FB pixel TP pixel
SkyShowtime v Česku startuje 14. února. Cena je velkým zklamáním © Paramount Plus

SkyShowtime v Česku startuje 14. února. Cena je velkým zklamáním

Nový domov pro filmy studií Paramount a Universal zná konečně datum spuštění v Česku. Už za dva týdny se dočkáme poslední velké chybějící služby na našem trhu. Vstupuje však do trhu, který je už hodně nasycený, v době nastupující krize a hlavně s parametry, které určitě část lidí nepotěší.

31. 1. 2023 10:20 | Streaming novinky

Minulý týden se vynořily první spekulace, když slovenští zájemci dostali omylem první email upozorňující na start 14. února, ale teď je datum spuštění SkyShowtime konečně oficiální. Na svatého Valentýna, přesně za dva týdny, dostaneme poslední z velkých chybějících streamovacích služeb s názvem SkyShowtime. Ta kombinuje hned několik značek a streamingových platforem, které v zahraničí existují samostatně - za jednu cenu tak dostaneme to nejlepší od studií Paramount a Universal a jejich streamovacích služeb Paramount+ a Peacock plus jejich přidružených brandů jako jako je Nickelodeon, Sky, Showtime či Dreamworks. Spolu s námi se dočkají také uživatelé na Slovensku, Polsku, Maďarsku či Rumunsku. V severní a jižní Evropě už tato služba běží od minulého roku. Západní Evropa ji nedostane, tam fungují výše zmíněné služby samostatně, stejně jako v USA či částečně ve zbytku světa.

Exkluzivity i česká tvorba z HBO

Na co se můžete těšit? Už před časem jsme začali zobrazovat nabídku, která bude dostupná pro české zákazníky, můžete si tak už nyní ověřit, co vás přesně čeká. Finální seznam bude samozřejmě doplněn v den spuštění, ale základ už je jasný - čekají nás klasiky od studia Paramount (Kmotr,Top Gun, Mission: Impossible), Universal (Rychle a zběsile, Jurský park), dětské hitovky jako Mimoňi nebo SpongeBob, televizní seriály jako Dexter, Californication, částečně Star Trek či Kriminálky všeho druhu. Dost věcí už jste mohli vidět jinde, otázkou tedy je, jak to bude s exkluzivními seriály? Tady se bude spoléhat hlavně na tvorbu Paramount+, které vévodí seriály jako Yellowstone (plus spinoffy 1883 či 1923), Halo či Tulsa King . Zajímavou akvizicí bylo převzetí odpadlých seriálů z HBO, ať už těch natočených či připravovaných, dočkáme se tedy s datem spuštění například Hřebejkova seriálu Vítěz a později také věcí jako Bez vědomí.

Podle našich průzkumů jsme zatím napočítali cca 600 pořadů, zhruba polovina má český dabing, zbytek povětšinou titulky, stoprocentní to ale zatím není. Opět čekáme na finální spuštění, už si ale můžete hrát s hledáním či vidět v detailech pořadů parametry. Důležitou informací je video kvalita, SkyShowtime bohužel nenabízí větší než Full HD (1080), nejvyšší kvalita ve 4K zatím nemá plán nasazení. Zvuk je v drtivé většině pouze stereo. Na rozdíl od iTunes, kde mnoho filmů z dílny Universal a Paramount najdete v nejvyšší možné video i audio kvalitě (Dolby Atmos, Dolby Vision, 4K). Dostupnost pro přehrávání je relativně široká - samozřejmě prohlížeč, mobilní telefony a tablety a vybrané televize jako je LG či Android TV. Bohužel chybí Samsung TV, kde stejně jako ve zbytku Evropy čekáme a zatím se neví termín. To samé zatím platí o chybějící podpoře pro herní konzole Xbox a PlayStation.

