FB pixel TP pixel
Oppenheimer míří konečně online za předplatné. Technická kvalita diváky zklame © Universal Pictures

Oppenheimer míří konečně online za předplatné. Technická kvalita diváky zklame

Snímek Oppenheimer režiséra Christophera Nolana se stal v minulém roce fenoménem a úspěch slavil nejen v běžných kinech, ale hlavně v IMAXech, které donutil neustále přidávat nové projekce. Po neuvěřitelné jízdě kiny se Oppenheimer objevil online již na TVODu, teprve po 8 měsících bude dostupný i v rámci předplatného.

Filmové novinky

Pokud byste však čekali, že se Oppenheimer objeví na Netflixu, máme pro vás špatné zprávy. Jak totiž potvrzuje oficiální tisková zpráva, Příběh strůjce atomové bomby bude v rámci předplatného uveden exkluzivně na streamovací službě SkyShowtime. To samozřejmě není pro znalce VOD trhu nijak překvapivé odhalení, neboť Oppenheimera distribuovalo studio Universal, jež své tituly uvádí právě na této streamovací službě společně s tituly hollywoodského studia Paramountu. Tisková zpráva potvrzuje, že Oppenheimer dorazí 21. března, což je přesně 8 měsíců po uvedení v kinech a 4 měsíce po uvedení v rámci TVOD služeb.

Nolan fandí fyzickým nosičům

Bohužel neznáme bližší technické specifikace, dosavadní zkušenost však slibuje pro náročnější diváky zklamání. Distribuční strategie Universalu totiž byla hodně rozvětvená a každý distribuční segment nabídl trochu jinou verzi filmu. Nolan film – stejně jako své jiné své projekty – zvukově nemixoval v object-based audiu Dolby Atmos, ale v tradičním šestikanálu, jenž je typickým prvkem právě IMAX projekcí. 4K verze na Apple TV (dříve iTunes), ani jiná TVODová verze filmu tudíž Atmos nemůže obsahovat. Blu-raye jsou pak vybaveny 5.1 DTS-HD Master Audiem a jako jediné médium nabízí i scény s rozšířeným poměrem stran 1.78:1. Online verze filmu nabízí pouze poměr stran 2.20:1.

Dá se očekávat, že SkyShowtime bude vybaveno stejnou verzí jako TVOD služby, možná dokonce ještě o něco horší. To znamená, že na prémiovou IMAX verzi můžete zapomenout (zůstane exkluzivní 4K Blu-rayům), obraz bude na 99 procent jen 1080p HD, protože tak jsou uváděny všechny filmy na této platformě. A když budeme mít hodně velkou smůlu, Oppenheimer nabídne zvuk pouze ve stereu jako je tomu u snímku Rychle a zběsile 10, který je rovněž distribuován Universalem. Pakliže budeme mít štěstí, dorazí zvukový mix alespoň v Dolby Digital 5.1, podobně jako je tomu u paramountího spektáklu Transformers: Probuzení monster. Buď jak buď, Oppenheimer na SkyShowtime rozhodně nejvyšší technickou kvalitu zkrátka nenabídne. A není se čemu divit, když Nolan otevřeně přiznává, že streamování nefandí a jako tradicionalista nadržuje kinům a fyzickým nosičům.

Zdroj: Universal Pictures / TZ SkyShowtime

Zrušená Hra o trůny odhalena na uniklých fotkách. Slibovala první střet s Bílými chodci
Zrušená Hra o trůny odhalena na uniklých fotkách. Slibovala první střet s Bílými chodci
05.02.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Před Rodem draka měl rozšířit fantasy univerzum fenoménu Hry o trůny spin-off s názvem Bloodmoon. Práce na seriálu s Naomi Watts v hlavní roli však byly po natočeném pilotu nečekaně zastaveny. Na sociálních sítích se teď objevily fotky, které fanouškům odhalují, jak mohl seriál vypadat.

Nejlepší komedie roku rozdrtila veškerou konkurenci. Milují ji kritici i diváci
Nejlepší komedie roku rozdrtila veškerou konkurenci. Milují ji kritici i diváci
04.02.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Nejlépe hodnocená česká komedie posledních let, Přišla v noci, naprosto ovládla Ceny české filmové kritiky a proměnila nejvíce nominací. Největší zklamání večer přinesl tvůrcům dramatu Úsvit, jenž neproměnil žádnou z nominací.

Kyblík popcornu jako sexuální pomůcka? Geniální video paroduje stupidní nápad Duny 2
Kyblík popcornu jako sexuální pomůcka? Geniální video paroduje stupidní nápad Duny 2
04.02.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Speciální merchandising pro kina k velkým filmovým událostem rozhodně není ničím novým. V případě očekávaného sci-fi spektáklu Duna 2 se však americký řetězec AMC nechal trochu unést. A jeho nápad na červí kyblík s popcornem už dostal geniální parodii.

Nečekaný sci-fi hit Netflixu pokračuje. Trailer odhaluje dystopický akčňák s robotickými psy
Nečekaný sci-fi hit Netflixu pokračuje. Trailer odhaluje dystopický akčňák s robotickými psy
04.02.2024 15:25:00 | Filmové novinky

Nenápadné sci-fi Code 8 se stalo na Netflixu nečekaným hitem a nyní streamovací obr uvede pokračování, na něž se čekalo přes 4 roky. Dystopická podívaná z nedaleké budoucnosti ukazuje krutý svět, v němž je superhrdinská menšina naháněna robotickou armádou. Snímek je metaforou perzekucí reálného světa proti zástupcům minorit.