FB pixel TP pixel
Nářez, nebo nuda? První ohlasy na blockbuster Godzilla vs Kong jsou tu! © TMDB

Nářez, nebo nuda? První ohlasy na blockbuster Godzilla vs Kong jsou tu!

Již tuto středu se do vybraných kin a na streamovací službu HBO Max vřítí jeden z nejočekávanějších letošních akčních snímků monstrbiják Godzilla vs Kong. A první reakce jsou vesměs nadšené.

Filmové novinky 23. 3. 2021 11:20 | Filmové novinky

Premiéra dalšího z monstr spektáklů studia Legendary, která, jak je známo, proběhne současně na streamovací platformě HBO Max a zároveň ve vybraných amerických i světových kinech, se kvapem blíží. A jak je zvykem, novináři již dostali možnost snímek přednostně zhlédnout, takže si můžeme projít první zveřejněné reakce. Připomeňme, že snímek je přímým pokračováním filmů Godzilla II Král monster a Kong: Ostrov lebek, režíroval jej hororový tvůrce Adam Wingard (Death Note) a v hlavních rolích budou vedle monster pobíhat Alexander Skarsgard, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall či Kyle Chandler. A teď k jádru článku: jak se snímek kritikům líbí? Předně se často zdůrazňuje, že pokud je to jen trochu možné, diváci by si na něj měli zajít do kina. Obří monstra a jejich bitky prostě nejlépe vyniknou na plátně. A čím větší tím lepší. Souboje jsou přehledné, jdou dobře vidět a divák si je určitě užije. Takže matné noční akční scény se naštěstí nekonají.

Předchozí tři snímky z MonsterVerse od Legendary trpěly neživotnými lidskými charaktery, které prakticky plnily jen funkci výplně mezi bitkami monster (snad jen první Godzilla od Garetha Edwardse s tímto prvkem pracovala záměrně). A bohužel i v nové Godzille vs Kong jsou lidé stále nejslabším článkem. Jejich motivace či nelogické chování vytrhává od ponoření do fikčního světa a působí značně rušivě. Ovšem části, kdy jedna příšera mlátí do obličeje druhou, dají na tyto nedostatky zapomenout, a na konci filmu bude divák okouzleně přemýšlet hlavně nad nimi. Příběh monster je prý oproti těm lidským silný, má skvělou akci a vizuální efekty stejně jako hudební a zvuková složka jsou perfektní. Pro mnohé z hodnotících je Godzilla vs Kong nejlepším filmem nové série a i v rámci spektáklů z posledních let patří k tomu nejlepšímu. I proto je škoda, že v České republice se Godzilla s Kongem na streaming či do kin nechystají. Uvedení online brání zatím studio Warner Bros. Uvedení v kinech pak malá drobná věc jménem pandemie.

 4 662 zobrazení   26 se líbí
HBO připravuje 3 nové seriály ze Hry o trůny. O čem budou?
HBO připravuje 3 nové seriály ze Hry o trůny. O čem budou?
22.03.2021 11:00:00 | Filmové novinky

Podle serveru Variety hodlá internetová a kabelová stanice HBO vytěžit svou nejpopulárnější franšízu Hra o trůny opravdu vydatně. Chystá totiž natočit z tohoto universa, sepsaného spisovatelem Georgem R. R. Martinem, rovnou tři nové prequelové seriály.

Netflix uvede komedii s monstry od tvůrců Stranger Things. Máme trailer!
Netflix uvede komedii s monstry od tvůrců Stranger Things. Máme trailer!
21.03.2021 9:00:00 | Filmové novinky

Pandemie koronaviru způsobila, že se do českých kin řada povedených filmů nepodívala. Naštěstí je tu Netflix, aby opět zachránil den a dal nám jednu z nejlepších komedií posledních let. A výhodou je, že se navíc jedná o post-apokalypsu s příšerami od producenta Stranger Things!

Má Liga spravedlnosti šanci na pokračování? O čem by byly další díly?
Má Liga spravedlnosti šanci na pokračování? O čem by byly další díly?
19.03.2021 | Filmové novinky

Aby prý byl Zack Snyder věrný své vizi, zakončil svou čtyřhodinovou verzi Ligy spravedlnosti natočenou pro HBO cliffhangerem. I když prý zatím Warneři o pokračování neuvažují, ví se, jakým směrem by se další díly ubíraly.

Marvel ukázal finální trailer Falcona a Winter Soldiera. A je to nářez!
Marvel ukázal finální trailer Falcona a Winter Soldiera. A je to nářez!
18.03.2021 8:00:00 | Filmové novinky

V pátek Disney na své streamovací stanici odvysílá první díl očekávané komiksové série The Falcon and the Winter Soldier. Ve finální ukázce pak žánrově láká na skvělou akci, špionážní thriller a buddy komedii.