FB pixel TP pixel
Online odstartoval globální filmový festival We Are One. Potrvá 10 dnů © TMDB

Online odstartoval globální filmový festival We Are One. Potrvá 10 dnů

21 filmových festivalů spojilo síly a na YouTube v rámci 10 dní vynahrazuje zrušení řady festivalů v důsledku koronaviru jednou velkou globální akcí. A nechybí ani česká troška do mlýna v podobě české klasiky a výtečného českého kraťasu Ondřeje Hudečka.

Streaming novinky 29. 5. 2020 15:00 | Streaming novinky

10 dní plných filmů

Globální filmový festival We Are One odstartoval 29. května na YouTube, kde denně přibývají ke zhlédnutí mezinárodní filmy všech různých žánrů. A to zcela zdarma. Celý festival potrvá deset dnů a zakončí se 7. června. Na festivalu se podílí v podstatě všechny významné světové festivaly jako Cannes, Toronto, Londýn, Locarno, Berlinale, Tribeca, Sundance či tuzemský KVIFF. V nabídce je celá řada krátkých filmů, celovečerní projekty, ale i různé masterclassy či festivalové rozhovory. Pokud vám tedy chybí festivalové dění a chcete si nakoukat, co se v poslední době objevovalo na filmových festivalech, máte ideální možnost. Nový obsah navíc přibývá pravidelně a je možné si i aktivovat upozornění pro filmy, které vás zajímají a mají premiéru až v dalších dnech.

Online premiéra výtečného českého Furianta

KVIFF do projektu přispěl třemi pořady. Jednak je ke zhlédnutí výběr z rozhovorů Na Plovárně s Markem Eben, které jsou pravidelně natáčeny během festivalu. Dále bude k přehrání tuzemská fantaskní klasika Adéla ještě nevečeřela a asi nejzajímavějším příspěvkem je krátký snímek Ondřeje Hudečka Furiant (Peacock), který svébytně vypráví o mládí Ladislava Stroupežnického. Hudeček za tento krátký film v roce 2015 obdržel Cenu Magnesia za nejlepší studentský film a hlavně získal Zvláštní cenu za režii na Festivalu Sundance. Kromě toho to byl právě tento film, díky němuž měl pak možnost natočit naprosto parádní dokument Pásky z Nagana o úspěchu našich hokejistů na zimních olympijských hrách. Furiant bude mít online premiéru 6. června v 19:15. Tak si ho nenechte ujít.

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 241 zobrazení   3 se líbí
Exkluzivní seriály HBO Max dorazí k nám. České HBO pořady přebírá
Exkluzivní seriály HBO Max dorazí k nám. České HBO pořady přebírá
28.05.2020 12:00:00 | Streaming novinky

Co jsme tak trochu tušili, se nakonec opravdu potvrzuje. Ačkoli nová streamovací služba HBO Max svou expanzi chystá až na příští rok a k nám možná vůbec nedorazí, diváci o exkluzivní nové seriály nepřijdou. Již nyní je začala přebírat česká pobočka HBO, která je uvede na HBO GO.

V USA startuje streamovací služba HBO Max. Do Česka se zatím nechystá
V USA startuje streamovací služba HBO Max. Do Česka se zatím nechystá
27.05.2020 13:30:00 | Streaming novinky

Spojené státy americké sice mají plné ruce práce s pandemií koronaviru, ani ta ale nezastavila spuštění nové služby HBO Max spadající pod telekomunikačního giganta AT&T. Na úvod slibuje 10 000 hodin obsahu a do budoucna řadu exkluzivních pořadů.

Další úspěch VOD. Gangsterka s Tomem Hardy překonává v prodejích očekávání
Další úspěch VOD. Gangsterka s Tomem Hardy překonává v prodejích očekávání
25.05.2020 12:00:00 | Streaming novinky

Koronavirus zdá se opravdu svědčí rozvoji streamovacích služeb. I těch, které nefungují na bázi předplatného, ale přímého prodeje či půjčovného. Dalším snímkem po úspěšné dvojce Trollů je stařecká gangsterka Capone s Tomem Hardym.

Hrozí zánik kin? Až 70 % návštěvníků se podle průzkumu možná nevrátí
Hrozí zánik kin? Až 70 % návštěvníků se podle průzkumu možná nevrátí
24.05.2020 | Streaming novinky

Aktuálně provedený anketní výzkum se podíval na současné nálady amerických návštěvníků kin a jejich pocity z uvažovaného návratu do přítmí kinosálů po přicházejícím uvolňování.