FB pixel TP pixel
Pátá řada dystopie Black Mirror se blíží. Máme trailer a datum vydání © TMDB

Pátá řada dystopie Black Mirror se blíží. Máme trailer a datum vydání

Oblíbená sci-fi antologie Black Mirror, která si získala kultovní status s řadou věrných fanoušků, je od třetí řady ve vlastnictví Netflixu. Ten nyní nečekaně vydal trailer k páté sérii, ve kterém navíc sdělil i datum premiéry.

Filmové novinky 20. 5. 2019 0:00 | Filmové novinky

Již za tři týdny, konkrétně 5. června, Netflix zpřístupní novou řadu seriálu Black Mirror. Jako obvykle půjde o disputace na téma jak mohou moderní technologie měnit jedince i celou společnost. Většinou to tvůrce seriálu Charlie Brooker nevidí moc růžově a my jsme mohli sledovat jeho často dystopické, až apokalyptické vize. Ovšem s příchodem k Netflixu, který seriál po druhé řadě odkoupil od britské stanice Channel 4, se navýšil rozpočet, zástup diváků, renomé režisérů a místy i smířlivější pohled na budoucnost.

Pod Netflixem měl Black Mirror ve třetí řadě pět epizod, ve čtvrté šest a po loňských Vánocích byla uvedena ještě bonusová interaktivní epizoda Black Mirror: Bandersnatch. Ohlášená pátá řada bude nakonec zkrácena na tři díly, obvyklé pro první dvě série. Pro Black Mirror jsou typická i velká herecká jména a nejinak tomu bude i tentokrát. Uvidíme Anthony Mackieho, známého jako Falcona z Avengers: Endgame, Yahya Abdul-Mateen II, hrajícího Black Mantu z konkurenčního DC komiksáku Aquaman, Andrew Scotta proslaveného profesorem Moriartym ze seriálového Sherlocka, Tophera Grace, který ztvárnil Erica ve Zlatých sedmdesátých nebo Miley Cyrus, popovou hvězdu proslavenou disneyovským seriálem Hannah Montana.

 173 zobrazení   5 se líbí
HBO hledá další GoT. His Dark Materials má v traileru slušně našlápnuto
HBO hledá další GoT. His Dark Materials má v traileru slušně našlápnuto
18.05.2019 | Filmové novinky

S blížícím se koncem Hry o trůny se HBO musí čím dál víc snažit při hledání nástupce tohoto globálního megahitu. Zatím má v rukou kromě výtečného Černobylu dvě další loženky - seriálové Watchmeny a právě fantasy ságu His Dark Materials, jež má první pořádnou upoutávku.

Zapomeňte na Batflecka. Nového Batmana si zahraje Robert Pattinson
Zapomeňte na Batflecka. Nového Batmana si zahraje Robert Pattinson
17.05.2019 | Filmové novinky

S blížícím se začátkem natáčení nového snímku o gothamském strážci pořádku potvrdil režisér Matt Reeves, že si mladšího Temného rytíře v The Batman zahraje Robert Pattinson, jenž tak přebírá pochodeň po Benu Affleckovi

Petice fanoušků GoT volá po předělání 8. řady a má již přes 300 000 podpisů
Petice fanoušků GoT volá po předělání 8. řady a má již přes 300 000 podpisů
16.05.2019 15:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci již od prvního dílu vyjadřují svou nespokojenost s 8. řadou seriálu Hra o trůny. Nyní jeden z nich vytvořil petici, která volá po předělání 8. řady s jinými tvůrci. Seriál, který svou pouť začal 17. dubna 2011, za pár dní skončí, ale zatím se zdá, že finále nezanechá fanoušky spokojené.

HBO zveřejnila poslední fotografie Hry o trůny a fanoušci spekulují o 2. řadě
HBO zveřejnila poslední fotografie Hry o trůny a fanoušci spekulují o 2. řadě
16.05.2019 13:00:00 | Filmové novinky

Už za pár dní skončí jedna velká kapitola v historii seriálové zábavy, když HBO odvysílá úplně poslední díl veleúspěšného fenoménu Hra o trůny. Televize nyní naposledy zveřejnila promo fotografie k následujícímu dílu a fanoušci se stále nemohou dohodnout.