FB pixel TP pixel
Netflix vylepšuje nabídku předplatného. Část zákazníků si vychutná i lepší zvuk © Netflix

Netflix vylepšuje nabídku předplatného. Část zákazníků si vychutná i lepší zvuk

Netflix zavádí zajímavé výhody pro předplatitele nejvyšší Premium verze streamovací služby. Pro ostatní typy předplatného tyto výhody bohužel zatím neplatí.

7. 2. 2023 15:00 | Streaming novinky

Prostorový zvuk pro stereo zařízení

V prvé řadě Netflix rozšířil v rámci Premium verze předplatného nabídku titulů, které si může divák pustit s prostorovým zvukem. Přesněji řečeno jde o simulaci prostorového zvuku, která by měla zlepšit divácký zážitek těm divákům, kteří nevlastní domácí kina a spoléhají se primárně na stereo zařízení. Například jen na své televizory, tablety či sluchátka. Tato funkce na streamovací službě není žádnou novinkou, představena byla již v červenci loňského roku u několika málo titulů. Nyní si prostorový zvuk můžete vychutnat u bezmála 700 nejlepších titulů této platformy. Abyste si nemuseli u každého filmu či seriálu ověřovat zvlášť, zda je nabízen s prostorovým zvukem či nikoliv, stačí když zadáte do vyhledávače „spatial audio“ neboli v překladu prostorový zvuk. Jen pro zajímavost, s prostorovým zvukem jsou nově nabízeny například tituly jako Vidím vás, Wednesday, Na nože: Glass Onion a po premiéře také čtvrtá řada seriálu TY, komedie U tebe nebo u mě?, drama Luther: Pád z nebes či dokument Tour de France. Test si můžete přehrát ve videu níže.

Více zařízení pro offline sledování

Druhou výhodou prémiového předplatného je stahování obsahu pro offline sledování. To bylo ještě donedávna možné pouze na čtyřech zařízeních, což se nyní mění a tuto možnost budete moci využít hned na šesti zařízeních. Podle oficiálního vyjádření Netflixu dnes lidé využívají více zařízení než kdy dřív. To znamená zvýšenou poptávku po zařízeních, na kterých mohou offline sledovat své oblíbené filmy a seriály, například když jsou na cestách. Netflix se těmito výhodami nejspíš snaží obměkčit své předplatitele. V minulém týdnu totiž služba aktualizovala podmínky sdíleného používání účtu v centru nápovědy. V nových podmínkách bylo popsáno, jakým způsobem platforma hodlá zakročit proti tzv. příživníkům.

O den později se služba nechala slyšet, že nové podmínky byly vypuštěny omylem a že se zatím stále testují na latinskoamerickém trhu. Šokující novinka trvající 24 hodin stihla i tak vyvolat vlnu nevole a sociální sítě začaly zaplavovat zprávy pobouřených diváků, které nové podmínky vůbec nepotěšily. To však nemění nic na faktu, že dříve či později se tyto podmínky opět změní a bude zajímavé sledovat, jakým způsobem se Netflix bude snažit získat nové předplatitele. Sám streamer totiž počítá s tím, že přísnější podmínky sdílení účtu povedou i k odlivu počtu zákazníků.

Zdroj: The Verge

Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Netflix stáhl pravidla boje proti příživníkům. Útok na peněženky začne později
Netflix stáhl pravidla boje proti příživníkům. Útok na peněženky začne později
06.02.2023 17:45:00 | Streaming novinky

Netflix minulý týden v centru nápovědy aktualizoval podmínky sdíleného používání účtu a konkretizoval svůj boj s takzvanými příživníky. Nyní tvrdí, že nová pravidla byla zveřejněna omylem.

Netflix odhalil, jak přesně zamezí sdílení hesel. Příživníky čekají těžké časy
Netflix odhalil, jak přesně zamezí sdílení hesel. Příživníky čekají těžké časy
02.02.2023 15:30:00 | Streaming novinky

Během loňského roku Netflix svými kroky jasně naznačoval, že si došlápne na neoprávněné sdílení hesel mezi uživateli. Nyní představil sadu opatření, kterými hodlá proti této praxi bojovat.

SkyShowtime v Česku startuje 14. února. Cena je velkým zklamáním
SkyShowtime v Česku startuje 14. února. Cena je velkým zklamáním
31.01.2023 10:20:00 | Streaming novinky

Nový domov pro filmy studií Paramount a Universal zná konečně datum spuštění v Česku. Už za dva týdny se dočkáme poslední velké chybějící služby na našem trhu. Vstupuje však do trhu, který je už hodně nasycený, v době nastupující krize a hlavně s parametry, které určitě část lidí nepotěší.

Trailer 4. dílu The Last of Us láká na městský boj o přežití. Joel odhalí největší slabost
Trailer 4. dílu The Last of Us láká na městský boj o přežití. Joel odhalí největší slabost
30.01.2023 16:50:00 | Streaming novinky

Pořádně se připoutejte, čeká nás roadtrip, v němž půjde o všechno a naši hrdinové narazí na dosud nejhorší nepřátele, kteří se je budou snažit zabít. Po mimořádně vydařené příběhové odbočce v třetím díle láká The Last of Us v novém traileru na další várku násilí a zoufalého boje o život.