FB pixel TP pixel
Bouračky, draci a filozofující čmelák. Česká šílenost? Prý filmová událost roku © Falcon

Bouračky, draci a filozofující čmelák. Česká šílenost? Prý filmová událost roku

Režisér Petr Vachler se po 18 letech vrací s celovečerním filmem, který je na tuzemské poměry zcela unikátní. Nabídne totiž mix hraného, dokumentárního a animovaného filmu, přičemž půjde o filozofickou výpravu za smyslem života. První upoutávka je rozhodně velmi svérázná.

23. 5. 2023 17:10 | České novinky

Režisér Petr Vachler se po 18 letech vrací k celovečernímu filmu a po komedii Doblba! nám 23. listopadu nabídne v kinech multižánrovou podívanou, kterou distribuční společnost Falcon označuje za filmovou událost roku 2023. Zní to přehnaně? Jak se to vezme. Vachlerův projekt totiž skutečně působí natolik na tuzemské poměry unikátně a neuchopitelně, že by se událostí v jistých kruzích publika určitě stát mohl. Jak můžete vidět v první krátké upoutávce snímku Tajemství a smysl života, půjde o mix animovaného, hraného a dokumentárního filmu, který bude představovat různé filozofy, vědce a duchovní osobnosti, které doplní i známé české herecké tváře. I ti měli film inspirovat svými životními zkušenostmi a zážitky. A tímto prapodivným pelmelem témat a motivů bude provázet digitální čmelák, který dle některých uživatelů sociálních sítí připomíná svým zjevem prezidenta Petra Pavla, případně zesnulého dokumentaristu Karla Vachka.

Že vám to zní opravdu velmi bizarně? O nic moudřejší nebudete ani po přečtení popisu filmu z oficiálního webu. Ten uvádí následují: „Co je smyslem života? Co je láska, humor, strach a smrt? Je všechno jen sen? Kdo jsme? Probudíme se, vzpomeneme si? Pomáhají nám bytosti z jiných dimenzí? Dokážeme už pochopit smysl Hry? Kdo je Stvořitel? Kde je Království boží? Blíží se doba odhalení? Odpovědi na tyto a mnohé jiné otázky hledá nový celovečerní film Tajemství a smysl života.“ Režisér Vachler strávil na projektu údajně 10 let, přičemž k námětu ho přivedla osobní zkušenost z mexického Xochiteatlu v roce 2009, kde dle svých slov během sezení s kamarády i indiány pochopil, že svět se skládá z vibrací, frekvencí a různých úrovní vnímání a pochopení. Tyto pocity si prý v následujících letech prožil znovu na různých místech světa a posléze dospěl k názoru, že je čas sdílet tyto zážitky a z nich plynoucí informace o bytí a fungování světa s dalšími lidmi. Inu, podobný projekt se v Česku skutečně často nevidí a sami jsme zvědaví, co se z něj vyklube.

Zdroj: Oficiální web filmu / Falcon

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Hana Vagnerová drtí Netflix dvěma českými komediemi
Hana Vagnerová drtí Netflix dvěma českými komediemi
22.05.2023 18:00:00 | České novinky

Hned dvojice nových českých romantických komedií slaví úspěch na Netflixu. Obě novinky přitom spojuje jméno herečky Hany Vagnerová, která tak potvrzuje zájem diváků o své projekty. Dříve na streamovací službě uspěla i s dramatem Hranice lásky.

Nová česká komedie ovládla Netflix. Vypráskala Kozuba i krvavé Vikingy
Nová česká komedie ovládla Netflix. Vypráskala Kozuba i krvavé Vikingy
21.04.2023 11:50:00 | České novinky

Ačkoli stále platí, že původní obsah je pro streamovací služby zásadní, dalším důležitým prvkem úspěchu je zábavný lokální obsah. A jak dokazuje další úspěch české novinky na Netflixu, streamovací obr si tuhle část byznysu umí velmi dobře pohlídat.

Češi znají své nejlepší filmy. Vítěz získal 6 sošek a najdete ho na Netflixu
Češi znají své nejlepší filmy. Vítěz získal 6 sošek a najdete ho na Netflixu
05.03.2023 12:35:00 | České novinky

Český lev udělil ocenění za nejlepší film a televizní projekty loňského roku. Akademici jednotlivé ceny rozdělili mezi hned několik projektů, nejvíce se však oceňovalo historické drama, které aktuálně můžete vidět na Netflixu.

Češi dobyli Netflix i bez trapného pitvoření. Úspěch slaví hned dvojice filmů
Češi dobyli Netflix i bez trapného pitvoření. Úspěch slaví hned dvojice filmů
03.03.2023 16:50:00 | České novinky

Českým filmům se na Netflixu nebývale daří, obvykle to ale platí hlavně pro romantické komedie, ve kterých se herci předhání v pitvoření a trapnosti. Nyní už to ale neplatí. Na Netflixu totiž uspěla i dvojice filmů, které lze brát zcela vážně a které si pozornost publika rozhodně zaslouží.