FB pixel TP pixel
Peklo mrzne. Konkurence Netflixu spojuje síly, chystá výhodnější ceny © Disney Plus

Peklo mrzne. Konkurence Netflixu spojuje síly, chystá výhodnější ceny

Zatímco Netflixu se povedl husarský kousek s tím, když donutil dosud neplatící uživatele k přechodu na vlastní předplatné, ostatní streamovací platformy bojují s tím, že mají menší množství obsahu, zároveň ale zdražují. Nyní tak Disney Plus a (HBO) Max spojují síly v rámci bundlů pro USA.

Streaming novinky

Ještě před rokem či dvěma by šlo o něco absolutně nemyslitelného, dnes ale streamovací služby vstupují do éry, kdy se snaží zákazníkům vynahrazovat rostoucí ceny předplatného. Pryč jsou časy, kdy se služby praly o zákazníky individuálně a doufaly, že se z nich stane další Netflix. Velké Nko nadále zůstává na vedoucí pozici streamovacích válek a zdá se, že konkurence v podobě Disney Plus či (HBO) Max začíná házet ručník do ringu. Minimálně v rámci USA, kde se tyto dvě služby dohodly na spolupráci pro cenově výhodnější bundle.

Ceny rostou, výhodné balíčky nastupují

Ten bude pro Američany zahrnovat Disney Plus, Hulu a také Max a má dorazit již toto léto. Cena však prozatím nebyla odhalena. Ví se však, že každá z platforem bude akci promovat na svých webech a akce bude zahrnovat jak plány s reklamou, tak bez ní. Aplikace jako takové zůstanou odděleny, přičemž američtí zákazníci mají čerstvě do útroby Disney Plus začleněnou i službu Hulu, pakliže si ji platí. Právě Hulu již dříve uzavřelo dohody na doplňkové nabízení Maxu a služby Paramount+ with Showtime.

Služby se v oficiálním prohlášení samozřejmě chlubí tím, že výhodný balíček nabídne bezprecedentní výběr obsahu z největších a nejmilovanějších brandů světa. Zároveň Disney a Warner Bros. chystají společně s Foxem i sportovní bundle, který dorazí do USA již na podzim. Zdá se tedy, že se tak trochu vracíme v čase do éry bundlování kabelovek.

Konkurence Netflixu nemá na výběr

Ostatně Disney Plus či Max nemají moc na výběr. Obě služby výrazně zdražují předplatné v USA i v Evropě, zároveň se chystají omezit sdílení uživatelských účtů podobně jako Netflix. Jenže jak ukázala nejnovější kvartální čísla Disneyho, nedaří se ve všech částech světa. V USA pokračuje spojení Disney+ a Hulu do jedné platformy, různé balíčky, slevy v kombinaci a další akce ženou čísla registrací papírově nahoru (+ 7,9 milionu), ale klesá výnos na předplatitele (nyní už jen 8 dolarů). Zbývající dva regiony Disney+ výrazně klesly - indický Hotstar okleštěný o kriket a připravený na prodej už má jen 36 milionů (ještě před dvěma lety měl 50) a zbytek světa (Latinská Amerika, Evropa...) klesá už třetí kvartál v řadě na aktuálních 63,6 milionů předplatitelů.

Zatím se zdá, že hollywoodská studia, která služby vlastní, se výrazně soustředí na Spojené státy, zatímco evropské zákazníky hodlají prozatím vycucávat zdražováním předplatného. Ostatně Disney zdražil pár měsíců nazpět i v Česku, již koncem května se pak v Česku změní HBO Max pouze na Max a také dojde k navýšení cen. Bude nepochybně zajímavé dál sledovat, jak zareagují zákazníci a jak moc budou čísla předplatných padat. Protože pokud budou, dá se očekávat, že bundlování dorazí po vzoru IPTV i do regionů, které studia prozatím přehlíží.

Zdroj: Variety/ THR

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Disneyho navoněná bída. Růstem předplatitelů maskuje masivní problémy a akcie padají
Disneyho navoněná bída. Růstem předplatitelů maskuje masivní problémy a akcie padají
08.05.2024 11:20:00 | Streaming novinky

Další z velkých hollywoodských hráčů vypustil výsledky za uplynulý kvartál a vzhledem k tomu, že se jednalo o konglomerát Disney, bylo to hodně sledované. Největší haló se točilo kolem streamovací služby Disney+, která s velkou pompou konečně oznamuje kvartální zisk (konkrétně 47 milionů dolarů), a to poprvé od svého spuštění v roce 2019.

Na Netflixu ubývá megahitů. Statistika odhalila, že počet velkých úspěchů klesl na polovinu
Na Netflixu ubývá megahitů. Statistika odhalila, že počet velkých úspěchů klesl na polovinu
29.04.2024 14:40:00 | Streaming novinky

Netflixu sice stále stoupají předplatitelé, již dávno ale není originální obsah jeho největším lákadlem. Podle nejnovějšího průzkumu agentury Digital i obecná míra hitovosti původních titulů streamovacího giganta značně klesá.

Nové sci-fi Netflixu selhávají a jsou zklamáním. Vynahrazuje je nový seriálový hit
Nové sci-fi Netflixu selhávají a jsou zklamáním. Vynahrazuje je nový seriálový hit
24.04.2024 17:47:00 | Streaming novinky

O filmech Zacka Snydera jsme ve spojitosti s jeho neúspěchy psali již několikrát. Nyní se k nim přidává i sága Rebel Moon. Oba díly nové sci-fi to od kritiků pěkně schytaly a ani divácké hodnocení není o moc lepší. První díl se navíc netěšil ani vysokým číslům sledovanosti a pokračování nedopadlo o moc lépe.

Nezastavitelný Netflix: Počet předplatitelů drtí konkurenci, přesto zatají informace
Nezastavitelný Netflix: Počet předplatitelů drtí konkurenci, přesto zatají informace
19.04.2024 18:40:00 | Streaming novinky

Další čtvrtletí za námi a další kolečko pravidelných korporátních reportů před námi. Jako vždy se svými výsledky pochlubil Netflix, který za první tři měsíce přidal 9,3 milionů nových předplatitelů, čímž překonal opět nejodvážnější přání svých akcionářů. Jenže pro další rok chystá změnu a čísla předplatitelů přestane uvádět.