FB pixel TP pixel
Netflix právě koupil jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku © 20th Century Fox

Netflix právě koupil jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku

Netflix zakoupil práva na nový snímek režiséra Alejandra González Inárritua, pro kterého se jedná o první celovečerní projekt od roku 2015.

1. 5. 2022 9:00 | Filmové novinky

Netflix plánuje koncem letošního roku uvést nový film mexického režiséra Alejandra González Inárritua, Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths, jak do kin, tak na svou streamovací službu. Snímek je natáčený na 65mm filmový pás a nabídne jedinečné záběry pořízené talentovaným kameramanem Dariem Khondjim, který byl v minulosti za svou práci nominovaný na Oscara. Film půjde do kin hlavně v Mexiku, kde také vznikl. Těšit se na něj však můžou také diváci v USA, Kanadě, Velké Británii a mnoha dalších zemí, kde film budou moci zhlédnout předtím, než bude dostupný na Netflixu. Čeští fanoušci si ale zřejmě budou muset nechat zajít chuť, jelikož u nás Netflix filmy do kin zpravidla nenasazuje.

Snímek je komedií zachycující osobní cestu mexického novináře a dokumentaristy, který se vrací domů a potýká se s existenční krizí, rodinnými vztahy, vzpomínkami a minulostí své země. Film je prvním Inárrituovým celovečerním filmem od roku 2015, kdy šel do kin oscarový snímek Revenant Zmrtvýchvstání, za který později získal sošku také představitel hlavní role Leonardo DiCaprio. Revenanta si mimochodem stále můžete pustit i na českém Netflixu, kde je dostupný i s českým dabingem. Není pochyb, že Bardo je jedním z nejočekávanějších filmů letošního roku a Netflix s ním zcela jistě bude mířit na příští oscarové klání.

Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Nový Vřískot je konečně online! Kde si ho můžete pustit?
Nový Vřískot je konečně online! Kde si ho můžete pustit?
29.04.2022 17:00:00 | Filmové novinky

Vřískot od tvůrců hororového megahitu Krvavá nevěsta vzal kina útokem a vysloužil si schválení dalšího, tentokrát již šestého dílu série. Nyní se konečně můžete v pohodlí domova přesvědčit o tom, že návrat do světa Woodsboro stojí za to.

Dinosauří nářez! Nový trailer Jurského světa 3 vyráží dech pompézní akcí
Dinosauří nářez! Nový trailer Jurského světa 3 vyráží dech pompézní akcí
29.04.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Studio Universal Pictures na CinemaConu zveřejnilo finální trailer na jeden z nejočekávanějších filmů roku, již třetí díl série Jurský svět. Snímek s podtitulem Nadvláda propojí novou sérii s původním Jurským parkem a nabídne konec jedné dinosauří éry.

Překvapení! James Bond míří místo Amazonu na české HBO
Překvapení! James Bond míří místo Amazonu na české HBO
28.04.2022 18:00:00 | Filmové novinky

Nový nákup HBO potvrzuje, že Amazon nebude mít na bondovky exkluzivní práva. Nová bondovka Není čas zemřít totiž míří na streamovací službu HBO Max.

Netflix ukázal první fotky ze svého nejdražšího spektáklu. Dorazí už v létě
Netflix ukázal první fotky ze svého nejdražšího spektáklu. Dorazí už v létě
27.04.2022 12:40:00 | Filmové novinky

Netflix konečně zveřejnil první oficiální fotky ze svého nejočekávanějšího letošního spektáklu. Akčňák The Gray Man od tvůrců Avengers: Endgame je nejdražší projektem Netflixu v historii.