FB pixel TP pixel
Netflix v panice: Streamer ve velkém ruší projekty a rozdává vyhazovy © Netflix

Netflix v panice: Streamer ve velkém ruší projekty a rozdává vyhazovy

Netflix propustil dalších 150 zaměstnanců z celkových 11 tisíc. Společnost se odkázala na historický pokles předplatitelů, se kterým se potýká. Minulý měsíc Netflix propustil blíže neupřesněný počet scénáristů a redaktorů. Tentokrát se propouštěli i dlouholetí pracovníci Netflixu.

23. 5. 2022 14:00 | Filmové novinky

Netflix dává propouštění za vinu především nižším příjmům způsobeným ztrátou předplatitelů. „Naše zpomalující příjmy znamenají, že musíme zpomalit i naše náklady. Je to smutné, ale dnes propouštíme 150 zaměstnanců převážně z USA,“ řekl tiskový mluvčí Netflixu blogu Engadget a dodal: „Změny, které děláme, se týkají pouze byznysu. Nejde o nic osobního, což celou situaci dělá ještě těžší, protože se nechceme rozloučit s tak skvělými kolegy. Děláme všechno pro to, abychom je v tomto těžkém období podpořili.“ Týdeník Variety také nedávno zveřejnil, že Netflix zrušil některé plánované animované projekty, jako jsou Wings of Fire od výkonné producentky Avy DuVernay, Antiracist Baby a With Kind Regards From Kindergarten. Podle Variety ale byly tyto projekty zrušeny kvůli tvůrčím problémům, nikoli kvůli finančním ztrátám. Netflix mimo jiné zrušil dokument Stamped: Racism, Antiracism, and You.

Vyhazovy nekončí

Podle deníku Los Angeles Times je morálka zaměstnanců v pobočce ve městě Los Gatos nízká. Vedení zaměstnancům totiž oznámilo, že dojde k dalšímu snižování stavů. Společnost také upravila směrnice pro nové potenciální zaměstnance a sice že práce pro streamovací službu „nemusí být vhodná pro ty, kteří mají problém dělat obsah, se kterým nesouhlasí“. „Jako zaměstnanci podporujeme zásady Netflixu o různorodých příbězích, i když jsou některé tituly v rozporu s našimi osobními hodnotami. Může se stát, že na vaší pozici budete pracovat na projektech, které budete vnímat jako škodlivé. Pokud pro vás bude problém podporovat náš široký obsah, Netflix pro vás nemusí být nejvhodnějším zaměstnáním.“

Netlfix začal strádat začátkem roku 2022. Jeho největší problémy souvisí se sdílením hesel uživatelů, což s sebou přináší tzv. příživníky, uživatele, kteří za obsah neplatí. Mimo jiné jej trápí také narůstající síla konkurence a ztráta všech předplatitelů z Ruska. Společnost proto připravila návrh na levnější variantu své platformy, která bude zahrnovat reklamy, a seškrtala některé plánované projekty. Netflix očekává, že ve druhé polovině roku 2022 ztratí další 2 miliony předplatitelů.

Zdroj: Engadget

 62 zobrazení  
Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
8 minut ze Stranger Things 4 ukazuje vraždící Eleven. Délka epizod je šílená
8 minut ze Stranger Things 4 ukazuje vraždící Eleven. Délka epizod je šílená
22.05.2022 13:00:00 | Filmové novinky

Netflix zveřejnil dlouhých 8 minut ze čtvrté řady Stranger Things a bratři Dufferovi se rozhodně nedrží zpátky. Hned na úvod servírují pohled na minulosti, který končí masovým vražděním v podání Eleven. Zároveň známe stopáže jednotlivých epizod a máme pocit, že se někdo v Netflixu zbláznil.

Riverdale končí. Seriálový megahit čekají poslední díly
Riverdale končí. Seriálový megahit čekají poslední díly
22.05.2022 12:15:00 | Filmové novinky

Jeden z nejpopulárnějších seriálů současnosti se blíží ke svému konci. Ředitel společnosti CW oznámil, že oblíbený Riverdale čekají závěrečné díly, které mají dát příběhu Archieho a jeho přátel adekvátní finále.

Drsný Daredevil od Netflixu znovu ožívá! Noví tvůrci vzbuzují pochybnosti
Drsný Daredevil od Netflixu znovu ožívá! Noví tvůrci vzbuzují pochybnosti
20.05.2022 9:30:00 | Filmové novinky

Slavný hrdina z Hell's Kitchen, který přes den pracuje jako špičkový právník a v noci v ulicích New Yorku působí jako ďábelský hrdina, se vrátí v novém seriálovém projektu. Muže beze strachu by v něm měl znovu ztvárnit Charlie Cox, vrátí se patrně i zloduch Kingpin v podání Vincenta D'Onofria.

Nejlepší komiksovka Netflixu je zpět! V traileru už zase čelí konci světa
Nejlepší komiksovka Netflixu je zpět! V traileru už zase čelí konci světa
19.05.2022 18:00:00 | Filmové novinky

Umbrella Academy patří mezi ty seriály Netflixu, které si během dvou řad dokázaly udržet kvalitativní úroveň a mnohé diváky dokonce v pokračování bavily i víc než při svém debutu. Dokáže třetí a zdánlivě ještě šílenější řada nezklamat?