FB pixel TP pixel
Nový hororový seriál Netflixu cestuje časem a má mrazivý trailer © Netflix

Nový hororový seriál Netflixu cestuje časem a má mrazivý trailer

Na Netflix se již tento pátek dostane vcelku nenápadná hororová novinka, která má však natolik mrazivý námět, že se jí lze jen těžko vyhnout.

12. 1. 2022 7:00 | Filmové novinky

S filmy a seriály o VHS kazetách se v posledních letech roztrhl pytel. Je ale pravda, že ve srovnání s digitálními kamerami působí materiál videokazet a jejich nižší kvalita obrazu jako ideální předpokládat pro horor. Z toho vychází i nový osmidílný seriál z produkce Netflixu Archive 81, jenž vychází ze stejnojmenného podcastu, který se zabývá found footage žánrem se zaměřením na rituály, hororové příběhy a zvuky.

Nový seriál vypráví o archiváři Danu Turnerovi (Mamoudou Athie), kterému se do rukou dostanou poškozené videokazety z roku 1994. Dan při opravě kazet zjistí, že jejich autorka, Melody Pendras (Dina Shihabi), se zapletla s nebezpečným kultem. Příběh tak sledujeme skrze dvě časové linky. Dan postupně odhaluje, co se v roce 1994 s Melody stalo a začíná být jejím příběhem posedlý. Ve chvíli, kdy mezi nimi začne vznikat zvláštní spojení, rozhodne se Dan zachránit Melody před tím, co se jí před 25 lety stalo. Archive 81 přistane na Netflixu již za pár dní, a to 14. 1. 2022.


Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Netflix neselhává. Návrat milovaného seriálu pokořil i Zaklínače
Netflix neselhává. Návrat milovaného seriálu pokořil i Zaklínače
11. 1. 2022 10:00:00 | Filmové novinky

Seriálové pokračování známé filmové série Karate Kid, která debutovala v roce 1984, je pro Netflix obrovským hitem. Vznik seriálu však provázela docela vtipná náhoda.

Netflix a HBO ovládli kontroverzní Zlaté glóby. Konkuroval jen Spielberg
Netflix a HBO ovládli kontroverzní Zlaté glóby. Konkuroval jen Spielberg
10. 1. 2022 14:30:00 | Filmové novinky

Streameři pokračují ve sbírání výročních cen a filmy určené pro kina na ně začínají smutně hledět z dálky. U seriálů to není o moc jiné.

Nejlepší thriller Netflixu láká v nekompromisní ukázce na finální řadu
Nejlepší thriller Netflixu láká v nekompromisní ukázce na finální řadu
7. 1. 2022 17:00:00 | Filmové novinky

Trailer k poslední řadě skvělého krimithrilleru Ozark je již na světě a naznačuje, jakým směrem se budou osudy rodiny Byrdeových ubírat.

Dwayne Johnson definitivně řekl, zda se vrátí k Rychle a zběsile
Dwayne Johnson definitivně řekl, zda se vrátí k Rychle a zběsile
5. 1. 2022 10:00:00 | Filmové novinky

Vin Diesel vyzval před pár měsíci prostřednictvím sociálních sítí Dwayna Johnsona, aby se připojil k finálnímu dílu série. Co na to představitel Lukea Hobbse?