FB pixel TP pixel
14 nových fantasy filmů, které již brzy uvidíme na Netflixu © Universal Pictures

14 nových fantasy filmů, které již brzy uvidíme na Netflixu

Vedle připravovaných fantasy seriálů chystá Netflix pro své předplatitele samozřejmě i hromadu filmových novinek plných magie, kouzelníků a mytických stvoření. Zahrají si v nich takové hvězdy jako Charlize Theron, Will Smith nebo Jason Momoa.

24. 2. 2022 9:00 | Filmové novinky

Poté, co jsme sestavili seznam očekávaných seriálových fantasy novinek, je na místě prozkoumat i filmové vody a podívat se, co pěkného Netflix připravuje pro milovníky fantastických světů v tomto formátu. Za vypíchnutí určitě stojí upírská akční komedie Day Shift s Jamiem Foxxem, Jason Momoa se pak objeví ve snovém dobrodružství Slumberland a dočkáme se i pokračování snímku 47 róninů Keanu Reevese s názvem Blade of the 47 Ronin. Netflix opět všechny válcuje kvantitou a počet jeho chystaných fantasy filmových projektů je natřískaný podobně jako ten seriálový.

Day Shift – v režii J. J. Perryho se podíváme do fantaskního světa plného upírů. V hlavní roli se objeví Jamie Foxx, Dave Franco a Karla Souza.
Slumberland – bude vyprávět o mladé dívce, která objeví tajnou mapu do světa snů Slumberland. S pomocí excentrického psance pak prochází sny a utíká před nočními můrami s nadějí, že se jí podaří znovu spatřit svého zesnulého otce.
Blade of the 47 Ronin - pokračování filmu 47 róninů se odehrává 300 let po událostech z Reevesova filmu v moderním světě, kde samurajské klany existují v naprostém utajení.
Chupa - fantasy film o malém chlapci, který v kůlně svého dědečka objeví mytické stvoření čupakabru.
Damsel - Millie Bobby Brown bude hrát hlavní roli a produkovat fantasy o princezně, která si myslí, že si bere prince, ale ve skutečnosti je obětována drakovi.
Ehrengard - dánské fantasy drama, které by mělo na Netflix dorazit v příštím roce.
Escape from Hat - animovaný celovečerní film Marka Osbornea o zoufalém kouzelném králíkovi podle dětské knihy Adama Klinea.
Guillermo Del Toro’s Pinocchio - stop-motion animovaná fantasy adaptace klasické pohádky.
God Country - adaptace komiksu Donnyho Catese v režii Jima Micklea.
Masters of the Universe - nová hraná adaptace klasické série společnosti Mattel.
Onyeka and the Academy of the Sun - Will Smith a David Oyelowo se spojili při adaptaci knihy o teenagerce, která zjistí, že má magické schopnosti, a vydá se do Nigérie, aby se dozvěděla více o svém původu.
The Kane Chronicles - filmová adaptace knih Ricka Riordana o egyptské mytologii.
The School for Good and Evil - Paul Feig režíruje adaptaci knih Somana Chainaniho o skupině chlapců a dívek, kteří jsou vyškoleni, aby se stali pohádkovými hrdiny či padouchy. Ve filmu si zahrají Charlize Theron a Michelle Yeoh.
Wendell & Wild - animovaný fantasy horor v režii autora Koralíny Henryho Selicka.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Fanoušci fantasy pozor! Netflix chystá nálož seriálových novinek
Fanoušci fantasy pozor! Netflix chystá nálož seriálových novinek
22. 2. 2022 15:00:00 | Filmové novinky

Fantasy seriály určitě patří mezi ty nejoblíbenější a Netflix to moc dobře ví. Ve vývoji jich má obrovské množství, a tak jsme pro pořádek sestavili seznam projektů, které by v dohledné době měly do jeho katalogu dorazit.

Filmový Vyšehrad v novém traileru překvapuje. Laviho čeká velká změna
Filmový Vyšehrad v novém traileru překvapuje. Laviho čeká velká změna
21. 2. 2022 11:00:00 | Filmové novinky

Již v polovině dubna čeká tuzemská kina událost v podobě návratu Julia Lavického. Slavný bývalý čutálista pražské Sparty, který objevil výčep a pohřbil svoji kariéru ve fotbalovém Vyšehradu, nyní zažije nečekaný životní obrat.

Zack Snyder natočí pro Netflix epickou sci-fi. Vykrade v ní Star Wars
Zack Snyder natočí pro Netflix epickou sci-fi. Vykrade v ní Star Wars
20. 2. 2022 12:00:00 | Filmové novinky

Režisér a scenárista Zack Snyder pokračuje ve své spolupráci s Netflixem. Kromě celé série zombíků v Las Vegas pro něj připraví i velkolepé vesmírné sci-fi Rebel Moon.

Stranger Things: 4. řadu neuvidíme najednou. Netflix s 5. řadou seriál ruší
Stranger Things: 4. řadu neuvidíme najednou. Netflix s 5. řadou seriál ruší
17. 2. 2022 19:00:00 | Filmové novinky

Netflix oficiálně zveřejnil data uvedení čtvrté řady seriálového hitu Stranger Things. A fanoušci nebudou mít radost, protože seriál se blíží ke svému konci. Netflix k tomu má dobré důvody.