FB pixel TP pixel
Netflix brzy smaže 3 vlastní filmy a seriály. Letos jich odstranil už devatenáct © Netflix

Netflix brzy smaže 3 vlastní filmy a seriály. Letos jich odstranil už devatenáct

Netflix pravidelně odstraňuje ze své nabídky tituly, na které mu vyprší licence poskytnuté třetími stranami. Čas od času mu však vyprší práva i na tituly ze sekce Netflix Originals. Tedy na filmy a seriály, které mají cejch samotného Netflixu a jsou považované za jeho vlastní projekty. I na ty ale občas práva vyprší.

Filmové novinky

V průběhu června 2024 Netflixu vyprší práva na další tři tituly ze sekce Netflix Originals. Půjde o jeden film a dva seriály. Asi nejzajímavějším z končících titulů je francouzské mysteriózní drama Zone Blanche, jež má na Netflixu hned dvě řady a posbíralo parádní hodnocení. Příběh vypráví o policejní náčelnici, která společně s kolegou vyšetřuje sérii zločinů a úkazů v odlehlém městě na okraji lesa. Titul bude v Česku odstraněn 13. června.

Ve stejný den vyprší Netflixu práva i na další originál - sitcom Marlon s Marlonem Wayansem. Ten vypráví o oddaném otci, který se po nečekaně přátelském rozvodu snaží vyrovnat s novou situací a nastavit vztah se svou nyní již bývalou manželkou. 6. června zmizí i německé drama Splašené srdce, v němž si teenagerka se srdeční vadou vytvoří silné pouto s koněm a začne trénovat, aby se mohla zúčastnit nebezpečného závodu.

Nejedná se o jediné tituly, které z Netflixu během roku 2024 zmizí. V prvních měsících roku streamer vyřadil z nabídky i následujících 19 titulů:

Zdroj: Netflix / What’s on Netflix

Mission: Impossible 8 v problémech. Nehoda ponorky, zoufající Cruise a rozpočet v extrému
Mission: Impossible 8 v problémech. Nehoda ponorky, zoufající Cruise a rozpočet v extrému
28.05.2024 14:13:00 | Filmové novinky

Toma Cruise a studio Paramount smůla neopouští. Po problémech s rozpočtem u poslední části série Mission: Impossible - Odplata se potýká s vážnými problémy i natáčení osmého dílu. Plánovaná premiéra je ohrožena kvůli technickým komplikacím s ponorkou a na place vládne dusná atmosféra.

Nejúspěšnější kriminálka Netflixu se vrací. Nový trailer slibuje nejnebezpečnější případ
Nejúspěšnější kriminálka Netflixu se vrací. Nový trailer slibuje nejnebezpečnější případ
27.05.2024 19:00:00 | Filmové novinky

Pokud jste si oblíbili detektiva Benoita Blanca v podání Daniela Craiga, máme pro vás skvělé zprávy. Série Na nože totiž bude pokračovat a konečně došlo na první, výhradně potvrzovací upoutávku. Ta slibuje nejnebezpečnější případ s morbidním nádechem.

Vetřelec 3 měl mít útok monster na Zemi. Režisér popsal hádky s tvrdohlavým studiem
Vetřelec 3 měl mít útok monster na Zemi. Režisér popsal hádky s tvrdohlavým studiem
27.05.2024 17:50:00 | Filmové novinky

Před Davidem Fincherem měl na starosti natáčení hororové sci-fi Vetřelec 3 i Renny Harlin, režisér Smrtonosné pasti 2 či Cliffhangera. Ten měl s Vetřelcem smělé plány a tvrdí, že jeho verze by byla mnohem lepší. Studio se ovšem jeho vize zaleklo.

Největší akční nářez roku selhal. Diváci nepřišli, kina si zoufají
Největší akční nářez roku selhal. Diváci nepřišli, kina si zoufají
26.05.2024 12:40:00 | Filmové novinky

Kinaři si poslední týdny zoufají nad mizernou návštěvností v kinech a zdá se, že ani v nejbližší době se situace nezlepší. Aktuálně totiž zůstává za očekáváním i postapokalyptická novinka Furiosa, která nedosáhla předvídaných tržeb.