FB pixel TP pixel
Netflix si došlápne na sdílení účtu s kamarády. Uživatelům zvedne ceny © Netflix

Netflix si došlápne na sdílení účtu s kamarády. Uživatelům zvedne ceny

Netflix se opět snaží došlápnout na uživatele, kteří porušují jeho pravidla a sdílejí účet mimo jednu domácnost. Streamer se paradoxně rozhodl tuto praxi oficiálně povolit. Ovšem nebude to zadarmo.

20. 3. 2022 12:00 | Streaming novinky

Netflix moc dobře ví, že nárůst nových uživatelů není nekonečný a kvůli mnohem zarputilejší konkurenci spolu s rostoucí nasyceností trhu jsou čísla nových zákazníků z poslední doby spíše zklamáním. Je proto logické, že se streamer snaží najít nové cesty, jak vydolovat z bankovních účtů zákazníků další penízky. Bolavým místem, které se Netflix snažil již několikrát v minulosti řešit, bylo neoprávněné sdílení hesel. Katalog jednoho uživatele je díky této praxi přístupný více domácnostem, navíc s možností vytvoření vlastní záložky, takže nikdo nikomu nenarušuje rozkoukané filmy a seriály. Celá tato činnost je samozřejmě proti pravidlům streamera, ten ji ale se skřípěním zubů dosud toleroval. Všechny kroky proti sdílení totiž v minulosti vždy vedly k hlasitému protestu zákazníků.

Jak ale můžeme pozorovat z chystaných testů v Chile, Kostarice a Peru, Netflix sdílení účtu mezi různými domácnostmi nakonec povolí, nebude to ale zadarmo. Přibude totiž nová funkce „přidání dalšího člena“, díky níž budou moci zákazníci s tarify Standard a Premium přidat oficiální cestou záložky až pro dvě osoby, se kterými nežijí, přičemž každá z nich bude mít vlastní profil, personalizovaná doporučení, přihlašovací jméno a heslo. A to za cenu nižší, než je cena samostatného tarifu Netflixu. V uvedených zemích je příplatek za člena mimo domácnost vyčíslen přibližně na 70 korun. Kromě toho Netflix testuje i funkci, kdy si předplatitelé mohou přenášet uživatelské profily na nové účty a zjednodušit tak odchod k svému vlastnímu. Podobně jako u jiných testů není samozřejmě jisté, jestli Netflix tuto funkci rozšíří i globálně. Pokud se ale ve výše zmíněných zemích nová funkce ujme, můžeme se jí dočkat relativně brzo i u nás. Dodejme, že v minulosti Netflix testoval například funkce přidání herního obsahu, nebo náhodného přehrávání pro nerozhodné diváky. Tyto funkce již dorazily i do Česka.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Hotovo, potvrzeno: Dvě obří streamovací služby se spojují proti Netflixu
Hotovo, potvrzeno: Dvě obří streamovací služby se spojují proti Netflixu
16.03.2022 15:30:00 | Streaming novinky

Fúze dvou velkých mediálních domů WarnerMedia a Discovery už naplno běží a zábavní gigant, který ponese jméno Warner Bros. Discovery ohlašuje, že své vlajkové lodě HBO Max a Discovery+ spojí do jedné platformy.

Gigant Amazon má nového krále sledovanosti. Sesadil i fantasy Kolo času
Gigant Amazon má nového krále sledovanosti. Sesadil i fantasy Kolo času
13.03.2022 12:00:00 | Streaming novinky

Fantasy seriál Kolo času s Rosamund Pike v hlavní roli byl dosud nejsledovanějším pořadem streamovací stanice Amazon Prime Video. Bylo proto překvapující, že jej na druhé místo s přehledem odsunulo chválené akční krimi.

HBO Max přišlo o téměř 500 titulů. Mizí české filmy, zahraniční hity i disneyovky
HBO Max přišlo o téměř 500 titulů. Mizí české filmy, zahraniční hity i disneyovky
09.03.2022 10:00:00 | Streaming novinky

Se změnou webu a názvu přišla streamovací služba HBO Max (dříve HBO Go) o téměř 500 filmů a seriálů. Velkou část tvoří české snímky. Mizí ale i pořady pro děti.

HBO Max startuje s 1500 tituly. 4K filmů a klasik Hollywoodu je smutně málo
HBO Max startuje s 1500 tituly. 4K filmů a klasik Hollywoodu je smutně málo
08.03.2022 13:00:00 | Streaming novinky

Pokud jste si chtěli pořídit novou streamovací službu HBO Max kvůli pořízené 4K televizi, do níž chcete narvat obraz v adekvátní vizuální kvalitě, čeká vás rychlé vystřízlivění. Nabídka HBO je totiž smutně limitovaná nejen v tomto bodě.