FB pixel TP pixel
Originalita stranou. Disney chystá remaky Sám doma a Noci v muzeu © TMDB

Originalita stranou. Disney chystá remaky Sám doma a Noci v muzeu

Studio Disney pokračuje ve svém veleúspěšném tažení, ve kterém adaptuje své bohaté portfolio úspěšných animovaných a hraných filmů. Po nákupu studia Fox se proto logicky rozhodlo pustit i do jeho franšíz.

Streaming novinky

Šéf Disneyho Bob Iger při prezentaci k výnosům studia za třetí čtvrtletí potvrdil dlouhodobou strategii v oživování oblíbených diváckých značek. Tentokrát se vyjádřil k novým adaptacím výhradně z katalogu studia 21st Century Fox, které Disney odkoupil v roce 2018 za ohromujících 71,3 miliardy dolarů. Není divu, že tak chce studio myšáka Mickeyho zúročit svůj vklad a získat vložené peníze zpět. A jaké že to filmy Bob Iger zmínil? Nových adaptací se dočká komediální hit Chrise Columbuse Sám doma z roku 1990, fantasy komedie Noc v muzeu a rodinný sitcom Dvanáct do tuctu obojí v režii Shawna Levyho, a filmy na motivy oblíbených dětských knih Jeffa Kinneyho Deník malého poseroutky.

Originalita stranou. Disney chystá remaky Sám doma a Noci v muzeu © TMDB

Toto oznámení může vést k mírnému údivu, protože kromě snímku Sám doma, který už se ale stihl Foxem sám pořádně vyždímat několika dalšími díly, lze ostatní snímky s přivřenýma očima označit přinejlepším za průměrné, a vrací se tak otázka, kam až chce Disney v těžbě starých značek dojít. Všechny tyto filmy se budou natáčet primárně pro nový streamovací kanál Disney+, který bude spuštěn v USA 12. listopadu tohoto roku. Více informací zatím Iger nepřinesl. Můžeme tak jen spekulovat, kdy se tyto adaptace na novém kanále objeví, jestli budou zpracovány do seriálové nebo filmové podoby, či jestli se někdo z hvězd těchto snímků objeví alespoň v epizodních rolích. Ve Dvanácti do tuctu to byl Steve Martin, v Noci v muzeu hrál hlavní roli Ben Stiller a Sám doma udělalo hvězdu z Macaulaye Culkina.

 168 zobrazení   7 se líbí
Disney+ hodlá zničit Netflix. Nabídne atraktivní balíček s Hulu a ESPN+
Disney+ hodlá zničit Netflix. Nabídne atraktivní balíček s Hulu a ESPN+
07.08.2019 16:00:00 | Streaming novinky

Disney se připravuje na ostrý start své streamovací platformy, která divákům v balíčku nabídne i Hulu a sportovní ESPN za velmi zajímavou cenu. Pro našince se navíc objevila naděje, že Disney skrz svou nabídku konečně importuje za velkou louži i Hulu.

Nejen Stranger Things má sledovanost. Netflix má další nečekaný hit
Nejen Stranger Things má sledovanost. Netflix má další nečekaný hit
06.08.2019 | Streaming novinky

Jen pár týdnů poté, co třetí řada Stranger Things lámala netflixovské rekordy sledovanosti, má streamovací gigant nový hit v podobě španělské krimi.

Netflix poprvé ztratil předplatitele v USA, akcie se okamžitě propadly
Netflix poprvé ztratil předplatitele v USA, akcie se okamžitě propadly
23.07.2019 12:00:00 | Streaming novinky

Streamovací společnost Netflix se historicky poprvé musí potýkat s propadem předplatitelů. Celosvětově se sice počet zákazníků opět zvýšil, v USA ovšem Netflix překvapivě ohlásil nižší počet plátců než v předcházejícím období. Druhé čtvrtletí se propadlo oproti prvnímu o celých 130 000 účtů.

Nové rozšíření pro Chrome vám umožní sledovat tajně Netflix i v práci
Nové rozšíření pro Chrome vám umožní sledovat tajně Netflix i v práci
12.07.2019 12:00:00 | Streaming novinky

Na první pohled to možná zní triviálně, ale pro pracující lidi je snaha držet krok se všemi letními novinkami Netflixu někdy velký problém. Nyní jim pomůže nové rozšíření pro prohlížeč Chrome, které snahu sledovat na tajňačku Netflix v práci dělá zase o trochu snazším.