FB pixel TP pixel
Pár důvodů, proč by Hra o trůny již neměla vypouštět žádné další trailery © TMDB

Pár důvodů, proč by Hra o trůny již neměla vypouštět žádné další trailery

Dnešní pohled na kalendář je více než vzrušující. Po více než roce a půl svítí na konci týdne datum 14. dubna 2019, tedy den premiéry finální řady seriálu Hra o trůny. A byť bylo to čekání po novinkami napakovaném finále 7. řady dlouhé a bolestivé, je nyní, kdy je premiéra vzdálená pouhé dny, a nikoliv týdny či měsíce, načase přestat zveřejňovat další záběry 8. řady. Proč? Tady je pár důvodů.

Filmové novinky 8. 4. 2019 16:00 | Filmové novinky

Ten poslední týden už zvládneme bez úhony

Hra o trůny neodvysílala žádný nový díl od srpna 2017. To čekání nebylo místy snadné. Zejména poté, co nám závěr předchozí řady potvrdil, že Jon je první v řadě následovníků trůnu z rodu Targaryenů (a zrovna si začal se svou tetou), zabil Malíčka a strhnul dolů Zeď, aby se Bílí chodci mohli vydat na Sever. Od té doby až do nynějška se však neobjevilo vůbec nic. Na nové záběry jsme si z pohledu ukončení natáčení museli počkat skoro až neuvěřitelně dlouho. A i tak je seriálový fandom naživu, zdravý a natěšený na pokračování. Těch pár dní na suchu už opravdu zvládneme. Vždycky si ostatně můžeme připomenout, jak dlouho už knižní fandové čekají na 6. knihu George R.R. Martina. Je možné, že než se konečně Winds of Winter objeví, budeme už koukat na prequel Hry o trůny.

Stejně už se nic dalšího nedozvíme

Pár důvodů, proč by Hra o trůny již neměla vypouštět žádné další trailery © TMDB

HBO si dává velký pozor a veškeré zveřejněné záběry jsou více méně bez smysluplného kontextu. Viděli jsme řadu věcí, které jsme si během čekání od 7. řady už sami vydedukovali. Cersei intrikuje, draci létají, armády pochodují a většina hlavních postav se shlukuje v Zimohradu, zatímco Bílí chodci a armáda nemrtvých je v pohybu. Dozvěděli jsme se vlastně něco nového? Samozřejmě, trailer potvrdil přežití několika postav, menší ukázky zase potvrdily setkání Jona a Aryi. A i druhé zmiňované odhalení už je něčím, co bych raději viděl celé poprvé až přímo v seriálu bez toho, aby mi to nějaká ukázka dopředu spoilovala. Další nové záběry a nečekaná odhalení už za to přece jen možná nestojí. Kontext všeho, co jsme dosud viděli, je ostatně za dveřmi a s ním i MNOHO nových informací.

Nové záběry zapříčiní vznik dalších za vlasy přitažených teorií

Pár důvodů, proč by Hra o trůny již neměla vypouštět žádné další trailery © TMDB

Více než rok a půl trvající sucho zapříčinilo, že se řada zoufalých fanoušků znovu pustila do 7 řad seriálů, 5 knih i ostatních materiálů, aby z nich vykřesali něco, co bylo dosud přehlíženo, nějakou novou teorii o budoucím vývoji. Těch teorií se postupně vynořily mraky a asi každý má nyní v rukávu aspoň jednu, kterou považuje za jednoznačnou pravdu a svůj osobní tip na to, jak všechno dopadne (zajímavá je například teorie, že na Železný trůny nakonec neusedne nikdo a místo toho dojde v vynálezu demokracie). Tvůrci však nejsou tak snadno čitelní ani hloupí, jak si myslíme, a jakékoliv nové teorie vytvořené na základě záběrů, které nám HBO nyní dovoluje vidět, zřejmě nebudou příliš přesné. Tohle je ostatně seriál, který se dokázal zbavit i dronů špehujících natáčení. Je proto navýsost naivní myslet si, že nám takový kousek před premiérou bude dovoleno dozvědět se, kdo zemře, kdo se do koho zamiluje a kdo usedne (nebo neusedne) na Železný trůn. Zvlášť když úplně poslední zveřejněné materiály byly očividně navrženy tak, aby si zahrávaly s myslí fanoušků.

Budeme se dívat tak jako tak, další lákadla nejsou třeba

Pár důvodů, proč by Hra o trůny již neměla vypouštět žádné další trailery © TMDB

Tohle je Hra o trůny a pojďme si přiznat, že i kdyby nevyšel jediný trailer a HBO pouze oznámila, že premiéra 8. řady je 14. dubna, drtivá většina z nás by u obrazovky nechyběla. Jen málokterý seriál se může pochlubit tím, že jeho sledovanost po dobu 7 řad neustále roste. Kolik z nás má nyní, po tolika letech, chuť vykašlat se na to a těch posledních 6 dílů si nechat ujít? Samotný trailer stanovil nový masivní divácký rekord (za prvních 24 hodin nasbíral napříč platformami 81 milionů zhlédnutí), což ukazuje, že finální díly seriálu velmi pravděpodobně opět překonají dosud nastavenou laťku 7. řady. Seriál si tak nyní skutečně může dovolit luxus nezveřejňovat již žádné další ukázky. Tvůrci David Benioff a Dan Weiss ostatně přiznali, že kdyby bylo po jejich, nejraději by se na trailery vykašlali. A proč ne?

Pár důvodů, proč by Hra o trůny již neměla vypouštět žádné další trailery © TMDB

 285 zobrazení   46 se líbí
Netflix představuje nové drama The Society v prvním teaser traileru
Netflix představuje nové drama The Society v prvním teaser traileru
05.04.2019 15:00:00 | Filmové novinky

Netflix vypustil první náhled pod pokličku svého nového seriálu The Society, který se bude odehrávat v chaotickém světě, kde si teenageři mohou dělat, co se jim zlíbí, protože jejich rodiče záhadně zmizeli.

Terminátor 6: První fotky a další novinky z pokračování Dark Fate
Terminátor 6: První fotky a další novinky z pokračování Dark Fate
04.04.2019 15:30:00 | Filmové novinky

Na konci října vstoupí do kin šestý Terminátor a konečně jsme se dočkali nových fotografií. Uvidíme na nich nejen Lindu Hamilton (Sarah Connor), ale poprvé také terminátora v podání Arnolda Schwarzeneggera. Doufáme, že se brzy také objeví první trailer.

Hra o trůny: Proč není ukázka Zimohradu v ruinách příliš relevantní?
Hra o trůny: Proč není ukázka Zimohradu v ruinách příliš relevantní?
04.04.2019 12:00:00 | Filmové novinky

HBO rozjíždí na YouTube poněkud netradiční marketing. Pokud odebíráte oficiální kanál GameofThrones a máte aktivní zvoneček, zřejmě vás překvapilo, že se na něm v posledních 3 dnech objevily hned 3 nové teasery. Co v nich uvidíte?

Konečně oficiálně potvrzeno. The Umbrella Academy dostala druhou řadu
Konečně oficiálně potvrzeno. The Umbrella Academy dostala druhou řadu
03.04.2019 16:00:00 | Filmové novinky

I když to mnoho fanoušků tohoto komiksového seriálového hitu bralo jako hotovou věc, dosud Netflix oficiálně pokračování v podobě druhé řady nepotvrdil. To se naštěstí včerejškem změnilo.