FB pixel TP pixel
Nejchválenější sci-fi posledních let se vrací. Trailer Odloučení slibuje odvetu za hry s pamětí © Apple TV+

Nejchválenější sci-fi posledních let se vrací. Trailer Odloučení slibuje odvetu za hry s pamětí

Streamovací služba Apple TV+ nabízí oproti konkurenci střídmější počet originálních titulů, což však kompenzuje intenzivní snahou o co nejkvalitnější obsah. Služba se navíc v posledních letech stala domovem řady skvostných sci-fi seriálů a ten nejchválenější se nyní vrací.

Filmové novinky 10. 7. 2024 15:20 | Filmové novinky

Čekání je u konce. Nejočekávanější seriál Apple TV+, mysteriózní sci-fi Odloučení, hlásí návrat na scénu v podobě druhé řady. Na skvěle hodnocený mysteriózní thriller si však ještě chvíli počkáme, neboť datum premiéry odhalilo smutný fakt, že se uvedení nedočkáme ještě letos, ale až na startu nového roku. Odloučení si první epizodu druhé řady odbude 17. ledna 2025.

Odloučení sleduje příběh Marka Scouta (Adam Scott), který vede tým v Lumon Industries, jehož zaměstnanci podstoupili speciální zákrok rozdělující paměť na jejich pracovní a osobní část. Odvážný experiment je revoluční ve snaze dosáhnout rovnováhy mezi prací a běžným životem, jenže jak Mark brzy zjišťuje, podobně prostá řešení s sebou nesou i řadu záhad, nedořešení a také nebezpečí, když si s tenkou hranicí paměti začnete hrát. A druhá řada tyto hrátky ještě více prohloubí, což samozřejmě nebude každému po chuti.

V druhé řadě se vrací klíčoví účastníci. Kromě Adama Scotta se objeví Britt Lower, Tramell Tillman, Zach Cherry, Jen Tullock, Michael Chernus, Dichen Lachman, John Turturro, Christopher Walken či Patricia Arquette. Nově se navíc diváci mohou těšit na Sarah Bock. Druhá řada nabídne celkem 10 epizod a polovinu z nich zrežíruje Ben Stiller. Připomeňme, že Odloučení je považováno za nejchválenější sci-fi posledních let s luxusním hodnocením na Rotten Tomatoes v podobě 97 procent pozitivních reakcí při průměru 8,4 bodu s 10. Nadšení ale nebyli jen kritici. Seriál se na serveru líbí i 87 procentům diváků s průměrným hodnocením 4,3 bodů z 5.

Zdroj: Apple TV+

Nejlepší superhrdinský seriál Netflixu se loučí. Trailer láká na poslední spásu světa
Nejlepší superhrdinský seriál Netflixu se loučí. Trailer láká na poslední spásu světa
10.07.2024 12:00:00 | Filmové novinky

Superhrdinský seriál Umbrella Academy se již brzy rozloučí se svými fanoušky finální čtvrtou řadou. Netflix na ni láká velkolepým osudovým trailerem, ve kterém sourozenci musí opět spojit síly a připravit se na finální bitvu.

První trailer Gladiátora 2 je tady! Velkolepá historická řežba vypadá fantasticky
První trailer Gladiátora 2 je tady! Velkolepá historická řežba vypadá fantasticky
09.07.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Antické velkofilmy jsou roky mrtvé. Nyní se ale zdá, že by mohly znovu ožít. A je symbolické, že se o návrat zaprášeného žánru pokouší Ridley Scott, který ohromil svět oscarovým a dnes již legendárním spektáklem Gladiátor, který udělal hvězdu z Russella Crowe. Druhý Gladiátor vypadá dle očekávání naprosto skvěle.

Největší akčňák roku už je online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
Největší akčňák roku už je online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
09.07.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Návrat ságy Šíleného Maxe měl být velkou filmovou událostí letošního roku. Nakonec ale film předcházející událostem snímku Zběsilá cesta v kinech neuspěl. Nyní přichází online a zkusí ztracené finance získat zde. Kde všude je snímek dostupný?

Lepší než Rivalové? Nový spektákl s formulemi bere dech v prvním traileru, stál 300 milionů
Lepší než Rivalové? Nový spektákl s formulemi bere dech v prvním traileru, stál 300 milionů
09.07.2024 13:42:00 | Filmové novinky

Jeden z nejnapjatěji očekávaných filmů příštího roku právě představil svou první úchvatnou a nabušenou upoutávku. Závodní snímek F1 s Bradem Pittem v hlavní roli láká na působivé a dechberoucí závodní scény, ze kterých se na diváka přenáší rachot motorů a vůně benzinu.