FB pixel TP pixel
Minisérie Netflixu o rasistickém obvinění ze znásilnění má trailer © TMDB

Minisérie Netflixu o rasistickém obvinění ze znásilnění má trailer

Minisérie When They See Us o nechvalně známém procesu, v němž bylo pět mladých mužů neprávem obviněno ze znásilnění v newyorském Central Parku, bude mít příští měsíc premiéru na Netflixu.

Filmové novinky

Proces známý jako Central Park Five, který se odehrál před 30 lety a ve kterém bylo obžalováno a obviněno pět mladíků, z nichž jeden byl hispánského a čtyři afroamerického původu, uvede streamovací společnost Netflix 31. května. Byl to jeden z nejsledovanějších případů v moderních dějinách USA, v němž neprávem odsouzení dostali tresty odnětí svobody v rozmezí 6 až 13 let. Zbaveni viny byli až po roce 2002, když se k činu znásilnění joggerky Trishi Ellen Meili přiznal delikvent Matias Reyes. Až po dalších dlouhých dvanácti letech v roce 2014 došlo k vyrovnání se státem New York, který byl pěticí zažalován za rasovou diskriminaci a způsobenou újmu. Na den přesně 30 let od incidentu, který se odehrál 19. dubna 1989, Netflix k minisérii vypustil trailer.

Projektu se režisérsky a spoluscenáristicky ujala Ava DuVernay, známá pro své projekty tematizující pozice afroamerické minority. Mezi nejznámější patří na Oscary nominované snímky: drama Selma o pochodu za volební rovnoprávnost vedeném mezi městy Selma a Montgomery, který vedl Martin Luther King, a dokument 13TH, o historii otroctví a vězeňském systému v Americe, a který rovněž jako When They See Us produkoval Netflix. Minisérie bude mít čtyři díly, během nichž bude pokrývat 25 let případu od obvinění po konečné vyrovnání z roku 2014. Na projektu spolupracovaly herecké hvězdy jako John Leguizamo, Vera Farmiga, Famke Janssen či Michael Kenneth Williams . O událostech již bylo natočeno více filmů, za jeden z nejlepších a fakticky nejdůkladnějších je brán dokument The Central Park Five z roku 2012.

 184 zobrazení   7 se líbí
Filmový Deadwood má atmosférický trailer. Změnilo se po 12 letech něco?
Filmový Deadwood má atmosférický trailer. Změnilo se po 12 letech něco?
26.04.2019 | Filmové novinky

Dlouhých 12 let od ukončení westernového dramatu se Timothy Olyphant a jeho kolt konečně vrací zpět do Deadwoodu. A podle očekávání se otevírají staré křivdy a Ian McShane trousí suché hlášky!

Fotky k 3. epizodě Hry o trůny připravují na hororovou Bitvu o Zimohrad
Fotky k 3. epizodě Hry o trůny připravují na hororovou Bitvu o Zimohrad
25.04.2019 18:00:00 | Filmové novinky

Třetí díl 8. řady Hry o trůny stále nemá oficiální název a s vysokou pravděpodobností se ho od HBO před odvysíláním nového dílu nedozvíme. Bitva o Zimohrad už ale začala prvními šesti fotkami z této epizody.

První detaily o 25. Bondovi: Craigovi v důchodu se postaví Freddie Mercury
První detaily o 25. Bondovi: Craigovi v důchodu se postaví Freddie Mercury
25.04.2019 15:20:00 | Filmové novinky

Konec tajnůstkářství. Nový film o agentovi 007 s prozatimním názvem Bond 25 dostává konečně obrysy. Daniel Craig se opět představí jako Bond, James Bond a doplní ho jak nové, tak i známé obsazení.

Seriál o Batmanovu komorníkovi má akční trailer. Naváže na Gotham?
Seriál o Batmanovu komorníkovi má akční trailer. Naváže na Gotham?
25.04.2019 9:00:00 | Filmové novinky

Nový seriál Pennyworth, který přichystali tvůrci Gothamu Bruno Heller a Danny Cannon, se představuje v dalším traileru, v němž vidíme slavného komorníka ve službách Jejího Veličenstva. Seriál uvidíme na obrazovkách stanice Epix už 28. července.