FB pixel TP pixel
Nejlepší akční série s Willem Smithem je konečně kompletně na Netflixu! © Sony Pictures

Nejlepší akční série s Willem Smithem je konečně kompletně na Netflixu!

Trvalo to několik měsíců, ale Netflixu se konečně podařilo to, co si fanoušci akce dlouhodobě přáli. Na svou streamovací službu konečně doplnil všechny tři díly z epochální akční ságy Mizerové.

2. 3. 2022 13:00 | Filmové novinky

Ačkoli si diváci pamatují Willa Smithe za jeho mlácení mimozemšťanů ve sci-fi Den nezávislosti, střílení zlých robotů v adaptaci Asimova Já, robot, případně komediálnímu blbnutí v sitcomu Fresh Prince, stěžejní rolí jeho kariéry byly bezpochyby první Mizerové z dílny Michaela Baye. Ostatně zásadní film to byl i pro kariéru režijního mistra výbuchů. V čase prvních Mizerů totiž Bay vůbec nebyl akční legendou a měl daleko k masivním rozpočtům z ranku Transformers či Armageddonu. Mizerové stáli v čase vzniku pouhých 19 milionů dolarů a jednalo se vlastně o malou akční krimi s dvěma charismatickými Afroameričany, jejichž obsazení bylo docela riskantní. Bay ale prokázal nejen čuch na herce, ale i to, že dokáže každý dolar několikanásobně protočit a snímek nakonec utržil okolo 150 milionů celosvětově.

Pokračování po 8 letech

Přesto se na pokračování čekalo dlouhých 8 let, během nichž Bay získal renomé uznávaného akčního boha po filmech jako Skála nebo právě Armageddon. Mizerové II stáli již 130 milionů dolarů a Bay v nich dostal prakticky volnou ruku. Vzduchem tak najednou létaly dokonce i motorové čluny a Will Smith s Martinem Lawrencem v hlavních rolích byli schopni bořit kubánské vesnice a nebrat ohled na následky. Film byl ostatně často kritizovaný za ztrátu jakýchkoli morálních zábran a sexismus, prvky, které jsou pro Bayovu pozdní tvorbu typické. Film byl přesto v kinech úspěšný, když svůj rozpočet dokázal v kinech zdvojnásobit na tržbách. Enormní náklady však opravdovému zisku a rychle schválenému pokračování bránily.

Noví tvůrci, stará zábava

Třetí film série proto vznikl až v roce 2020, kdy se Lawrence a Smith konečně domluvili na platech i scénáři. Bay se však již nevrátil a jeho místo převzali Adil El Arbi a Bilall Fallah. S rozpočtem 90 milionů pak film stáhli zpět do skromnějšího měřítka, přičemž doručili dostatek hlášek, akce a především parťácké chemie, jíž se série na svém počátku proslavila. Od 1. března 2022 je možné si na konečně celou trilogii přehrát na Netflixu. Netflix totiž právě k tomuto datu vrátil první film do své nabídky, přičemž předchozí díly již v nabídce nějakou dobu jsou. Všechny tři snímky se navíc mohou pochlubit českými titulky.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nový Batman s Pattinsonem sbírá neskutečnou chválu. Kdy bude na HBO?
Nový Batman s Pattinsonem sbírá neskutečnou chválu. Kdy bude na HBO?
01.03.2022 16:00:00 | Filmové novinky

První recenze na nového Batmana již ve velkém zaplavují internet a převážná většina je extatická. Co konkrétně je na novince Matta Reevese tak výjimečného?

Ukrajinský prezident Zelenskyj si zahrál v jednom z nejlepších filmů všech dob
Ukrajinský prezident Zelenskyj si zahrál v jednom z nejlepších filmů všech dob
01.03.2022 13:30:00 | Filmové novinky

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj aktuálně brání svou vlast před ruskou invazí. Ještě před nástupem do funkce ale řádil jako jedna z nejroztomilejších postaviček světa.

Fantastická zvířata 3 v traileru ukazují epický boj Brumbála a Grindelwalda
Fantastická zvířata 3 v traileru ukazují epický boj Brumbála a Grindelwalda
28.02.2022 17:00:00 | Filmové novinky

Gellert Grindelwald změnil vizáž a chystá se napadnout nekouzelnický svět. Proti je ale mladý Brumbál v nejlepších letech, který hodlá genocidu mudlů zastavit. A to tak moc, že dokonce neváhá nekouzelníka vyzbrojit hůlkou.

Drsný upíří hrdina Marvelu v traileru strhne akcí i temnotou. Venoma zapírá
Drsný upíří hrdina Marvelu v traileru strhne akcí i temnotou. Venoma zapírá
28.02.2022 16:30:00 | Filmové novinky

Nová marvelovka Morbius sice oficiálně nespadá do Marvel Cinematic Universe, rozhodně by však měla obsahovat napojení na Spider-Mana a Venoma.