ale neuspokojí zájemce o české titulky, které nejsou dostupné, což při ceně 440 Kč není pro uživatele Google zrovna radostná zpráva. Volte tedy dle svých preferencí, anebo si počkejte na SVOD premiéru na HBO GO, která dříve či později určitě přijde. Joker je ale každopádně tady!

 2 013 zobrazení   24 se líbí
Zlaté glóby ovládli Tarantino, válečné 1917 a HBO. Netflixu se nedařilo
Zlaté glóby ovládli Tarantino, válečné 1917 a HBO. Netflixu se nedařilo
06.01.2020 13:00:00 | Filmové novinky

Ačkoli si Netflix hřál hned několik želízek v ohni na sošku Zlatého glóbu, nakonec odešel ze slavnostního předávání víceméně z prázdnou. Mnohem více se dařilo HBO, ale hlavně tradičním studiovým filmům, které mířily do kin.

Netflix nás opět nešetří. Jeho filmová nabídka na rok 2020 je masivní
Netflix nás opět nešetří. Jeho filmová nabídka na rok 2020 je masivní
06.01.2020 12:00:00 | Filmové novinky

V minulosti se největší placená streamingová videoslužba nijak zvlášť nesnažila lákat na své tituly ve velkém předstihu a často vydala trailer jen pár týdnů před premiérovým uvedením na svou platformu. Tato strategie se ovšem mění.

Noční král Vladimír Furdík už nebude připravovat souboje pro Zaklínače
Noční král Vladimír Furdík už nebude připravovat souboje pro Zaklínače
03.01.2020 | Filmové novinky

Slavný slovenský kaskadér, příležitostný herec a choreograf bojových scén Vladimír Furdík, který je místnímu publiku znám především rolí Nočního krále z fantasy fenoménu Hra o trůny, překvapil fanoušky prohlášením, že na druhé řadě Zaklínače již nebude pracovat.

Diváci po Zaklínači šílí, vyšší zájem má jen Mandalorian a Stranger Things
Diváci po Zaklínači šílí, vyšší zájem má jen Mandalorian a Stranger Things
30.12.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Byť se nejnovější fantasy pokus Netflixu u kritiků nesetkal s vysloveně vřelým přijetím, je zájem o seriál Zaklínač enormní a řadě fanoušků se očividně zatraceně líbí. Bílý vlk se totiž zařadil mezi nejžádanější seriály napříč streamovacími platformami.