FB pixel TP pixel
Milujete animáky? Netflix plánuje 6 nových animovaných filmů ročně © TMDB

Milujete animáky? Netflix plánuje 6 nových animovaných filmů ročně

Netflix pokračuje ve svých investicích a po hraných filmech a seriálech začíná čím dál více fušovat i do animovaného filmu. Ted Sarandos nyní dokonce oznámil, že by si představoval, aby streamovací gigant nabízel 6 svých animovaných filmů ročně.

Filmové novinky 12. 10. 2020 15:00 | Filmové novinky

Už jsme si zvykli, že Netflix produkuje široké spektrum filmů a seriálů, které dokáží uspokojit různorodé cílové skupiny. Nenáročné publikum se rádo podívá na nějakou reality show či vztahový seriál, náročnější diváci pak nepohrdnou především velkou nabídkou podzimních snímků, které mají ambici na Oscara. A pak jsou tu samozřejmě velké seriálové hity jako Zaklínač, které jsou tu jednoduše pro všechny. Netflix zároveň solidně otestoval zájem diváků i o animované filmy díky snímkům Kde je moje tělo?, Willoughbyovi a Klaus, které se staly solidními hity a sbíraly i nominace na filmové ceny. Není tedy divu, že tímhle směrem chce Netflix dále postupovat.

Milujete animáky? Netflix plánuje 6 nových animovaných filmů ročně © TMDB

CEO Netflixu Ted Sarandos v novém rozhovoru pro deník Variety představil vskutku ambiciózní plány do budoucna, kdy by si přál, aby Netflix produkoval hned 6 nových animovaných filmů ročně. Což jsou plány, kterým aktuálně nemůže konkurovat jediné hollywoodské studio. Ostatně pro většinu z nich už jsou 2 animované filmy na hraně dnešních možností, neboť právě výroba animovaných filmů zabere minimálně dva roky a animační studia nejsou obvykle dost velká, aby se mohla soustředit na více projektů zároveň. Ostatně takový Pixar je sám o sobě výjimkou, když si drží stabilní kreativní tým. Běžnou praktikou je na určité projekty najímat freelancery, kteří následně po skončení prací opět hledají práci na jiných projektech klidně i u konkurence.

Není tedy úplně jasné, jak si Sarandos výrobu 6 originálních filmů aktuálně představuje. A zda by šlo o jednorázové projekty, či potenciální frančízy, které by pravidelně přicházely s novými díly a jejich výroba by tudíž byla alespoň z části jednodušší, než neustále tvořit původní snímky. Na výsledek těchto vizí si tudíž budeme muset počkat.

 422 zobrazení   8 se líbí
První reakce: Záhadné sídlo Bly je napínavá duchařina Netflixu
První reakce: Záhadné sídlo Bly je napínavá duchařina Netflixu
09.10.2020 11:00:00 | Filmové novinky

Volné pokračování hororového seriálového hitu Dům na kopci talentovaného režiséra Mikea Flanagana konečně dorazil na Netflix a k dispozici tak máme devět nových duchařských epizod. Zahraniční recenze jsou již venku a my jsme se koukli, jak se seriálu daří.

Netflix představil skvostnou novinku Davida Finchera. Film roku?
Netflix představil skvostnou novinku Davida Finchera. Film roku?
08.10.2020 18:00:00 | Filmové novinky

Od režiséra Davida Finchera se vždy čeká jen nejlepší filmová kvalita. A zatím se zdá, že ji doručí i své černobílé novince Mank, která parádně zpracovává vznik totální klasiky Občan Kane. Člověk skoro uvěří, že ji Fincher natočil koncem 30. let minulého století.

Netflix válí. Gilmorova děvčata dostala českou lokalizaci
Netflix válí. Gilmorova děvčata dostala českou lokalizaci
07.10.2020 11:00:00 | Filmové novinky

Slavné seriálové dramedy Gilmorova děvčata, které po léta zvedalo svým divákům náladu a rozdávalo především pohodovou atmosféru, si konečně můžeme na Netflixu vychutnat v rodném jazyce. Streamer totiž dodal české titulky.

Nejlepší seriál Netflixu láká na 3. řadu a čtvrtá jde do výroby
Nejlepší seriál Netflixu láká na 3. řadu a čtvrtá jde do výroby
06.10.2020 10:00:00 | Filmové novinky

Nenápadné bojové drama Cobra Kai, které navazuje na slavného Karate Kida, se před nedávnem dostalo z Youtube na Netflix. Ten nyní oznámil datum premiéry 3. řady a potvrdil, že Cobra Kai s námi ještě nějakou dobu zcela zaslouženě bude.