FB pixel TP pixel
Největší hity Netflixu odhaleny. Mezi nejsledovanějšími pořady je 85 % novinek © Netflix / Warner Bros.

Největší hity Netflixu odhaleny. Mezi nejsledovanějšími pořady je 85 % novinek

Jak Netflix slíbil, tak také doručil. Na veřejnost se dostal nový report z druhé poloviny roku 2023, který odhaluje největší hity globálně největšího a nejúspěšnějšího streamera současnosti. Netflixu se podle nového reportu daří napříč žánry a většina jeho novinek končí mezi nejsledovanějšími tituly.

Streaming novinky

Netflix opět naplnil svoje sliby a vypustil do světa novou detailní zprávu ohledně úspěšnosti jeho seriálového a filmového katalogu. V následujících dnech vám z ní hodláme přinést spoustu zajímavých informací, pojďme se ale nejprve podívat na obecné úspěchy Netflixu od července do prosince roku 2023. Netflix upozorňuje, že zveřejněné informace pokrývají 99 procent sledovanosti jeho služby a také je dobré zmínit, že nově Netflix do svého reportingu přidal stopáže a počty zhlédnutí (dříve uváděl jen nakoukané hodiny). Mimochodem je zajímavé, že 85 procent nových titulů Netflixu se objevilo v jeho TOP 10 seznamech.

Úspěch napříč žánry

Netflix ve svém reportu oslavuje v první řadě to, že se mu daří napříč žánry, čímž pokrývá různé divácké skupiny. Boduje u fandů fantasy, romantiky, dramat, krimi, ale také v dětském obsahu. Za pozornost stojí hlavně neskutečných 200 milionů zhlédnutí pro seriál Cocomelon, jenž se zaměřuje na nejmenší dětské diváky. Netflix si zároveň chválí, že jeho seriály lidé sledují i zpětně. obzvlášť když startuje nová řada.

  • První tři části seriálu Lupin kupříkladu v druhé polovině roku 2023 vygenerovaly téměř 100 milionů zhlédnutí.
  • Dále dle Netflixu bodovaly seriály Zaklínač (76 milionů zhlédnutí), Virgin River (69 milionů zhlédnutí), Koruna (50 milionů zhlédnutí), Sladké magnólie (35 milionů zhlédnutí), Top Boy (26 milionů zhlédnutí), Srdcerváči (24 milionů zhlédnutí), Sintonia (20 milionů zhlédnutí) a Sladký domove! (17 milionů zhlédnutí).

Report Netflixu rovněž ukazuje, že:

  • Miliony zhlédnutí v roce 2023 dále přinášely největší hity Netflixu jako Wednesday (98 milionů zhlédnutí), Red Notice (62 milionů zhlédnutí) a Hra na oliheň (25 milionů zhlédnutí).
  • Nové adaptace také významně navyšují sledovanost předchozích verzí (předloh) příběhů: Oblíbený hraný One Piece (72 milionů zhlédnutí) více než zdvojnásobil sledovanost dřívějšího anime filmu a seriálu. Reality show spin-off Hra na oliheň: Výzva (33 milionů zhlédnutí) zase zvýšil sledovanost původní Hry na oliheň o 34 %. A to tři roky poté, co měl tenhle seriálový fenomén svou premiéru.

Nejen angličtina táhne

Aby toho nebylo málo, data Netflixu potvrzují oblibu neanglických pořadů a filmů. Aktuálně tento typ obsahu tvoří téměř třetinu všech zhlédnutí. Zde je detailní rozklad:

Netflix zároveň odhalil velikost svého publika a jeho časový input do sledování pořadů. Lidé ve druhé polovině roku 2023 sledovali 90 miliard hodin obsahu Netflixu, přičemž za celý rok na službě strávili 183 miliard hodin. Netflix si ve svém reportu cení hlavně snímků Nech svět světem (5. nejpopulárnější film všech dob), který vygeneroval 121 milionů zhlédnutí, a Leo (aktuálně největší animovaný film služby) s 96 miliony zhlédnutí. Oba filmy přitom měly premiéru v pozdní fázi roku. Netflix vyzdvihuje také úspěch hitového snímku Uprostřed ničeho (třetí nejpopulárnější neanglický film všech dob), který získal 86 milionů zhlédnutí.

Daří se i dokumentům či reality show

Netflix se ve své zprávě plácá po zádech především za svou pestrost, s níž dokáže uhranout milovníky různých žánrů a typů pořadů. Za zmínku stojí popularita následujících titulů a žánrů:

Zdroj: Netflix

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

Další facka internetovým pirátům. Náhrada za Ulož.to končí se sdílením filmů a seriálů
Další facka internetovým pirátům. Náhrada za Ulož.to končí se sdílením filmů a seriálů
21.05.2024 15:30:00 | Streaming novinky

Po konci veřejného sdílení na internetové platformě Ulož.to přichází další rána pro internetové pirátství. Komerční televizní stanice donutily další uložiště přestat nabízet jejich obsah.

Rozlučte se s HBO Max, přichází Max (průběžně aktualizujeme)
Rozlučte se s HBO Max, přichází Max (průběžně aktualizujeme)
21.05.2024 7:00:00 | Streaming novinky

Dnes dochází k další změně, která se týká streamovací služby dříve známé jako HBO Max. Kromě změny jména na Max se předplatitelé mohou těšit také na zcela nové technické pozadí, lepší kvalitu obrazu i zvuku a rozšířenou nabídku o reality či jiné zábavné show. Mění se ale také cena a poprvé si budete moci vybrat z více balíčků.

Netflix překvapivě spojil síly s konkurencí. Chystá se balíček za výhodnou cenu
Netflix překvapivě spojil síly s konkurencí. Chystá se balíček za výhodnou cenu
19.05.2024 9:00:00 | Streaming novinky

Společnost Comcast, vlastnící studio Universal, uvede v USA nový balíček streamovacích služeb, který zákazníkům umožní sledovat obsah tří velkých platforem na jednom místě. Balíček se jmenuje StreamSaver a nabídne výrazně nižší cenu než samostatné předplatné těchto služeb.

Jak vybrat nejlepší streamovací službu? Přinášíme velké srovnání pro Česko
Jak vybrat nejlepší streamovací službu? Přinášíme velké srovnání pro Česko
13.05.2024 14:45:00 | Streaming novinky

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, (HBO) Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.