FB pixel TP pixel
Netflix opět lokalizuje. České titulky dostaly tři seriálové legendy © TMDB

Netflix opět lokalizuje. České titulky dostaly tři seriálové legendy

Se vstupem do nového roku Netflix určitě potěší příznivce třech amerických seriálů, které se již stihly stát klasikami. V české verzi Netflixu se nově objevil sitcom Jak jsem poznal vaši matku, drama Útěk z vězení a špionážní thriller Ve jménu vlasti.

Filmové novinky

Největší placená streamovací videoslužba Netflix ví, že pokud bude chtít být i nadále světovým hegemonem, velkým investicím do místních lokalizací se nevyhne. Je proto skvělé, že svůj nový původní obsah je zpravidla vždy dodán s českými titulky, a sem tam navíc i s dabingem. Bohužel velmi často staršímu originálnímu obsahu počeštění chybí a zde musí Netflix dohánět resty. Nejvíce frustrující ale je, že Netflix často zakoupí pro naši oblast drahý licencovaný obsah plný skvělých filmů a seriálů, ale nedodá jim ani dabing ani titulky. A tak jsou často tyto tituly dostupné jen v anglické jazykové verzi Netflixu a podívat se na ně mohou jen diváci ovládající právě angličtinu.

Netflix opět lokalizuje. České titulky dostaly tři seriálové legendy © TMDB

Toto omezení ale již od počátku tohoto roku neplatí pro tři seriálové hity. Prvním z nich je devítiřadý vztahový sitkom Jak jsem poznal vaši matku o pětici ztřeštěných přátel, který se poprvé objevil na stanici CBS v roce 2005 a postupně si získal miliony fanoušků na celém světě. Druhým je mezi diváky i kritiky výtečně přijatý špionážní thriller Ve jménu vlasti, ve kterém se agentka CIA Carrie Mathisonová (Claire Danes) snaží odhalit teroristu v americkém vojákovi Nicholasi Brodym (Damian Lewis), který byl vězněn 8 let Al-Káidou. A posledním seriálem, kterému Netflix dodal češtinu, je kriminální seriál Útěk z vězení, ve kterém se dva bratři po falešném obvinění pokouší dostat mimo celu. Bohužel, vysokou kvalitu si udržela pouze první řada, každá následující pak znamenala vždy velký kvalitativní pokles.

 10 662 zobrazení   48 se líbí
Potvrzeno! Fantasy Jeho temné esence dostane od HBO i finální třetí řadu
Potvrzeno! Fantasy Jeho temné esence dostane od HBO i finální třetí řadu
23.12.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Skvělá zpráva! Velkorozpočtové seriálové fantasy Jeho temné esence, které spolu koprodukují britská veřejnoprávní televize BBC a americká kabelovka HBO, dostane k potěše fanoušků i závěrečnou třetí sérii.

Netflix představil první ukázky z očekávaných sci-fi a fantasy novinek
Netflix představil první ukázky z očekávaných sci-fi a fantasy novinek
22.12.2020 13:00:00 | Filmové novinky

Největší streamer nehodlá ve svém zvoleném vysokém tempu dávkování filmů a seriálů zpomalovat. Těšit se tak v nejbližší době můžeme na evropskou dystopickou sci-fi Evropské kmeny, tradiční dobrodružnou fantasy Světlo a stíny, cynickou komedii Smrt do roku 2020 nebo akční sci-fi výplach Za čárou.

Známe datum premiéry Snyderovy verze Ligy spravedlnosti
Známe datum premiéry Snyderovy verze Ligy spravedlnosti
18.12.2020 | Filmové novinky

Jeden z mála aktivních uživatelů sociální sítě Vero, režisér Zack Snyder, potvrdil, že jeho čtyřdílná minisérie Zack Snyder's Justice League je v podstatě hotova a potvrdil, že se jí dočkáme dříve, než se původně předpokládalo. Na HBO Max a v některých kinech se totiž objeví už v březnu.

Fantasy, thriller nebo akce. Netflix trailerově láká na své lednové hity
Fantasy, thriller nebo akce. Netflix trailerově láká na své lednové hity
15.12.2020 9:00:00 | Filmové novinky

Do nového roku vstoupí Netflix opět s pestrou nabídkou titulů, s níž se bude snažit zaujmout, co nejširší okruh diváků. Těšit se můžeme na adaptaci animované fantasy Winx, mysteriózní thriller Rovnodenost či třetí řadu akčního Cobra Kaie.