FB pixel TP pixel
Online odstartoval globální filmový festival We Are One. Potrvá 10 dnů © TMDB

Online odstartoval globální filmový festival We Are One. Potrvá 10 dnů

21 filmových festivalů spojilo síly a na YouTube v rámci 10 dní vynahrazuje zrušení řady festivalů v důsledku koronaviru jednou velkou globální akcí. A nechybí ani česká troška do mlýna v podobě české klasiky a výtečného českého kraťasu Ondřeje Hudečka.

Streaming novinky

10 dní plných filmů

Globální filmový festival We Are One odstartoval 29. května na YouTube, kde denně přibývají ke zhlédnutí mezinárodní filmy všech různých žánrů. A to zcela zdarma. Celý festival potrvá deset dnů a zakončí se 7. června. Na festivalu se podílí v podstatě všechny významné světové festivaly jako Cannes, Toronto, Londýn, Locarno, Berlinale, Tribeca, Sundance či tuzemský KVIFF. V nabídce je celá řada krátkých filmů, celovečerní projekty, ale i různé masterclassy či festivalové rozhovory. Pokud vám tedy chybí festivalové dění a chcete si nakoukat, co se v poslední době objevovalo na filmových festivalech, máte ideální možnost. Nový obsah navíc přibývá pravidelně a je možné si i aktivovat upozornění pro filmy, které vás zajímají a mají premiéru až v dalších dnech.

Online premiéra výtečného českého Furianta

KVIFF do projektu přispěl třemi pořady. Jednak je ke zhlédnutí výběr z rozhovorů Na Plovárně s Markem Eben, které jsou pravidelně natáčeny během festivalu. Dále bude k přehrání tuzemská fantaskní klasika Adéla ještě nevečeřela a asi nejzajímavějším příspěvkem je krátký snímek Ondřeje Hudečka Furiant (Peacock), který svébytně vypráví o mládí Ladislava Stroupežnického. Hudeček za tento krátký film v roce 2015 obdržel Cenu Magnesia za nejlepší studentský film a hlavně získal Zvláštní cenu za režii na Festivalu Sundance. Kromě toho to byl právě tento film, díky němuž měl pak možnost natočit naprosto parádní dokument Pásky z Nagana o úspěchu našich hokejistů na zimních olympijských hrách. Furiant bude mít online premiéru 6. června v 19:15. Tak si ho nenechte ujít.

 241 zobrazení   3 se líbí
Exkluzivní seriály HBO Max dorazí k nám. České HBO pořady přebírá
Exkluzivní seriály HBO Max dorazí k nám. České HBO pořady přebírá
28.05.2020 12:00:00 | Streaming novinky

Co jsme tak trochu tušili, se nakonec opravdu potvrzuje. Ačkoli nová streamovací služba HBO Max svou expanzi chystá až na příští rok a k nám možná vůbec nedorazí, diváci o exkluzivní nové seriály nepřijdou. Již nyní je začala přebírat česká pobočka HBO, která je uvede na HBO GO.

V USA startuje streamovací služba HBO Max. Do Česka se zatím nechystá
V USA startuje streamovací služba HBO Max. Do Česka se zatím nechystá
27.05.2020 13:30:00 | Streaming novinky

Spojené státy americké sice mají plné ruce práce s pandemií koronaviru, ani ta ale nezastavila spuštění nové služby HBO Max spadající pod telekomunikačního giganta AT&T. Na úvod slibuje 10 000 hodin obsahu a do budoucna řadu exkluzivních pořadů.

Další úspěch VOD. Gangsterka s Tomem Hardy překonává v prodejích očekávání
Další úspěch VOD. Gangsterka s Tomem Hardy překonává v prodejích očekávání
25.05.2020 12:00:00 | Streaming novinky

Koronavirus zdá se opravdu svědčí rozvoji streamovacích služeb. I těch, které nefungují na bázi předplatného, ale přímého prodeje či půjčovného. Dalším snímkem po úspěšné dvojce Trollů je stařecká gangsterka Capone s Tomem Hardym.

Hrozí zánik kin? Až 70 % návštěvníků se podle průzkumu možná nevrátí
Hrozí zánik kin? Až 70 % návštěvníků se podle průzkumu možná nevrátí
24.05.2020 | Streaming novinky

Aktuálně provedený anketní výzkum se podíval na současné nálady amerických návštěvníků kin a jejich pocity z uvažovaného návratu do přítmí kinosálů po přicházejícím uvolňování.