FB pixel TP pixel
Peče celá země je noční můrou Primy s Novou. Vypráskala je i Zagorová © Česká televize

Peče celá země je noční můrou Primy s Novou. Vypráskala je i Zagorová

Fantastickou sobotní sledovanost má za sebou veřejnoprávní Česká televize, která bez nadsázky zcela zdemolovala komerční konkurenci, jež se hlavním vysílacím časem doslova proplácala. Kromě rostoucí sledovanosti Peče celá země se ČT velmi vyplatila Pocta Haně Zagorové.

České novinky

Pekařská reality-show Peče celá země je noční můrou komerčních televizí. Zatímco ty se v sobotní sledovanosti v hlavním vysílacím čase spíše plácají a sází poněkud odevzdaně na romantické komedie či sérii Harryho Pottera, Česká televize a nadšení pekaři dominují prime timu. Navíc se ČT velmi dobře daří i navázat dalším pořadem. Tentokrát diváky zaujala Pocta Haně Zagorové, která dosáhla sledovanosti přes 800 tisíc diváků.

Peče desetina země

Králem večera každopádně zůstává zmíněná optimistická soutěž celorepublikovaných pekařů, která si od poslední víkendu dokonce polepšila a z necelých 1,2 milionů diváků v kategorii 15+ povyskočila na 1,26 milionů diváků. Fantastický úspěch a důkaz, že veřejnoprávní médium je aktuálně v rámci reality-shows v Česku jedničkou. Uvidíme, jak se Nově bude dařit s novou řadou Survivora, Prima pak také již chystá své nové reality-show, které v jejím obsahu dlouhodobě chybí.

Pro ČT je důležitou zprávou, že po skončení pečení diváci houfně neodešli a 821 tisíc sledujících koukalo na Poctu Haně Zagorové, záznam velkého vzpomínkového galakoncertu za devítinásobnou Zlatou slavici, který původně zpěvačka plánovala k oslavám svých 75. narozenin. Až na třetím místě večera se podle dat zveřejněných serverem MediaGuru umístila Prima s další romantickou komedií Chlap na střídačku. Bídně hodnocená žánrovka však po 20. hodině mnoho lidí nezaujala a skončila lehce nad 400 tisíci diváky. Stále je to ale lepší než sledovanost Novy, která s filmem Harry Potter a relikvie smrti - 1.část zabodovala jen u 300 tisíc diváků. ČT mimochodem bodovala i v pozdějších hodinách, kdy se přes 200 tisíc diváků dívalo na klasickou komedii Četník a mimozemšťané (ČT1) i druhou část Tří mušketýrů s Michaelem Yorkem (ČT2).

Zdroj: MediaGuru / Česká televize / TV Nova / FTV Prima

Nejlepší komedie roku už je online. Víme, kde si ji přehrát
Nejlepší komedie roku už je online. Víme, kde si ji přehrát
15.02.2024 16:00:00 | České novinky

Filmová novinka režisérů a scenáristů Jana Vejnara a Tomáše Pavlíčka vstupuje společně s čerstvými výhrami v Cenách české filmové kritiky do online distribuce. A vy byste si ji rozhodně neměli nechat ujít.

Smysl pro tumor drtí konkurenci. Porazil i horkou krimi novinku Novy
Smysl pro tumor drtí konkurenci. Porazil i horkou krimi novinku Novy
05.02.2024 16:40:00 | České novinky

Sečteno, podtrženo. S novým dramatickým seriálem podle belgické licence Smysl pro tumor se Česká televize trefila do černého. Nejenže doručila povedený projekt, ten si však záhy našel více než milion diváků, které si stabilně drží a zdá se, že ani novinky se sledovaností nějak neotřesou. Odlehčený příběh o rakovině porazil i novou TV Nova s Jakubem Štáfkem.

Nejlepší české filmy roku odhaleny. V nominacích uspěla hororová komedie i odvážné sci-fi
Nejlepší české filmy roku odhaleny. V nominacích uspěla hororová komedie i odvážné sci-fi
15.01.2024 15:45:00 | České novinky

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) odhalila nominace na již 31. ročník ceny Český lev. Ačkoli si nejvíce nominací urvali na Oscara vyslaní Mašíni ve filmu Bratři, neztratily se ani výraznější žánrové snímky loňského roku.

Potvrzeno: Další česká streamovací služba zastavuje aktivitu. Marně hledá peníze
Potvrzeno: Další česká streamovací služba zastavuje aktivitu. Marně hledá peníze
31.05.2023 15:15:00 | České novinky

České kino je nejmladší českou platformou, která se aktuálně dostala do bodu, kdy je ohrožena její existence. Jak nám bylo potvrzeno, výpadek investora znamená prozatím zastavení nových akvizic a nabírání předplatitelů. Služba prozatím nechce úplně končit