FB pixel TP pixel
PODCAST: Koronavirus vs. streamovací služby + dubnové hity Netflixu a HBO © TMDB

PODCAST: Koronavirus vs. streamovací služby + dubnové hity Netflixu a HBO

V novém více než hodinovém podcastu jsme se po dvou týdnech znovu vrátili ke koronaviru a jeho dalším dopadům na svět filmu. Pandemie již totiž začala negativně působit i na streamovací služby, které mimo jiné snížily svou kvalitu. Zároveň doporučujeme dubnové hity!

České novinky

Co vás čeká a nemine?

Koronavirus i nadále sužuje celý svět a výjimkou nejsou ani filmy. Řada chystaných premiér byla zrušena a odložena. Problémy s obsahem začínají mít i streamovací služby, které dokonce musely snížit kvalitu streamování. Obtížná situace však zároveň přinesla i řadu zajímavých inovací, které ukazují, jak by mohl filmový byznys v následujících měsících úspěšně přežívat. Plus jsme se podívali na to, čím se v dubnové karanténě zabavit na největších streamovacích službách. Tentokrát s Petrem a Tomášem.

Kdy a kde nás najdete?

Jak můžete vidět, přímo z článku si můžete podcast přehrát skrze SoundCloud. Tím jsme ale neskončili. Najdete nás i u prověřených podcastových stálic jako jsou - kromě zmíněného SoundCloudu - Apple Podcasts, Spotify či Google Podcasts a dalších. Samozřejmostí je implementace ve vašich RSS aplikacích. Podcast vychází pravidelně každý týden. Nicméně chystáme i nepravidelné speciály, na které by vás vaše aplikace měly vždy upozornit.

 466 zobrazení   9 se líbí
Malá kina se koronaviru nebojí a přesunula se online. Podpořte je!
Malá kina se koronaviru nebojí a přesunula se online. Podpořte je!
01.04.2020 15:00:00 | České novinky

Zatímco velké multiplexy s nástupem vládních nařízení o uzavření provozoven zavřely na neurčito dveře a čekají, malá kina se dokázala přizpůsobit. Iniciativy Vaše kino a Moje kino LIVE ukazují, jak svým divákům dopřát zážitek i z domova

YouTube kanál Filmy česky a zadarmo odhalil nabídku filmů na nový týden
YouTube kanál Filmy česky a zadarmo odhalil nabídku filmů na nový týden
30.03.2020 | České novinky

YouTube kanál Filmy česky a zadarmo minulý týden spustil akci, kdy každý týden od 17.00 uveřejňuje na svém profilu jeden oblíbený český film denně. Po Pelíšcích, Samotářích či Fair Play nyní známe i nabídku pro první dubnový týden.

Koronavirus: I divadla se přesouvají online. Kde si přehrát představení?
Koronavirus: I divadla se přesouvají online. Kde si přehrát představení?
27.03.2020 | České novinky

Filmaři nejsou jediní, kdo to v době koronaviru nemá lehké. I divadelníci potřebují z něčeho žít a dostat svá díla k divákům, kteří náhle museli opustit hlediště. Proto se hromadně přesouvají online.

YouTube kanál Filmy česky a zadarmo startuje denní příděl filmů proti nudě
YouTube kanál Filmy česky a zadarmo startuje denní příděl filmů proti nudě
24.03.2020 | České novinky

Distribuční společnost Bioscop/Magic Box se rozhodla bojovat proti trudomyslnosti a nudě v čase koronaviru a na svém YouTube kanále uvede každý den oblíbený snímek ze svého katalogu. Startuje se Pelíšky a Samotáři.