FB pixel TP pixel
Dokonalá filmařina, která vám rozštípne mozek. Nolanův Oppenheimer sbírá chválu ze všech stran © Warner Bros.

Dokonalá filmařina, která vám rozštípne mozek. Nolanův Oppenheimer sbírá chválu ze všech stran

Epické historické drama Oppenheimer v režii Christophera Nolana se již brzy objeví v našich kinech. Kritici již snímek viděli a jsou veskrze nadšení, když mluví o odvážné a komplexní podívané, která se okamžitě řadí mezi nejlepší režisérovy snímky.

Filmové novinky

21. července dorazí do kin jeden z nejočekávanějších filmů roku – historické temné drama Oppenheimer v režii Christophera Nolana. Ve stejný den vstoupí do kin také růžová komedie Barbie, která s Oppenheimerem svede kasovní souboj. Po včerejších prvních kladných ohlasech na Barbie byl k vidění na veřejné pařížské předpremiéře i Oppenheimer. Na sociální sítě tak nyní přicházejí nejen reakce prvních diváků, ale i příspěvky novinářů, kteří také měli možnost snímek zhlédnout. Klasické recenze se sice objeví později, ale i ohlasy na sítích poměrně jasně naznačují, že Nolan s Oppenheimerem po umělecké stránce opět zabodoval.

Dokonalá filmařina

A co kritici vyzdvihují na Nolanově snímku, který se zabývá nejen životem J. Roberta Oppenheimera, ale také jeho strašlivým dílem atomové bomby? Například filmová publicistka Lindsey Bahr pregnantně popisuje svůj dojem z novinky takto: „Je těžké shrnout něco tak hutného v jednom tweetu, ale Oppenheimer je opravdu vážné, filozofické, dospělé drama, které je stejně napínavé a vzrušující jako Dunkirk.“ Nolan se prý opět překonává a pro některé diváky se jeho novinka řadí k jeho nejlepším filmům. Oppenheimer je prý dokonalá a pohlcující filmařina nejvyšší kategorie, zvláště kamera Hoytea van Hoytemy při realizaci Nolanovy vize bere dech a film takovéhoto rozměru si zaslouží být viděn v kině.

Kromě chvály představitele hlavní role Cilliana Murphyho se mluví o přinejmenším oscarové nominaci pro Roberta Downeyho Jr., který prý potvrzuje, že je jedním z nejlepších herců své generace. Filmový kritik Telegraphu Robbie Collins dodává: „…[Oppenheimer] je totální nářez, který mi rozštípl mozek jako plutoniové jádro a nechal mě vzlykat při závěrečných titulcích…“ Snímek má být ohromující charakterová studie v tom nejvelkolepějším měřítku. Je to epické historické drama, ale se zřetelnou nolanovskou citlivostí: nechybí napětí, překvapivý zvukový design ani pozoruhodný vizuál. Po takto nadšených reakcích je návštěva kina nutností.

Zdroj: THR

Indiana Jones 5 mohl mít zcela jiný konec. Režisér odhalil, proč ho nepoužil
Indiana Jones 5 mohl mít zcela jiný konec. Režisér odhalil, proč ho nepoužil
11.07.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Režisér snímku Indiana Jones a nástroj osudu, James Mangold, pracoval během psaní posledního dobrodružství slavného archeologa s různými verzemi příběhu. Nyní odhalil, kam jsme se mohli s Jonesem vydat v alternativním finále série.

Šílený Max na krvavých steroidech. Tvůrci Deadpoola baví trailerem zvráceného akčního seriálu
Šílený Max na krvavých steroidech. Tvůrci Deadpoola baví trailerem zvráceného akčního seriálu
11.07.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Adaptace videohry, která je víceméně variací na destrukční derby, se může jevit jako velmi špatný nápad. Tvůrci ujeté komiksové komedie Deadpool se však nezalekli a přichází s post-apokalyptickým akčňákem, ve kterém řádí psychopatický klaun a lidstvo je na pokraji zkázy.

Brilantní komedie a Gosling zralý na Oscara. Barbie první diváky odrovnala
Brilantní komedie a Gosling zralý na Oscara. Barbie první diváky odrovnala
11.07.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Už za týden se do českých kin přiřítí horká komediální novinka Barbie, ve které si hlavní roli zahrála Margot Robbie. Jejího životního druha Kena ztvárnil Ryan Gosling a podle prvních diváků je právě on zralý na minimálně oscarovou nominaci.

První fotka z Deadpoola 3 plní sny fanoušků. Wolverine má ikonický žlutý kostým
První fotka z Deadpoola 3 plní sny fanoušků. Wolverine má ikonický žlutý kostým
10.07.2023 18:20:00 | Filmové novinky

Tak se fanoušci konečně dočkali a 23 let od prvního filmu ze série X-Men dostanou drsňáka Wolverina konečně v ikonickém žlutém kostýmu a nikoliv v černé kombinéze či džínech a tílku. Herec Hugh Jackman první fotku provalil na svém Instagramu.