Dost vysoká cena

Nejhorší zprávou je ale upřímně cena. Pro český trh byla stanovena na 179 Kč. To je sice levnější než další zahraniční konkurence (HBO, Disney+, Netflix), ale při zatím neoznámené možnosti ročního předplatného, které konkurenci cenově zvýhodní, to už tak slavné není a pro srovnání - je to druhá nejvyšší měsíční cena z celé Evropy. Více za SkyShowtime aktuálně platí pouze v Dánsku. Naopak v Norsku, Nizozemí, Portugalsku, Švédsku a dalších státech včetně Slovenska či Polska a Maďarska je cena nižší. V kombinaci se zatím jen malým množstvím originálů, částečnou českou podporou, jen Full HD kvalitou, chybějící podporou Samsung TV, strojovým překladem příspěvků na sociálních sítích a ostrou konkurencí (týden před SkyShowtime startuje nová streamovací služba od Primy) to bude mít SkyShowtime u nás velmi velmi těžké.

Zdroj: Autorský text / Tisková zpráva SkyShowtime

Tomáš Vyskočil
Svůj první filmový web spustil už v roce 1999. Od té doby si uvědomil, že nebude dělat nic jiného než psát o filmech na internet. A tak založil a spustil FilmPub, první velký filmový magazín. O pár let později přešel na seriály a pro pár fanoušků spustil Lost.cz. Protože těch fandů bylo najednou dost, rozhodl se spustit i další weby a tak vznikla Edna.cz. Mezitím pracoval a psal třeba pro Premiere, DiViDi a další filmové časopisy. Když mu kamarádi před pár lety říkali, že stahují pirátské filmy, protože u nás není nabídka, tak si jeden víkend sedl, naprogramoval skript, který stáhl všechny dostupné nabídky u nás a tak vzniklo Filmtoro. Filmy a seriály už neopustí, protože filmy a seriály nikdy neopustily jeho.
Trailer 4. dílu The Last of Us láká na městský boj o přežití. Joel odhalí největší slabost
Trailer 4. dílu The Last of Us láká na městský boj o přežití. Joel odhalí největší slabost
30.01.2023 16:50:00 | Streaming novinky

Pořádně se připoutejte, čeká nás roadtrip, v němž půjde o všechno a naši hrdinové narazí na dosud nejhorší nepřátele, kteří se je budou snažit zabít. Po mimořádně vydařené příběhové odbočce v třetím díle láká The Last of Us v novém traileru na další várku násilí a zoufalého boje o život.

Další konkurent Netflixu roste, finančně ale nezáří. Do Česka dorazí už v únoru
Další konkurent Netflixu roste, finančně ale nezáří. Do Česka dorazí už v únoru
27.01.2023 12:45:00 | Streaming novinky

Sezóna výročních zpráv začíná a brzy budeme znát všechny výsledky za uplynulý kalendářní rok pro velké filmové hráče. Netflix už se s výsledky vytasil, růst 8 miliónů předplatitelů za kvartál byl větší, než se čekalo. Teď přichází na řadu Peacock a celá mediální skupina NBC Universal.

Z Netflixu zmizí i jeho největší seriálové hity. Jak to bude se Stranger Things?
Z Netflixu zmizí i jeho největší seriálové hity. Jak to bude se Stranger Things?
26.01.2023 17:30:00 | Streaming novinky

Nejspíš každý, kdo někdy zhlédnul něco od Netflixu, zaznamenal, že streamovací služba má tzv. původní obsah, tedy filmy a seriály, které vytvořil sám streamovací gigant. V loňském roce však mnoho titulů s tímto označením z platformy překvapivě zmizelo. Jak je to vůbec možné, proč se to děje a které seriály budou další?

Nová služba prima+ chce konkurovat Netflixu a Voyu. Nabízí předplatné s reklamou
Nová služba prima+ chce konkurovat Netflixu a Voyu. Nabízí předplatné s reklamou
24.01.2023 16:10:00 | Streaming novinky

Zdá se, že nás v únoru čekají hned dvě nové streamovací služby. Vedle již dříve oznámeného SkyShowtime potvrdila novou službu i TV Prima. Prima+ odstartuje již 8. února.