FB pixel TP pixel
Netflix koupil exkluzivní práva na pokračování Na nože. Kolik zaplatil? © TMDB

Netflix koupil exkluzivní práva na pokračování Na nože. Kolik zaplatil?

Netflix pro sebe získal opravdu mohutnou novinku. Rozhodl se totiž koupit práva na pokračování detektivního hitu Na nože režiséra Riana Johnsona. A bude kvůli nim muset sáhnout hodně hluboko do kapsy.

Filmové novinky

Už delší dobu se ví, že režisér Rian Johnson chystá pokračování svého detektivního hitu Na nože. Ještě aby ne, když tahle variace na Agathu Christie v hlavní roli s jižanským detektivem v podání Daniela Craiga získala oscarovou nominaci za nejlepší scénář a při mrzkém rozpočtu 40 milionů dolarů utržila přes 300 milionů u pokladen kin. Původní film distribuovala společnost Lionsgate, která se na levné žánrovky specializuje. Nyní ale převezme otěže gigant Netflix, který se plácl přes kapsu a zaplatí nejen natáčení obou chystaných sequelů, ale i veškeré platy a dodatečné odměny, které tvůrcům plynou ze smluv.

450 milionů za obě pokračování

Celkově se odhaduje, že dohoda mezi Johnsonem a jeho producentským partnerem Ramem Bergmanem vyjde Netflix na 450 milionů dolarů, ve kterých již budou veškeré částky za natáčení a odměny obsaženy. Když si ale vezmete v úvahu, že první film nestál ani 50 milionů dolarů, znamená to, že buď bude pokračování pořádně nafouknuté, anebo si Johnson a spol. udělali z Netflixu pořádného beránka na zlaťáky.

Johnson držel veškerá práva na pokračování

Akvizice obou pokračování výdělečné detektivky ze strany Netflixu je pro mnohé překvapením, neboť se očekávalo, že se Johnson znovu spojí se společností MRC, která skrze Lionsgate film distribuovala. Server Deadline nicméně upozornil, že práva na první film zůstala Johnsonovi a Bergmanovi a tudíž si mohli s pokračováním nakládat dle vlastního uvážení a v uplynulých týdnech měli tajnou aukci se společnostmi jako Apple, Amazon či právě Netflixem. Netflix následně všechny společnosti přeplatil.

 340 zobrazení   25 se líbí
Sci-fi roku? Nový trailer Netflixu láká na boj o přežití ve vesmíru
Sci-fi roku? Nový trailer Netflixu láká na boj o přežití ve vesmíru
31.03.2021 14:00:00 | Filmové novinky

Netflix má na jaře v rukávu hned několik zajímavých sci-fi projektů od tvůrců, které se vyplatí sledovat. Po Kyslíku Alexandra Ajy přichází na scénu režisér survivalu Arctic: Ledové peklo!

Keanu Reeves se spojí s Netflixem. Natočí spolu akční nářez a anime seriál
Keanu Reeves se spojí s Netflixem. Natočí spolu akční nářez a anime seriál
30.03.2021 | Filmové novinky

Keanu Reeves se vedle herectví a hraní na baskytaru rozhodl navíc věnovat i komiksu. A napsal příběh o nesmrtelném krvelačném válečníkovi Berzerkerovi. Na zfilmování jeho příběhů se dohodl s Netflixem a vedle produkce si v něm Reeves zahraje i hlavní roli.

Z Marvelu unikly zásadní informace o nových filmech. Vrátí se Tony Stark?
Z Marvelu unikly zásadní informace o nových filmech. Vrátí se Tony Stark?
29.03.2021 12:00:00 | Filmové novinky

Marvelovky stále táhnou a Disney to moc dobře ví. Myšák chystá desítky dalších projektů na motivy Marvel Comics a hodlá nás vzít na vesmírnou i čarodějnou jízdu s oblíbenými hrdiny. Ani jeho zabezpečení ale není bezchybné, proto na internet uniklo několik leaků, které jsme pro vás rozepsali.

Jak vznikala Snyderova Liga spravedlnosti? Mrkněte na video
Jak vznikala Snyderova Liga spravedlnosti? Mrkněte na video
28.03.2021 | Filmové novinky

Vize Zacka Snydera se navzdory dřívější skepsi a na nátlak fanoušků nakonec přece jen dočkala své realizace. HBO nám nyní ve svém videu přináší i pohled do zákulisí, které ukazuje, jaká panovala na place zábava, i to, jak Snyderovy plány postupně přicházely k životu.