FB pixel TP pixel
Tvůrci Pána prstenů zveřejnili 40 minut dosud nepublikovaných záběrů z natáčení © Warner Bros.

Tvůrci Pána prstenů zveřejnili 40 minut dosud nepublikovaných záběrů z natáčení

Ačkoli se to nezdá, letos uplynulo již 20 let od premiéry závěrečného dílu trilogie Pán prstenů s názvem Návrat krále. A protože na tyto dnes už fantasy klasiky nevzpomínají s láskou jen fanoušci žánru, přichystali si tvůrci z Weta Workshopu speciální video s dosud neviděnými záběry ze zákulisí.

Filmové novinky

Pán prstenů zůstává i 20 let po svém vzniku neotřesitelnou klasikou, na kterou se bohužel úplně nepodařilo navázat trilogii Hobit režiséra Petera Jacksona, ani tvůrcům seriálu Pán prstenů: Prsteny moci, kterého jsme se dočkali v loňském roce. Letos se čeští fanoušci napříč republikou dočkali unikátní akce, kdy bylo možné vyrazit do kina na rozšířené verze celé trilogie, a nyní si pro ně dárek přichystali i samotní fachmani z Weta Workshop, společnosti, která stála za všemi maskami, kostýmy, zbraněmi, miniaturami a speciálními efekty, které Středozemi pomohly dodat finální tvář.

Weta na svém YouTube kanále uvádí, že je navzdory naší představivosti nemožné vidět celou budoucnost. A nikdo nepředpokládal, že projekt, který začal v několika málo skladech, se nakonec promění ve velkolepou ságu, kterou budou milovat miliony fanoušků po celém světě. „Výsledkem je dědictví umění a vypravěčství, které je dodnes oceňováno a oslavováno,“ dodává oficiální vyjádření. Tvůrci se tak rozhodli, že oslaví současné výročí 20 let od premiéry Návratu krále sbírkou fotografií, které zaznamenávají výrobu ikonických lokací, zbraní, kostýmů i masek z různých částí série. Pokochat se tak můžete samozřejmě i několika záběry s hvězdami filmu, mezi nimiž nechybí Orlando Bloom, Viggo Mortensen či Ian McKellen. Připomeňte si neskutečné množství rukodělné práce, které dodnes vyráží dech. A protože je video bez zvuku, rozhodně si k němu přehrajte některý z ikonických soundtracků.

Zdroj: Weta Workshop

Nové monstrózní sci-fi míří na Netflix. Trailer ukazuje děsivé experimenty i příšeru
Nové monstrózní sci-fi míří na Netflix. Trailer ukazuje děsivé experimenty i příšeru
10.12.2023 17:10:00 | Filmové novinky

Necelé tři týdny po první krátké upoutávce se Netflix vytasil s plnohodnotným trailerem na jeden z posledních velkých seriálů letošního roku. Na streamovací službu dokonce dorazí ve dvou částech.

Zrůda z Osvětimi si jde pro Oscara. Nejmrazivější trailer roku vám neudělá dobře
Zrůda z Osvětimi si jde pro Oscara. Nejmrazivější trailer roku vám neudělá dobře
10.12.2023 16:20:00 | Filmové novinky

Režisér Jonathan Glazer natočil minimalistické drama, které vás zavede do rodiny osvětimského šéfa Rudolfa Hösse, který si přímo za pekelným koncentračním táborem vybudoval dokonalý rodinný ráj. Z traileru mrazí nikoliv kvůli zobrazovanému násilí, ale díky tomu, že Glazer umí pracovat s kontrasty.

Nejsledovanější seriálová epizoda všech dob je konečně online. Legendární M.A.S.H. je kompletní
Nejsledovanější seriálová epizoda všech dob je konečně online. Legendární M.A.S.H. je kompletní
08.12.2023 17:10:00 | Filmové novinky

Více než 40 let po jeho ukončení se slavný válečný sitcom M.A.S.H. konečně podíval v kompletní podobě do legální online videotéky. Pokud tedy máte předplacenou službu Disney Plus, čeká vás mnoho hodin zábavy, které po většinu času nechybí ani český dabing z TV Nova.

Pan a paní Smithovi se vrací drsnější a krvavější. První trailer dává zapomenout na Pitta s Jolie
Pan a paní Smithovi se vrací drsnější a krvavější. První trailer dává zapomenout na Pitta s Jolie
08.12.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Již v únoru dorazí na Prime Video od Amazonu nová seriálová verze příběhu o tajných agentech, kteří tvoří manželský pár Smithových. Nová upoutávka k seriálu, v němž se ústřední dvojice zhostili Donald Glover a Maya Erskine, láká na hromadu akce, romantiky a humoru.