FB pixel TP pixel
Šílený Max na krvavých steroidech. Tvůrci Deadpoola baví trailerem zvráceného akčního seriálu © Peacock

Šílený Max na krvavých steroidech. Tvůrci Deadpoola baví trailerem zvráceného akčního seriálu

Adaptace videohry, která je víceméně variací na destrukční derby, se může jevit jako velmi špatný nápad. Tvůrci ujeté komiksové komedie Deadpool se však nezalekli a přichází s post-apokalyptickým akčňákem, ve kterém řádí psychopatický klaun a lidstvo je na pokraji zkázy.

Filmové novinky

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick si udělali jméno na zábavné zombie komedii Zombieland a následně i na sérii Deadpool, v níž konečně ukázali, jak má doopravdy vypadat ukecaný žoldák Wade Wilson, kterého výtečně ztvárnil neméně upovídaný Ryan Reynolds. A zatímco Deadpool se vrátí až příští rok, oba tvůrci nelení a nadále přichází s novými projekty. Jedním z těch, které jsou velmi blízko uvedení, je i Twisted Metal, bláznivá akční komedie z post-apokalyptické Země, v níž jsou města obklopená obřími zdmi, mezi nimiž se převáží zboží pomocí různých kurýrů. Jen ti totiž mají odvahu riskovat svůj život v nehostinné pustině plné magorů.

Ještě bláznivější Šílený Max

Pokud vám to připomíná sérii Šílený Max, nejste daleko od pravdy. Reese s Wernickem však tentokrát adaptují sérii populárních videoher pro PlayStation, jejíž první díl vznikl již v roce 1995 a jde v podstatě o jednoduchou a mnohem zvrácenější variaci na tradiční destrukční derby. Jen v tomhle případě do sebe auta jen nebourají, ale dokonce po sobě řidiči střílí nejrůznější projektily. To by na film, natož seriál samozřejmě nestačilo, a tak oba tvůrci přišli s námětem post-apokalyptického příběhu, který následně zpracoval Michael Jonathan Smith, který stojí za epizodami výtečného seriálu Netflixu Cobra Kai. A stejně jako v tomto seriálovém spin-offu Karate Kida, ani v Twisted Metalu nechybí spousta odlehčujícího humoru, který vychází především z úst protagonisty v podání Anthonyho Mackie.

Ten dostane šanci si v životě pořádně přilepšit, musí ale doručit zásilku, která by ho mohla stát život. Mimo relativně bezpečné zdi města totiž číhá nejedno nebezpečí, přičemž to největší ztělesňuje kultovní postavička klauna Sweet Tootha, který se umí ohánět za volantem i mimo něj. A když říkáme ohánět, myslíme tím sekání hlav. Seriál, který v traileru nešetří nekorektností, krví a zvráceným humorem, si odbude premiéru 27. července na streamovací službě Peacock. Prozatím není jasné, jestli se ho dočkáme i na některé z tuzemských služeb. Pokud se tak stane, mohl by být seriál dostupný na SkyShowtime.

Zdroj: Peacock

Brilantní komedie a Gosling zralý na Oscara. Barbie první diváky odrovnala
Brilantní komedie a Gosling zralý na Oscara. Barbie první diváky odrovnala
11.07.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Už za týden se do českých kin přiřítí horká komediální novinka Barbie, ve které si hlavní roli zahrála Margot Robbie. Jejího životního druha Kena ztvárnil Ryan Gosling a podle prvních diváků je právě on zralý na minimálně oscarovou nominaci.

První fotka z Deadpoola 3 plní sny fanoušků. Wolverine má ikonický žlutý kostým
První fotka z Deadpoola 3 plní sny fanoušků. Wolverine má ikonický žlutý kostým
10.07.2023 18:20:00 | Filmové novinky

Tak se fanoušci konečně dočkali a 23 let od prvního filmu ze série X-Men dostanou drsňáka Wolverina konečně v ikonickém žlutém kostýmu a nikoliv v černé kombinéze či džínech a tílku. Herec Hugh Jackman první fotku provalil na svém Instagramu.

Netflix ruší další sci-fi seriál. Nesplnil očekávání, zakončení se nedočkáme
Netflix ruší další sci-fi seriál. Nesplnil očekávání, zakončení se nedočkáme
10.07.2023 16:10:00 | Filmové novinky

Seriálový sci-fi thriller odehrávající se v lokacích exotických ostrovů Eden vás vítá byl Netflixem po druhé řadě zrušen. Fanoušci zuří, protože seriál byl zakončen dramatickým cliffhangerem, jehož rozuzlení se nikdy nedočkají.

Historický spektákl, který už se netočí. Velkolepý trailer Napoleona bere dech
Historický spektákl, který už se netočí. Velkolepý trailer Napoleona bere dech
10.07.2023 15:53:00 | Filmové novinky

Ridley Scott se po krimi dramatu Klan Gucci vrací k historické epice a servíruje velkolepý příběh vzestupu Napoleona. Ten nejprve uchvátí francouzský trůn a vydá se i ke Slavkovu.